Ladislav Kopelent - eWRC.cz
2. 7. 2010 21:57 − 3273× − 4

Soutěžák a básník Jan „Baiardo“ Kršek slaví pětapadesátku

Dne 3. 7. 2010 se dožívá životního jubilea 55 let Honza Kršek jezdící amaterské soutěže.

Dne 3. 7. 2010 se dožívá životního jubilea 55 let Honza Kršek jezdící amaterské soutěže. Popřejme mu vše nejlepší do dalších let, mnoho zdraví a životní pohody. V oblasti rallye další úspěšně odjeté podniky.

Jeho soutěžácká kariéra začala spontáně. Jako asi každý kluk omámen vůní spáleného benzínu sledoval v mládí rallye Vltavu. Později soutěže pořádané v okolí Kamenice nad Lipou, kde dodnes bydlí. V těchto létech proháněli své Škodovky po místních tratích jeho rodáci Michálek, Padrůněk, Krejča.

Právě Standa Krejča byl jedním s prvních spolujezdců, kteří usedly na horké sedadlo spolujezdce vedle Honzy Krška. Bylo to v roce 2002 na rallye Pacov. Baiardovo začátky soutěžácké kariéry sahají ještě o rok dříve. V tomto roce začínal svoji pouť po tratích rallye a hned to bylo na sněhem pokryté trati rallye Monte Pacov. Noty mu četl Pavel Kouba a spolu dosáhli na slušné páté místo ve třídě A1 se Suzuki Swift.

Pěkného výsledku dosáhl Honza za celou sezónu 2003. Zaznamenal své první pódiové umístění na Brdské rallye. I svůj největší úspěch a to druhém místo v celém seriálu ročníku 2003 ve třídě A1. Za svoji jezdeckou éru vystřídal několik spolujezdců. Byl to Ondra Lhotský, Jenda Balej, Ondřej Votápka, Tomáš Švácha. Dokonce i zástupkyně něžného pohlaví Lucka Šváchová. Odvahu si k Jendovi sednout našel i Petr Michálek a Honza Hála. Tito dva spolujezdci nyní tvoří samostatnou posádku. Volantu se chopil Petr Michálek, do not se noří Honza Hála. Při posledním podniku v Radouni se na místo navigátora posadil syn Jan.

Za posledních deset let si vypěstoval Baiardo zajímavý zvyk. Ráno když vstane si udělá kávu, to je celkem obvyklé, ale současně si pustí internet a na něm stránky eWRC.cz. Kde sleduje co je nového v rallye sportu. Občas napíše nějakou báseň na fóru, buď aby uklidnil horké hlavy diskutérů, nebo naopak rozjitřil plodnou debatu. Potom dobře naladěn odchází za svoji prací do lesa, kde pracuje jako dřevorubec. Je to krásné být celý den v lese na čerstvém vzduchu. Mimo jiné Honza umí také dobře hrát ve svém věku kopanou, o tom se již přesvědčil celý Motorsport Radouň. Jendo, ať se ti vše daří ku tvé spokojenosti, buď stále svěží a mlád.

Komentářů celkem: 4
2. 7. 2010 23:04
0 0
Krásné kulatiny, tak vše nejlepšísmajlík
2. 7. 2010 23:09
0 0
Vše nej a hlavně co nejvíc soutěžáckých zážitků do dalších let smajlík
3. 7. 2010 00:57
0 0
Taky přeji Vše nejlepší,ale myslel jsem si ,že po Kopelentovy a Donatovi jsem nejstarší já a ejhle bude tam asi víc koňůsmajlíksmajlík
3. 7. 2010 12:20
0 0
Díky za přání národe rellyový.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!