24. 1. 2004 00:00 − 2301× − 0

Roman z Monte Carla – 5

„V deváté rychlostní zkoušce došlo u vozu Hyundai Accent WRC k poruše transmisí a nemohli jsme dál pokračovat. Zastavili jsme na trati rychlostního testu, ale opravit vůz jsme vlastními silami n

Roman Kresta, který v páteční etapě Rally Monte Carlo překvapil svými časy, bohužel úvodní soutěž světového šampionátu v automobilových soutěžích nedokončí. Po problémech s elektronikou motoru, které se objevily již v závěru včerejší etapy, musel Kresta zastavit na trati deváté rychlostní zkoušky kvůli mechanické poruše. „V deváté rychlostní zkoušce došlo u vozu Hyundai Accent WRC k poruše transmisí a nemohli jsme dál pokračovat. Zastavili jsme na trati rychlostního testu, ale opravit vůz jsme vlastními silami nemohli. Jedná se o podobnou závadu, kvůli které jsem musel v loňském roce odstoupit z prvního místa s Peugeotem 206 WRC v Českém Krumlově,“ upřesnil Roman Kresta důvody odstoupení.

Roman Kresta zanechal při svém prvním startu s vozem Hyundai Accent WRC vynikající dojem. Byl jednoznačně nejrychlejším pilotem netovárního vozu a dva šesté časy v úvodních dvou rychlostních testech byly velkým překvapením. Vůz fungoval bez technických problémů do páté rychlostní zkoušky. V šesté rychlostní zkoušce přestal optimálně fungovat motor kvůli problémům s elektronikou. Tým udělal v servisní zóně po páteční etapě maximum pro odstranění technických problémů pro start do sobotních testů.

Po zastavené sedmé rychlostní zkoušce byla dnes prvním měřeným testem osmá rychlostní zkouška. Zde pokračovaly technické problémy, kdy Krestu výrazně zpomalily komplikace s dávkováním paliva. Přes tyto potíže dokončil rychlostní zkoušku na desátém místě a posunul se z průběžného sedmého na deváté místo. V deváté rychlostní zkoušce Accent WRC již cíl nespatřil.

Ačkoliv Roman Kresta soutěž nedokončil, je jeho výkon odborníky hodnocen velmi vysoko.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!