---
29. 6. 2010 08:01 − 4257× − 51

Železná rally 2010 se nekoná, omlouváme se všem

Z ředitele soutěže Radka Stolína se vyklubal lhář a podvodník. Všichni jsme se bohužel nechali napálit tímto tunelářem.

Vážení soutěžící a fanoušci Železné rally,

musíme vám sdělit smutnou novinu.

Z ředitele soutěže Radka Stolína se vyklubal lhář a podvodník. Byli jsme osmičlenný organizační tým. Všichni jsme se bohužel nechali napálit tímto tunelářem.

Co se vlastně stalo?

Na pravidelných poradách organizačního týmu nám Radek Stolín sděloval pokaždé nové informace. Začalo to tím, že od několika turnovských sponzorů máme na účtě 270.000,- Kč. Což by samo o sobě pokrylo náklady na celou soutěž, když se připočte i startovné. Další novinkou bylo, že sehnal generálního sponzora firmu UNIVER z Turnova. Ta na celou rally „ÚDAJNĚ“ přidala dalších 250.000,-Kč v hotovosti, jako ceny pro vítěze „ÚDAJNĚ“ věnovala osobní automobil Citroen C3 pro první posádku v absolutním pořadí, vybavení dílny za 150.000,-Kč pro druhou posádku, a vybavení za 50.000,-Kč pro třetí posádku. Dále firma měla poskytnout týmu organizátorů k dispozici tři vozidla zn. Citroen Jumper 4x4 v kompletním vybavení pro záchranáře v hodnotě cca 6.000.000,-Kč, pokud bychom uspořádali seriál šesti šotolinových soutěží, které by kompletně zainvestovali. Tímto vším a dalšími podobnými „skutečnostmi“ nás všechny udržoval v pozitivní náladě a chuti dělat šotolinovou rally se srdcem na dlani. Na základě těchto všech informací jsme šli do organizování rally s maximálním nasazením a těšili se, jak uděláme radost sobě i závodním posádkám.

Na poradách nás průběžně informoval o průběhu povolovacích řízení na Železnou rally, jak to všechno klape, jak je to zařízené, ale bohužel nikdy tyto věci i přes několikanásobné upozorňování nepředložil nikomu k nahlédnutí, s tím, že to zapomněl, nebo že je to celé na DI Policie v Semilech, u právníka apod.

Na těchto poradách jsme mi všichni ostatní předkládali zpracované bezpečnostní plány jednotlivých RZ, dokladovali splnění zadaných úkolů, smlouvy s reklamními a mediálními partnery, faktury apod..

V posledních dnech jsme se snažili vše vyřešit, dohnat a znovu nasmlouvat, aby se Železná rally 2010 mohla odjet dle plánu, ale do dnešního dne s námi Radek Stolín nekomunikuje, nezvedá telefony, případně je vždy vytípne, nereaguje na maily. Nekomunikuje se zbytkem týmu, soutěžícími ani s věřiteli. Několikrát jsme ho hledali doma, a nám známým místům jeho výskytu, ale podařilo se nám ho zastihnout pouze jednou ve čtvrtek 24.6.2010, kdy nám slíbil, že vše doloží, zaplatí a že rally se bude konat. Od té doby bohužel opět nekomunikuje, vyhýbá se nám.

Proto jsme pátrali po skutečném stavu věcí.

Výsledek?

