Ondřej Plšek - eWRC.cz
16. 6. 2010 00:01 − 2322× − 4

Citroen a Ford počítají pro příští sezonu se čtyřmi vozy

Obě momentálně zastoupené továrny chtějí příští rok od začátku nasadit čtyři vozy – dva za tovární a dva za klientský tým.

Příští rok začne v mistrovství světa nová éra – současné vozy WRC pak v MS startovat nesmějí a místo nich pojedou nové vozy WRC s turbomotory o obsahu 1,6 litru. A ačkoliv ani Ford a ani Citroen ještě tyto vozy nemají hotové, tak již nyní oba výrobci počítají s tím, že na startu Švédské rally budou mít čtyři nové vozy. U Fordu to bude Fiesta RS WRC, Citroen připravuje DS3 WRC.

Jenže protože nové předpisy se na svět dostaly až v průběhu letošní sezóny, takže ani jedna značka nemá vůz ještě kompletně hotový. "Přirozeně je málo času, ale pokud jde o vývoj vozů pod tlakem, tak to máme celkem slušnou bilanci," prohlásil pro wrc.com Malcolm Wilson z M-Sportu.

"Nemám pochyb o tom, že vše včas zvládneme," pokračoval Wilson. "Chvíli jsme motor testovali, ale ten se neustále vyvíjí dále. Konečné specifikaci jsme se ještě nepřiblížili, ale koncem léta tomu tak již bude. Počítáme s tím, že pro první soutěž budeme mít připraveny dva klientské vozy, ale naší prioritou samozřejmě zůstávají dva tovární vozy."

Wilsonův protějšek Olivier Quesnel je podobně optimistický. "Musíme si pospíšit a to není zrovna způsob, kterým se Citroen rád pouští do vývoje. Normálně si dopřáváme čas, ve kterém testujeme a zjišťujeme, že vše funguje. Ale to v tomto případě není možné. Myslím si ale, že budeme schopni pro první soutěž připravit čtyři vozy."

Komentářů celkem: 4
16. 6. 2010 05:33
0 0
... jestli ještě bude rally za takových padesát-šedesát let vůbec existovat,... tak budou povoleny pouze motorky o objemu padesát-osmdesát kubíků... případně ekologové prosadí použití plachet,... je to pořád dokola: přijde omezení, technici mašinky, v rámci předpisů, neskutečně vypiplají, vše se šíleně prodraží a zrychlí zároveň,... tak přijde nové omezení.... technici mašinky, v rámci předpisů...
16. 6. 2010 07:35
0 0
Malcolm je nejakej kyselej z toho, nebo z toho vina mozna
16. 6. 2010 09:49
0 0
Tak vidím, že v MS zůstane všechno při starém, akorát tam pojedou nějaké jiné auta.
16. 6. 2010 18:01
0 0
Andrew: sem stejného názorusmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!