Rallye Posázaví vyhrál Jiří Kalista s Lancerem Evo V

O uplynulém víkendu se konala v okolí Havlíčkova Brodu 13. Rallye Posázaví – memoriál Ing. Karla Švece.

O uplynulém víkendu se konala v okolí Havlíčkova Brodu 13. Rallye Posázaví – memoriál Ing. Karla Švece, do kterého odstartovalo 47 posádek z České republiky a 9 posádek z Polska.

Hned první rychlostní zkoušku vyhrál pozdější vítěz soutěže Jiří Kalista (Mitsubishi Lancer Evo V), jenž porazil druhého Martina Šikla (Mitsubishi Lancer Evo IX) o sedm vteřin. Třetí čas jen o desetinu sekundy horší než Šikl zajel Černý. Čtvrtý byl Pawel Danys (Mitsubishi Lancer Evo IX) a pátý čas si připsal Zdeněk Němec (Volkswagen Golf Evo 2).

Druhou erzetu vyhrál opět Kalista s náskokem čtyři a půl vteřiny na druhého Černého. Třetí čas zajel Šikl se ztrátou necelých osmi vteřin na prvního. Čtvrtý čas zajel tentokrát Jiří Svoboda (Škoda Octavia Kit Car) a pátý byl tentokrát Danys. Na této rychlostní zkoušce havaroval Zdeněk Němec, a to kolostřešní kombinací, posádce se nic nestalo.

Poslední erzetu první sekce vyhrál opět Kalista o osm vteřin před Šiklem. Třetí čas si tentokrát připsal Danys se ztrátou deseti vteřin na Kalistu. Čtvrtý byl Černý a pátý Pavel Gajar (Mitsubishi Lancer Evo V). Tato rychlostní zkouška byla pohromou pro Poláky, když hned dva z nich musely odstoupit. Konkrétně Arkadiusz Urbanowicz (BMW M3) pro poruchu motoru a Marcin Lempert (Mitsubishi Lancer Evo VIII). Po třech erzetách tedy vedl Kalista o třicet dva vteřin před Šiklem. Třetí byl se ztrátou deseti vteřin na Šikla Černý, čtvrtý se ztrátou sedmi desetin na Černého Danys. Na pátém místě se udatně držel Jiří Svoboda se ztrátou jedné minuty a jedenácti vteřin na Kalistu.

Druhou sekci začal opět nejrychleji Kalista o necelých devět vteřin před Šiklem. Třetí byl opět Černý, ale jen půl vteřiny za Šiklem. Čtvrtý čas si připsal již tradičně Danys a pátý byl opět Gajar.

Pátou rychlostní zkoušku vyhrál znovu Kalista o čtyři vteřiny před Černým,kterému se tentokrát podařilo Šikla porazit. Třetí byl tedy Šikl se ztrátou šesti vteřin. Čtvrtý čas si připsal jako obvykle Danys a pátý byl Svoboda, který pokořil Gajara. Tato erzeta se stala konečnou pro Ondřeje Plašila (Honda CRX), který odstoupil pro poruchu olejové pumpy a také pro Pavla Omelku (Ford Escort Cosworth), jenž havaroval.

Poslední vložku druhé sekce nevyhrál nikdo jiný než Jiří Kalista. Druhý byl tentokrát Šikl, jenž ztratil na prvního necelé čtyři vteřiny. Třetí byl tedy Michal Černý, ten ztratil na Kalistu pět a půl vteřiny. Čtvrtý byl opět Danys a pátý Jiří Svoboda. Po dvou třetinách soutěž vedl stále Kalista s náskokem necelých padesáti dvou vteřin před Šiklem, který měl náskok deseti vteřin na třetího Černého. Čtvrtý byl po šesti erzetách stále Danys se ztrátou jedné minuty a dvanácti a půl vteřiny. Ná pátém místě i po dvou třetinách soutěže figuroval Jiří Svoboda se ztrátou dvou minut a sedmi vteřin.

Poslední sekci začal nejrychleji opět Kalista, když porazil druhého Černého o necelých jeden vteřin. Třetí Šikl ztratil na Černého půl vteřiny. Čtvrtý čas zajel již tradičně Danys a pátý byl opět Svoboda. Na této erzetě tvrdě havaroval Marek Kratochvíl (Austin Mini), posádka byla převezena do nemocnice na pozorování a následně v neděli propuštěna.

Předposlední rychlostní zkoušku jako jedinou nevyhrál Kalista, když ho porazil o jednu desetinu sekundy Michal Černý. Třetí čas si připsal Martin Šikl se ztrátou osmi desetin na Černého. Čtvrtý byl již tradičně Danys a pátý zase Svoboda.