Ve firmě Univer Turnov podle slov ředitele společnosti Miroslava Herrmanna, Radka Stolína nikdo nezná a nemají ani ponětí u nám uváděných sponzorských aktivitách, pouze jim na jaře přišla mailem podivná žádost o sponzoring. Na Policii v Semilech ho znají, dokonce i v souvislosti se Železnou rally. A to tak, že byl někdo někdy na jaře předběžně jednat na dopravím inspektorátě Policie ČR Semily. Pravděpodobně Radek Stolín. Dle slov komunikačního inženýra p. Keršlágera naposledy Železnou rally před třemí týdny telefonicky odvolal na nějaký podzimní termín. Už při předchozí změně termínu se mu zdálo divné, že Radek Stolín vybírá peníze na startovné, pojal obavu, aby s nimi Radek Stolín nezmizel. Radka Stolína osobně vůbec nezná. Radek Stolín se neustále rovněž oháněl jménem vedoucího DI Semily p. Otmara. Ten potvrzuje slova kolegy p. Keršlágera o tom, že u nich nikdy nebyla podána žádná žádost o schválení Železné rally ani jiné podobné dokumenty. Vždy se jednalo o telefonickou žádost a předběžné domluvení schůzky, ke které nikdy nedošlo. Dle jiných zdrojů z Policie ČR Semily, Turnov a Lomnice nad Popelkou Radka Stolína znají hlavně jako věčného dlužníka, lháře, podvodníka a zájmovou osobu v trestné činnosti a doporučili na jeho konání podat trestní oznámení. Dle slov p. Eichlera, vedoucího odboru dopravy v Semilech nikdy nebyla Radkem Stolínem podána žádná žádost o povolení Železné rally. Pouze jednou ho cca před dvěma měsíci Radek Stolín telefonicky kontaktoval a rovněž si chtěl sjednat schůzku. Ta se nikdy neuskutečnila. Pan Eichler rovněž Radka Stolína vůbec nezná. Rovněž uvedl, že není reálné uskutečnit Železnou rally a vydat potřebná povolení v termínu 9. a 10. 6. 2010.

Další zjištění nás rovněž dost zarazila. Nezaplatil storno poplatky za služby nasmlouvané na předchozí termín rally. Kontaktoval nás p. Toman z Rescue Písek poskytující kompletní zdravotnické služby na Železné rally, že mu Radek Stolín odeslal falešný doklad o zaplacení z banky a už se tři týdny neozývá. Peníze samozřejmě odeslány nebyly, přestože p. Toman měl v ruce doklad o zaplacení. Sám zjistil v odesílací i přijímací finanční instituci, že takováto transakce vůbec neexistuje. I takto se Radek Stolín chová. Nakonec po našem nátlaku dlužnou částku 32.000,-Kč zaplatil, ale půjčil si na to peníze u svých nejlepších přátel. Ti jsou v současné době jako na trní, protože mají důvodnou obavu, že jim Radek Stolín peníze nevrátí.

Dále nezaplatil fakturu za odvysílanou reklamu Hit Rádiu Magic ve výši 12.000,-Kč.

Rovněž bylo zjištěno, že do současné doby nejsou zaplaceny storno poplatky za catering ve výši cca 30.000,-Kč, není vráceno startovné zatím nezjištěnému počtu přihlášených posádek ve výši cca 120.000,-Kč, cca 20.000,-Kč za oblečení pro ředitelství rally firmě z Tanvaldu a existují pravděpodobně další finanční závazky Radka Stolína, na které jsme ještě nepřišli.

Radek Stolín jako jediný měl přístup k financím celého závodu a podle toho s nimi taky hospodařil. Všechny peníze z přijatého startovného od přihlášených posádek a od sponzorů postupně vybíral z účtu a užíval je ke své potřebě.

To všechno jsou skutečnosti, které vedou k tomu, že Železná rally 2010 se neuskuteční. Vše byl jenom záměr Radka Stolína, aby dostal na svůj vlastní účet peníze od posádek a sponzorů a tyto mohl následně zpronevěřit. To se mu kompletně povedlo. Na tomto účtu je podle našich zjištění stav 0,-Kč. Vlastně nevíme, kolik peněz skutečně dostal na účet od sponzorů, ale podle všeho žádné. Protože sponzoři prostě neexistovali.

