18. 6. 2010 21:00 − 2474× − 3

Od Kresty po Zapletala – to bude Rally Show v Hradci Králové

Seznam přihlášených královéhradecké Rally Show 2010 nabývá jasnějších barev.

Seznam přihlášených královéhradecké Rally Show 2010 nabývá jasnějších barev. Všechny kategorie jsou již zastoupeny hojným počtem posádek, které budou bavit několik tisícovek diváků.

V kategorii soudobých rallyových speciálů bude asi největším lákadlem účast Romana Kresty s krásnou Škodou Fabia WRC. Zahanbit se určitě nebude chtít nechat ani s identickým vozem jedoucí Miloň Jabno nebo Silvestr Mikuláštík s Octavií WRC. Tři vozy WRC na startu doplní dvojice speciálů S2000 v rukou Josefa Petáka a Karla Macka. Mezi produkčními vozy se o skvělou show opět postará Daniel Landa. Všeobecně nejsilnější účast je právě v této kategorii soudobých vozů, kde je zatím přihlášeno více jak dvacet posádek téměř všech tříd. Držíme jen palce, aby jich po Krkonoších moc neubylo.

Neméně atraktivní podívanou nabídne kategorie historických vozů, kde se představí i několik speciálů skupiny “B“. Krásnou Lancii Delta HF Integrale Evo nově v původních barvách „Martini“ bude pilotovat Jiří Stránský v originální kombinéze, Audi Sport Quattro Jiří Žáček, Opel Kadett Coupe Petr Šimurda, Lancii Fulvia HF Zdeněk Kroupar nebo Ford Sierra Cosworth Jiří Navrátil. Kromě dalších krásných historiků přiveze Jaroslav Sulek originální exemplář Škody Favorit, který v sezoně 1993 mistrovství světa nestačil v kategorii Formule 2 pouze na německý Opel.

Příznivci autokrosu se mohou těšit na Václava Fejfara a Ladislava Brožka. „Okruháře“ potěší desítka Formulí 3 a VIP host Josef Král. Vrchaře bude prezentovat Škoda 130 RS nebo krásné BMW 2002. Stejně tak zajímavý pohled bude jistě i na vystavené vozy Ford Sierra Cosworth a Ford Escort Cosworth.

Velmi lákavá je rovněž účast několika zástupců dálkových soutěží. Na Všesportovní stadion zamíří Miroslav Zapletal nikoliv se svým offroadem, ale s mohutným Manem TGA 4x4. Tomáš Tomeček stejně jako v loňském roce doveze svou Tatru. Toho doplní Václav Svoboda s totožným vozem.

Více informací naleznete na www.rallyshow.cz.

Komentářů celkem: 3
18. 6. 2010 21:53
0 0
No přibude i jedna 130RS v soutěžním provedení
19. 6. 2010 08:43
0 0
Tak zejtra v Hradci smajlíksmajlík
19. 6. 2010 09:08
0 0
Kdo to je Miloň Jabno ?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!