8. 6. 2010 18:38 − 4265× − 29

Rally škola už jede naplno, podívejte se na video

Na Zlínsku začal nedávno fungovat ojedinělý projekt FAST/SAFE rally academy.

Na Zlínsku začal nedávno fungovat ojedinělý projekt FAST/SAFE rally academy. Jedná se o dvoudenní kurzy zaměřené na začínající a méně zkušené jezdce nebo nadšence z řad veřejnosti, kteří by chtěli proniknout do tajů rally a řídit po boku zkušených závodníků soutěžní vůz Mitsubishi Lancer Evo VII sk.N. Instruktory jsou ostřílení domácí jezdci jako Jaromír Tarabus, Jan Jelínek nebo Miroslav Jandík.

„Zájem nás velmi potěšil a trochu i překvapil. Během prvního týdne od spuštění rally školy se nám přihlásilo 11 zájemců a dva kurzy už jsou za námi. Hlásí se nejen začínající závodníci, ale i fandové, kteří to dostali jako dárek od rodiny nebo třeba od přítelkyně,“ říká iniciátor projektu Ondřej Carda.

První den kurzu je věnován teorii v zázemí profesionálního servisu nedaleko Zlína. Zájemci se přímo na dílně mezi závodními vozy dozví podrobnosti o organizaci rally, technice závodního auta, typech pneumatik a jejich vlastnostech, o psaní rozpisu, bezpečnosti a další zajímavosti, které jim umožní více proniknout do zákulisí rallysportu. Odpoledne si pak stejně jako při tréninku před soutěží projedou s instruktory některé známé rychlostní zkoušky ve Zlínském kraji.

Další program doplňuje závodník Honza Jelínek: „Všichni se těší na druhý den, protože to vyjedeme s celým servisem na výcvikovou trať u Luhačovic. Účastníci dostanou závodní kombinézu a helmu, posadí se za volant ostrého Lanceru Evo VII a tam se teprve naplno ukáží jejich řidičské dovednosti. My jim přes intercom radíme jak jezdit, co dělat v zatáčkách jinak a jak lépe ovládat tak silné auto.“

Kurzy FAST/SAFE rally academy už běží naplno a pokud máte chuť, podívejte se na dvě videa – krátké představení kurzu a podrobnější reportáž z druhého dne na Letišti v Biskupicích:

Kratší představení kurzu:

Podrobnější reportáž z druhého dne – jízdy v Evo VII:

Foto v článku: www.rallyphotos.cz + www.rallyskola.cz

Komentářů celkem: 29
8. 6. 2010 22:20
0 0
Romane ale je chlape i u nás na moravě to jesmajlíksmajlík
8. 6. 2010 22:51
0 0
Super věc, líbí se mi to
8. 6. 2010 23:26
0 0
Jako by Vám to někdo vnucoval. To je ten otřepaný tržní mechanismus. Je to kšeft, ne charita. Kdo na to peníze dohromady dá, sveze se a není to 500m tam a zpátky. Podle mě se tam každý sveze cca 10 km v ostré EVO IV. Kdo na to nemá, blbě kafrá. Udělejte si přes léto brigádičku. Za těch 15 tácků pak můžeš jet k moři, svézt se v závoďáku a nebo oblbovat holky na diskotéce. Podle vkusu každého soudruha.... Už moje babička říkávala - "Když nepochválíš, mlč."
9. 6. 2010 06:49
0 0
Teda chlapi, ne že bych chtěl zpochybňovat Vaše zkušenosti a znalosti, ale dvoudenní pozornost lidí z branže, mechanici, auta, PH, pneu, čas, ubytování strava, závodní náčiní, pojištění . . . to Vám přijde málo za 18k? Dneska si za 10k pujčíte STi nebo Focuse RS na 24 hodin a za dalších 10k koupíte benzín. Ta cena je podle mě super, podobný projekt jsem chystal taky, ale kdo dřív přijde . . .
Přeju strůjcům hodně štěstí a všem co do toho půjdou super zážitky ! smajlík
9. 6. 2010 08:28
0 0
Klucí pojďte, složíme se na měsmajlík
9. 6. 2010 09:00
0 0
pro zajímavost...winter training v rakouských alpách jsem dávál za jednodení akci pod dozorem rally jezdcu čtyřista éček bez občerstvení!!!a ještě jsme jsi tam defakto ničily své auta,a to nepočítam benzín plus náklady stim spojené na cestu tam a zpět.kdo tam byl tak ví o čem je řeč.tak mně ta cena na rally školu připadá při dnešních cenách velice zajímavá(slušná).třeba tam časem vyroste závodník jako je TRINER bo LOEB smajlíksmajlík.
Nik
10. 6. 2010 07:23
0 0
Bobin [8.6.2010 21:32:53]
Mně se ten projekt fakt líbí a vážně zvažuji, že ho absolvuji, neb jsem blb, který neví co s prachama...
Jestli máš ale o podobných projektech lepší přehled než já, tak nebuď tak tajemný a nahoď konkrétní info (místo, podmínky, instruktoři, ceny...)
DND
10. 6. 2010 15:44
0 0
Bach: Super komentářsmajlík Pošli číslo účtu, věnuju ti korunu:-D
12. 6. 2010 20:27
0 0
Nejsi Kresta až budeš tak ti pošlu něco na chudý.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!