Je nám líto, že jsme se my – zbytek organizačního týmu, i Vy soutěžící a partneři rally – stali obětí podvodníka Radka Stolína. Každému z nás dluží 15.000 – 20.000,-Kč za náklady vynaložené k přípravě rally, za zajištění a objednání vybavení apod.

Je to pro nás velká ostuda, jsme parta nadšenců, kteří dělají rally pouze z radosti bez možnosti výdělku. Máme svoje zaměstnání a Železné rally 2010 jsme věnovali od února letošního roku spoustu času a úsilí. Bohužel jsme neměli žádný kontrolní mechanismus a podvodník Radek Stolín měl příliš volné ruce.

Věřte, že jako organizační tým jsme kompletně připravili tratě, vybavení a kompletní zázemí Železné rally 2010 a to celkem třikrát.

Teď nás čeká odvolat všechny nasmlouvané služby, reklamní a mediální partnery.

A ještě jedna jobovka, Radek Stolín nám dne 28.6.2010 kolem 14.00 hod. po několika dnech zvednul telefon. Neustále tvrdí, že je všechno v pořádku a, že rally se pojede. Že všechna povolení jsou potvrzena. Dne 28.6.2010 kolem 20.00 hod. telefonicky uvedl, že do večera 29.6.2010 musí sehnat 220.000,-Kč, které jsou potřeba na uhrazení všech pohledávek, aby dokázal, že nic nezpronevěřil a neměl to v úmyslu a že předloží všechna potřebná povolení k uskutečnění Železné rally. Radek Stolín nevysvětlil, kam se peníze z účtu ztratily, případně co s nimi bylo zaplaceno. Opět oddálil vydání tohoto stanoviska. Chceme mu dát poslední šanci, třeba se mu povede vše dát do 100% pořádku. Dále uvedl, že na stránkách www.zelezna-rally.cz vydá stanovisko a vysvětlení.

Omlouváme se Vám všem, že jsme Vás zatáhli i vlastními jmény do projektu Železná rally 2010, kterou jsme v dobré víře propagovali a připravovali.

Se svými dotazy, pohledávkami a trestními oznámení se prosím obracejte na Radka Stolína. S tímto člověkem nechceme mít již vůbec nic společného.

Kontakt na Radka Stolína uvádíme zde :

Radek Stolín
Zahradní 387
Turnov
+420722483712
+420739861713
Skype: rad10020
ICQ: 496645925
email: rad.st@centrum.cz
mBank č.ú.:2201114388/6210

Je možné, že zdravé jádro organizačního týmu bez podvodníka Radka Stolína v budoucnu připraví novou rallyovou soutěž, o které se dozvíte na známých motoristických serverech.

Děkujeme za pochopení, je nám líto, že to takhle smutně dopadlo. Vyskytli se lidé, kteří nás před Radkem Stolínem a jeho chováním varovali. Od nich podezření na tento způsob obživy vzešlo, ale nikdo nám nepotvrdil osobní zkušenost. Nechtěli jsme tomu věřit, bylo to pro nás nepřijatelné a moc krásné.