Poslední ryychlostní zkoušku vyhrál již opět Kalista a dojel si pro zasloužené vítězství. Druhý čas zajel Černý se ztrátou necelých pěti vteřin. Třetí čas zajel Šikl, který si chybou v předposlední zatáčce málem připravil o druhé místo. Čtvrtý byl Danys a pátým časem zakončil soutěž Gajar.

Třináctý ročník rallye Posázaví – memoriál Ing. Karla Švece tedy vyhrál Jiří Kalista, který kromě jedné erzety nenašel na VYsočině pokořitele. Na závěr se sluší a patří poděkovat všem kteří měly podíl na konání této akce – V první řadě ředitely soutěže Zdeňkovi Seckému, všem pořadatelům, hlavnímu sponzorovi – firmě Chládek a Tintěra a.s. Havlíčkův Brod, dále ostatním sponzorům – firmám Amylon,Dvořák, Barum – Continental, Signum Print, Rossi, Terol, Glass Line s.r.o., Auto Racek a.s., kovářství Jan Herold a hotelu Brixen, mediálním partnerům – R1 Vysočina – regionální televize, Havlíčkobrodský deník, kabelová televize HB in, magazín RELY.cz a nakonec také všem jezdcům a divákům, kteří se soutěže zúčastnily.

1. Jiří Kalista Mitsubishi Lancer Evo V A4 38:52,7 min
2. Martin Šikl Mitsubishi Lancer Evo IX A4 +1:10,3 min
3. Michal Černý Subaru Impreza WRX Sti A4 +1:16,4 min
4. Pawel Danys Mitsubishi Lancer Evo IX A4 +1:34,5 min
5. Jiří Svoboda Škoda Octavia Kit Car A3 +3:01,4 min
6. Pavel Gajar Mitsubishi Lancer Evo V A4 +3:23,2 min
7. Petr Dvořák Subaru Impreza WRX Sti A4 +3:52,1 min
8. Jiří Kašpar Škoda Octavia Kit Car A3 +4:42,5 min
9. Ladislav Kopelent Škoda Favorit H2 +4:44,4 min
10. Michal Trojan Škoda Felicia Kit Car A2 +5:01,5 min

Kompletní výsledky naleznete zde.

Komentářů celkem: 12
Jon
5. 6. 2010 07:301
0 0
Škoda, že se autor rozepisuje pouze o celkovém pořadí. Soutěž tvoři i slabší třídy a určitě by si zasloužily nějakou zmínku.
5. 6. 2010 08:142
0 0
jojo,přesně tak...i ve slabších třídách se něco dělo...
Miloš-V
5. 6. 2010 21:033
0 0
Koukněte na ztrátu Ládi Kopelentasmajlík To se tak často nepovedesmajlík
5. 6. 2010 22:474
0 0
Rallye Posázaví vyhrál Jiří Kalsita s Lancerem Evo V
Od půlnoci je tu článek s chybou v titulku!!To není nikdo schopen opravy??smajlíksmajlík
6. 6. 2010 00:175
0 0
Miloši
Moc neztratil ...vždyt si vytřel s Feldou kit car" a málem pojel i slušně jezdícího Kašpara s Octavii Kit car...
....S jeho obstarožním Fáčkem, klobouk dolů je prostě šikovnejsmajlíksmajlík
Teď začnou někteří brečet, že boduje s moc starým autem v celkovým pořadí nesmajlíksmajlík
smajlík
6. 6. 2010 02:086
0 0
Tak přešně tyhle články velice snižují hodnotu serveru eWRC. Absolutně žádná korektura. Komolení jmen jezdců,tvrdé či měkké "i" autora taky nijak nezajímá a redakce to pustí levou zadní do éteru....... Nejsem rýpal,ale tluče to do očí a je to opravdu velice neprofesionální....... smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
6. 6. 2010 08:057
0 0
Toto je podle mě tisková informace a ne redakční článek. Stížnosti na korektora by asi měly mířit do Posázaví, než do redakce.
6. 6. 2010 08:358
0 0
Za ty překlepy a íčka se omlouvám (i když to bych se měl omlouvat spíš někomu jinému než vám) a to jsem si to po sobě četl asi třikrát, ale jsem jen člověk, což je jak známo tvor omylný a chybující...
6. 6. 2010 08:489
0 0
Ano, tohle je tisková zpráva v tiskové sekci. Jak si to kdo vydá, tak to s prominutím má. Ještě abych četl každou tiskovou zprávu a dělal korekturu, to bych opravdu neměl už co dělat.
6. 6. 2010 09:0110
0 0
Shacki, pravdu díš. Šetři čas budeš ho příští týden potřebovat.
MPI
6. 6. 2010 13:3011
0 0
Willy2.0: Nechci ti do toho kecat, ale Miloš-V téměř jistě upozorňoval na tu pěknou řadu čtyřek 4:44,4 a ne to, jestli pan Kopelent ztratil moc nebo málo...
Miloš-V
6. 6. 2010 13:3312
0 0
MPI uhádlsmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!