6. 7. 2010 12:55 − 2458× − 0

Peták na Bohemce dvanáctý

Smíšená příbramská posádka si před startem nekladla příliš vysoké cíle a chtěla především soutěž absolvovat bez problémů.

Posádka Hroch Rally Teamu ve složení Josef Peták a Alena Benešová s vozem Peugeot 207 S2000 absolvovala o uplynulém víkendu další závod Mediasport MMČR v rally, kterým byla Rally Bohemia.

Již před samotným startem se očekávala velmi náročná soutěž. Na startu se totiž objevila kompletní domácí špička, včetně předních posádek polského šampionátu. Náročnost soutěže podpořilo ještě horké počasí, které v okolí Mladé Boleslavi a Turnova panovalo po celý závodní víkend.

Smíšená příbramská posádka si před startem nekladla příliš vysoké cíle a chtěla především soutěž absolvovat bez problémů, což se i podařilo.

Začněme však od začátku. Páteční podvečer obstarala superspeciálka v Sosnové, kde Peták s Benešovou zajeli velmi slušný devátý nejrychlejší čas.

Horší již to bylo v sobotní etapě. Na klasických rychlostních zkouškách se posádka modro-bílého Peugeotu 207 S2000 trápila. V celkové klasifikaci jim patřila až devatenáctá příčka „Sobotní etapa byla vzhledem ke klimatickým podmínkám nesmírně obtížná. To však měly všechny posádky stejné, takže se na to nedá příliš vymlouvat. Rychlostní zkoušky jsou tady sice krásné, ale vůbec mi to nejde. Navíc posádky před námi jedou strašně rychle,“ zhodnotil krátce úvodní část příbramský jezdec.

Lépe se však Hroch Rally Teamu dařilo v průběhu závěrečné, nedělní etapy. Na šesti měřených úsecích Peták zajížděl vyrovnané časy a posouval se průběžným pořadím. I díky problémům některých soupeřů se dokázal posunout na konečné dvanácté místo, což vzhledem k sobotnímu výkonu byl dobrý výsledek. „Závěrečná etapa již byla z našeho pohledu o něco lepší než ta sobotní. V závěru soutěže se opět ukázalo, že soutěž končí na cílové rampě, a tak jsme alespoň spokojeni, že jsme dovezli vůz v pořádku až do cíle. V závěru soutěže jsme ještě svedli hezký souboj s Tondou Tlusťákem a s Emilem Trinerem. Jinak díky patří mechanikům, kteří si rovněž v tom vedru užili své, všem divákům za báječnou atmosféru a v neposlední řadě pořadatelům, kteří připravili skvělou soutěž,“ zhodnotil soutěž Peták.

Na závěr dodejme, že dvojici patří v průběžném pořadí letošního šampionátu průběžné sedmé místo s minimální ztrátou na šestého Arazima.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!