Ondřej Plšek - eWRC.cz
6. 7. 2010 21:27 − 2474× − 1

Ford se na Bulharsko intenzivně připravoval

V přípravě na Bulharskou rally absolvovali jezdci Fordu velký počet testů, který měl sloužit ke snížení náskoku Citroenu na asfaltu.

Ford využil pětitýdenní přestávku na přípravu na nadcházející asfaltové soutěže. Mikko Hirvonen a Jari-Matti Latvala sice zatím vyhráli po jedné soutěži, ale jejich ztráta na suveréního Sebastiena Loeba je již velká. Pokud chce Ford ještě zasáhnout do boje o titul, tak musí nyní předvést velmi dobré výkony.

Hirvonen v přestávce MS vyhrál Rally Serbia, jejíž rychlostní zkoušky mají být podobné těm z Bulharské rally, který se bude konat již ve dnech 8. až 11. července. K tomu finský jezdec v jižní Francii najezdil při testech přes 500 kilometrů. A již v květnu pak v Anglii absolvoval speciální trénink se zaměřením na jízdu na asfaltu, v červnu pak startoval na čtyřiadvacetihodinovce na Nürburgringu. Týmový kolega Latvala při testech pak najezdil přes 460 kilometrů.

Ale Ford se připravoval velmi pečlivě i mimo trať. Mikko Hirvonen studoval rychlostní zkoušky Bulharské rally pomocí fotek a videí. "Na těchto rychlých tratích je třeba si dát pozor. Chyba v zatáčce na čtvrtý rychlostní stupeň a na další rovince ztratíš rychlost. Během mého testu jsem po osmiměsíční přestávce bez asfaltové soutěže ze sebe nejdříve musel setřást rez. Myslím, že jsem zlepšil svou techniku, i když jízda na asfaltu pro mne není tak lehká jako jízda na šotolině."

S testy byl spokojen i Jari-Matti Latvala: "Celý tým velmi tvrdě pracoval a myslím si, že jak auto, tak i já jsme udělali krok vpřed. Dosud jsem se svým jízdním stylem na asfaltu nebyl spokojen. Během testu jsem se tedy koncentroval na nalezení rytmu pro tento povrch."

Bulharsko je v letošním kalendáři MS nováčkem. Jari-Matti Latvala tedy ví, že jakékoliv prognózy jsou zbytečné. "Důležitou roli bude hrát počasí. Hlavně v horách je jen těžko předvídatelné. Rychle může dojít k přeháňkám. