Ralex – Sport: Thermica Rally Lužické Hory 2010

Dne 30.4–1.5.2010 se konal v okolí Hrádku nad Nisou 2.podnik MČR ve sprintrally.

Dne 30.4–1.5.2010 se konal v okolí Hrádku nad Nisou 2.podnik MČR ve sprintrally. Ve startovní listě bylo možno najít 3 vozy teamu Ralex-sport. Prvním vozem ve startovním poli byl opět jako v prvním závodě Romanův černo-oranžový Renault Clio R3. S druhým vozem startoval Romanův syn David, který se úvodního podniku MČR ve sprintrally nezúčastnil.Třetí vůz teamu patřil posádce Franta Andrýs-Martin Šimon.

Posádka Roman Štefan-Jiří Grimmer vstoupila do seriálu MČR ve sprintrally 2010 velmi dobře. V minulém závodě obsadila 2.místo ve třídě A7, třetí ve skupině A a 18.místo celkově. Posádka se na závod velmi těšila a byla připravena bojovat o nejvyšší pozice ve třídě A7. Romana však během celého závodu provázelo mnoho nepříjemných událostí. "Na první rychlostní zkoušce jsme po špatně napsaném rozpisu trefily pravým bokem našeho vozu plot. O několik kilometrů později jsme uvařili brzdy. Po prvním měřeném testu jsme měli tedy smůly požehnaně. Bohužel nebyl podobným okamžikům konec. Na druhé rychlostní zkoušce nám přestal fungovat interkom(baterie). Jirka se ukázal jako zkušený mitfára a dokázal i tak skvěle navigovat-rukama . Rád bych poděkoval Luboši Tenklovi, který nám z této situace pomohl. Do čtvrté RZ jsme odstartovali předčasně a dostali jsme 10s penalizace. V 6 měřeném úseku jsme lehce zavadili o retardér a dostali jsme 30s penalizace. Celý závod se nás držela smůla. Celkově jsme nakonec skončili na 2.místě ve třídě A7 o 0,5s a na 22.místě celkově. Se závodem jsme vzhledem k blíže uvedeným situacím spokojeni," dodal Roman po závodě.

Druhá posádka teamu David Štefan-Klára Šillerová startovala s vozem Peugeot 206 RC. Pro tuto posádku byl závod ve znamení také velké smůly. První 2 měřené úseky byly zrušeny a na třetím byla posádka nucena odstoupil pro závadu na svém vozu. "Na závod jsem se moc těšil. Velmi mě mrzí co se nám stalo. Moc jsme se nesvezli. I odstoupení k závodům patří," řekl David po odstoupení ze závodu. Třetí posádka teamu byla ve složení Franta Andrýs-Martin Šimon. Tato posádka startovala s vozem Peugeot 306 S16 v Poháru K4. Posádka závod nedokončila po závodě na elektronice vozu ve 4 rychlostní zkoušce.

Dalším závodem teamu bude Rally Český Krumlov, která se koná 20.-22.5.2010. Na tomto závodě bude team Ralex-sport startovat s 2. posádkami Roman Štefan-Jiří Grimmer a David Štefan-Klára Šillerová.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!