Cesta na Sardínii – Deníček Romana, Honzy a Brose

Díl druhý: Roman Pištěk, Honza Mikulecký a Peťa Lusk pokračují v líčení svých nevšedních zážitků z letošního ročníku Rally Sardinia.

Viděno očima Romana Pištěka a Honzy Mikuleckého:

V pátek vstáváme kolem šesté hodiny ranní. Voda v místním bazénu je zřejmě bohatá na živiny, neboť tolik šíleně kvákajících žab snad nežije ani v nejnepřístupnějších oblastech amazonského pralesa. S úlevou opouštíme areál a po zhruba 70 km přejezdu k SS2 přijíždíme k uzamčeným vratům na hranici soukromého pozemku ! Padají ostrá slova, za která by se nemusel stydět ani slovutný Tomášek v dobách své největší slávy. Aktivujeme špičkového technologie na bázi GPS, určitě i s jejich přispěním narážíme po několika desítkách minut bloudění na místního domorodce, který nás jen tak sám od sebe navádí a doprovází až na SS2. Díky :-).

Po všech těch útrapách se konečně nacházíme na špičkovém místě, kde je vidět cca dvoukilometrový úsek trati. Našim fotografům se však jen tak něčím nezavděčíte, a tak po krátké odborné diskusi nad údaji z expozimetrů vyráží každý z nich jiným směrem hledat to nejfotogeničtější místo. Smolařem se stává Dušan Velímský, který volí poněkud vzdálenější skok. Jezdci však ignorují Dušanovu touhu po atraktivních snímcích a kromě psychopatického Pettera onen skok všichni prodávají. Po průjezdu celého startovního pole se vydáváme projet si zbytek SS2/5. To, co následuje, se dá přirovnat cestě zoraným polem posetým množstvím "vaňáků". "Vaňák" kódové označení pro jednu z místních specialit – jedná se o obrovský kámen umístěný na cestě tak, že o něj prorazíš vanu.

Cestou míjíme značné množství rozervaných gum popř. dalších ostatků závodních vozů. Nedaleko cíle této rychlostní zkoušky potkáváme známé tváře z trajektu. První sud je již úspěšně pokořen, vychlazená desítka na cestu je slastnou symfonií pro naše chuťové pohárky.

Vzhledem k minimu míst vhodných pro fotografování operativně přejíždíme ke startu SS3/6. Do startu druhého průjezdu zbývají čtyři hodiny a my tak máme dostatek času na průjezd touto rychostkou. Jsme obrovsky vyvedeni z míry a naprosto nechápeme, na jakých tratích se jezdí podniky mistrovství světa. Trať připomíná ulice čečenské metropole Groznyj po "defilé" tankového vojska ruské armády. Neuvěřitelné a nepochopitelné. Peťa Lusk nabádá k návratu zpět, úsek těsně po startu se i nám jeví jako nejatraktivnější. Dvě hodiny zbývající do průjezdu prvního vozu věnujeme pozorování místních muklů, kteří s dobře naladěnými bachaři hodují před branami věznice. To, co se dělo v průběhu samotné erzety, snad nejlépe dokumentuje následující fotka Pettera Solberga, kterou ponecháváme bez komentáře.

Přestože ostatní nepředvádějí ani z poloviny tak agresivní průjezd, stále je na co koukat. Cestou zpátky "domů" potkáváme Galliho s uraženým kolem. Peťa Lusk pak dlouho do noci zpracovává fotografie, které se nám díky mizernému signálu nedaří odeslat na ewrc.cz. Pomyšlení na psaní deníčku leží ukryto v hlubokých zákoutích našich mozků a my brzy usínáme spánkem spravedlivých…

Na pokračování….

Zpracoval a zaznamenal

Komentářů celkem: 8
Anonym IP:147.228.209.2
2. 5. 2005 20:52
0 0
To pořát fia říká jak chce snížit náklady na rally,a jezdí se po takových cesách necestách, co více připomínají závody teréních vozů. At udelaji pekné tratě,m a tymi ušetří na opravách po takovýchle soutěžích!
2. 5. 2005 22:48
0 0
Ta Solbergova fotka je fakt super, klobouk dólů
3. 5. 2005 01:01
0 0
Já tam chcu taky...
3. 5. 2005 06:35
0 0
Tam byl asi šílenej bordel na cestách. Jak říká Seb - všechny WRC vycházej z běžnejch silničních aut a přitom v šampionátu za chvíli nebude asfaltová silnice. Je to podivné.
Anonym IP:212.96.178.83
3. 5. 2005 10:47
0 0
cHLAPI PROSÍM VÁS VYDEJTE KNÍŽKU A TO V ÚPŮVODNÍM ZNĚNÍ BEZ ÚPRAV TO SE DÁ ČÍST POŘÁD DOKOLA, ČAU MĚJTE SE MAŠA
papin
3. 5. 2005 17:25
0 0
Ta fotka je fakt super
Anonym IP:80.188.74.170
3. 5. 2005 22:32
0 0
No nevim co si pořád stěžujete jak Láďa Křeček (to bylo vždy jeho),pokud budou všechny soutěže stejné tak můžeme jít na okruh,každá rally je specifická a proto je umění auto připravit na všechny a ne jen na jednu soutěž,úseky na Sardinii jsou super!,ale ten přístup k jednotlivým RZ byl trochu horší.
Anonym IP:83.208.78.202
3. 5. 2005 23:05
0 0
Tohle neni jizda elegance, ale rally. Vice sotoliny!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!