Organizační tým Železné rally 2010

Komentářů celkem: 51
29. 6. 2010 16:1341
0 0
Souhlas se Shackim,když je tady něco nevhodného a nějaký nástřel obvinění tak vymazat.Tato kauza může být řešena ,,orgány činných v trestním řízení,, . Tady nelze nikoho obviňovat , zde se můžeme pouze domnívat.
Je to samozřejmě velká prasárna , ale musíme smířit že tady v Č.R. existují tito lidé , rádoby podnikatelé..
29. 6. 2010 19:0742
0 0
Tak už i tady !!! Nezbývá než věřit zajetým a letitým podnikům volného poháru. Přeju Vám , aby to relativně dobře dopadlo a faktem zůstává , neřešte nic na vlastní pěst. V našem státě určitě ne !!!
29. 6. 2010 19:1143
0 0
Přečetl jsem si tu o sobě nemálo lichotek a na většinu nebudu reagovat-tím by se tato debata dostala úplně jinam.Co se některých obvinění týká-ano s policií se známe-několikrát jsem tam byl kvůli problémům s placením alimentů....to je fakt.A co na to ostatní říct?Jen asi tolik-myslíte si,že kvůli cca 120 tis. bych dělal takovýto tunel?Že bych všude dával svoji adresu,uváděl veškeré kontakty na sebe?Ano kdyby se jednalo o dvě mega.....Mojí chybou bylo to,že když se začaly hromadit problémy,tak jsem přestal reagovat a naivně jsem doufal,že to nějak vyřeším-bohužel,nestalo se tak... S několika jezdci či spolujezdci jsem dnes již hovořil-pochopitelně hlavně o vrácení startovného...Tímto Vás jen chci ubezpečit,že usilovně pracuju na tom,abych Vám Vaše peníze co nejrychleji vrátil.Jen Vás chci poprosit,zda je možné mi sms poslat č.ú. spolu s Vaším jménem-za to díky.Od zítra budu již plně zastižen na mobilu.Nehodlám se zde tímto hájit,plná odpovědnost je na mé hlavě-toho jsem si vědom.Děkuji a omlouvám se,že zde již nebudu reagovat.
29. 6. 2010 20:0444
0 0
Uvažuju,že příště budu platit startovný jen při administrativní kontrolesmajlík
29. 6. 2010 20:3845
0 0
Jenže co to vědomé lhaní do očí až do posledních chvil a vymýšlení si všemožných dnes zveřejněných i jiných skutečností Radku? to není o tom, že jsi to neukočíroval nebo jsi se přecenil. Buďto jsi tak blbej, a doufal jsi v nevím co, asi v zázrak, a nebo jsi lump, který chtěl peníze, a nebo jsi nemocný a paranoidní a žiješ ve fantaziích. Něco z toho bude tvůj případ, možná všechno najednou. Ten zázrak asi měla být Železná rally, která by ti sama i s Univerem přistála na letišti v Lomnici celá zorganizovaná a nejlepší? Hm, ale bez povolení přeci nejdou ani zázraky, nebo tobě jo ?
29. 6. 2010 20:4346
0 0
Radku, takhle jako jsi teď ukecal a možná přesvědčil lidi ve svém příspěvku ( mimochodem používáš pořád stejná slova a souvětí, jako bych tě teď slyšel), jsi nás přesvědčoval každý den, a my ti to baštili. A jak jsme dopadli ? Lidi bacha, ten bude slibovat až nevím dokdy !!!!!
29. 6. 2010 20:5647
0 0
Dovolím si psát i za pár ostatních.
Jsme rádi Radku, že jste si toho všeho vědom. Buďte ale ujištěn o tom, že je to Vaše poslední šance jak dostát svým slibům.
V opačném případě se Vám, s největší pravděpodobností, trestní oznámení nevyhne.
David Valášek
29. 6. 2010 23:0448
0 0
Nečekal jsem že se tu ozve , je vidět že asi není této záležitosti lhostejný.Doufám že ty svoje sliby dodrží a že se mu náhodou nepokazí mobil.Ale stejně bych mu to jeho počínání dal nějakým způsobem sežrat,sice nevím jak ale je třeba něco vymyslet.
30. 6. 2010 07:4049
0 0
30. 6. 2010 09:0450
0 0
Radku takhel jsi nás ukecával od začátku a zjištění pak bylo naprosto šokující, nenechte se jeho slovama ukolébat, tohle on právě umí ze všeho nejlépe.
30. 6. 2010 09:0751
0 0
shacki : nikoho jsem ale za podvodníka neoznačil, pouze jsem napsal, že mi to připomíná jednu osobu a chtěl jsem varovat ostatní ;) nejsem sám, koho dotyčný ,,okradl,,.

ale OK... chápu teda proč jste to smazali.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!