Sebastien Ogier blízko premiérovému vítězství v MS

Ještě tři zatáčky před cílem Sebastien Ogier věřil ve své první vítězství v mistrovství světa.

Ještě tři zatáčky před cílem Sebastien Ogier věřil ve své první vítězství v mistrovství světa. Pak ale chyboval, udělal hodiny a prvenství mu doslova vyfoukl Jari-Matti Latvala od konkurenčního Fordu. Během celé Rally New Zealand si Francouz připsal 6 vítězství v RZ, na prvním místě se vyhříval po celou druhou etapu.


Foto: sebastien-ogier.com

"To je prostě rally. Závod končí až v cíli," řekl Ogier. "Samozřejmě – je velké zklamání přijít takhle o své první vítězství, ale pokud budeme pokračovat, pak první výhra brzy přijde," myslí si mladý Francouz, který druhým místem zopakoval svůj nejlepší výsledek z loňského Řecka.

"Stále se učí, ale jeho výkon na Novém Zélandu – což je specifická soutěž – byl neovyklý a velmi přínosný pro jeho budoucnost. Nebude trvat dlouho a připíše si své první světové vítězství, o tom jsem pevně přesvědčen," poznamenal manažer týmu Citroen Junior Team Benoit Nogier.


Foto: sebastien-ogier.com

"Je dobrá zpráva pro mě, že jsem blízko Sebastienovi Loebovi. Byl jsem rychlejší i než ostatní jezdci. Musím se dále učit, ale tento výsledek mi dodává do zbytku sezóny sebedůvěru," je přesvědčen Ogier. Pilot Citroenu C4 WRC pokračuje v šampionátu portugalskou soutěží na konci května.

Komentářů celkem: 7
11. 5. 2010 18:42
0 0
tak nejel zle, ale uz je tech Sebastienu moc, snad se Fordi vzpamatujou!
11. 5. 2010 19:14
0 0
tak nejel zle .))) ty jsi fakt .)
11. 5. 2010 23:10
0 0
Jel skvěle, až moc. Aby tady nebyla nadvláda Citroenu dalších 5 let....smajlík
11. 5. 2010 23:19
0 0
Jestli to s nimi potáhne dál i Peter tak budou u Fordu rádi za jakékoliv pódium. Ogier SUPER!
12. 5. 2010 01:27
0 0
Já ty žabožrouty stejně nějak nemusim, ale v rukou to maj jen co je pravda. Před objema Sebi po Zélandu jen respekt. A pod Danim se za chvíli začne třást tovární zem, jen doufám, že se ten kluk letos stačí podívat na první flek. Jemu a Petrovi ten vrchol letos přeju.
12. 5. 2010 08:25
0 0
Momentálně široko daleko největší talent, který jde strašně rychle dopředu k vrcholu (takového opravdu u nás v Čechách nemáme - bohužel)!
12. 5. 2010 11:59
0 0
Ladis: ...a jinde taky asi ne
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!