26. 6. 2010 00:06 − 2527× − 3

Jak jsme viděli Trautenbergovo

S odstupem téměř týdne se ohlížíme za startem Petra Bryndy a XTG Rally Teamu v okolí Trutnova.

S odstupem téměř týdne se ohlížíme za startem Petra Bryndy a XTG Rally Teamu v okolí Trutnova. Rally Krkonoše přivítala všechny i přes nepřízeň meteorologů příjemným počasím. Žádné vedro, ale slunečno a sucho. XTG Rally Team tentokrát přijel ve skromnější sestavě, ale s nemalými ambicemi. V servisu tak stála pouze tři auta. Renault posádky Brynda – Pekárek a Citroen, do kterého usedá posádka Fiala – Palivec. Ty pak doplnila kitová Felicie posádky Jirsa – Střeska, která jela v poháru K4. Jak se již stává krkonošskou tradicí, na účastníky rally čekaly náročné tratě s poměrně kvalitním zázemím. K této tradici se připojuje i čím dál, tím větší divácká kulisa, která dává naději, že krkonošská rally vydrží.

Nyní ale k závodu. Každá posádka vystartovala do soutěže s jinými ambicemi. Míla Jirsa si jel zazávodit a pokusit se o solidní umístění. Bohužel, stopku mu vystavila technika. Převodovka se rozhodla, že Krkonoše jsou krásné i ze servisu, a Mílu poslala na pěší rally mezi stánky s občerstvením. Petr Fiala se vydal nabírat nové zkušenosti a jezdeckou jistotu. Po počátečním nasazeném tempu, ze kterého někteří kamarádi soudili, že váha života Petra jaksi nezajímá, se jeho jízda stabilizovala a pozvolna zklidnila. Nemalou zásluhu na tom má Štěpík Palivec a jeho zkušenosti. Jemu patří veliký dík za obrovský kus práce na místě spolujezdce a poradce. Situaci pochopili i krkonošští pořadatelé, kteří (na rozdíl od těch lužickhorských) nezrušili žádnou erzetu a nedali tak možnost Petrovi, aby na volném průjezdu zkoušel hloubku krkonošských bystřin.

S největšími ambicemi startoval samozřejmě Petr Brynda. Na jeho startu v Rally Krkonoše má asi největší zásluhu Pavel Janeba. Ten dokázal ve skutečně bleskovém termínu dodat novou nádrž k Petrovu Renaultu. V očích teamu se stal pohádkovou bytostí na úrovni Krakonoše. Moc děkujeme. Petr tedy mohl vystartovat jako horký favorit A7. Daleko větší boj ho ale čekal o první místo v „áčkách. No a zde se musel sklonit před jízdou a dravostí Honzy Dohnala. Honzův výkon nemohou snížit ani jízlivé poznámky nejmenovaného otylého fotografa, který nabízel Honzovi, že s ním bude jezdit, aby vykompenzoval hmotnost Zdeňka Pekárka, a tím dal Petrovi určitou šanci. Souboj s Honzou evokoval u všech vzpomínku na loňskou sezónu, se kterou je kromě Honzy spojeno i jméno Billyho Latifa. A právě na Billyho, jeho optimismus a fórky se hodně vzpomínalo. Všichni ve stáji XTG Rally Teamu mají obrovskou radost ze zpráv o zlepšování zdravotního stavu Billyho, moc ho pozdravují a doufají, že se brzy uvidí na závodech.

Takže nakonec Rally Krkonoše dopadla docela dobře po společenské i sportovní stránce. Pomineme – li Mílovu Felicii, tak technice to šlo. A jezdcům také. Petr Fiala dojel do cíle a dovezl i relativně klidného a spokojeného Štěpíka. Petr naplnil roli favorita v A7, které vyhrál, a v „áčkách“ skončil na druhém místě. S Honzou to teď mají fifty – fifty. To je ta nejlepší pozvánka pro diváky na další soutěže. Proto patří dík každému, kdo se podílel na úspěšné účasti XTG Rally Teamu v Krkonoších.

Komentářů celkem: 3
26. 6. 2010 10:281
0 0
Honziku, 17. července se pojede u nás na Vysočině, pojedeš k nám?
26. 6. 2010 11:082
0 0
Ahoj, doufám, že pojedu. Zavolám. H.
26. 6. 2010 11:513
0 0
oukej, já mám dovolenou, takže bych se tam rád kouknul. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!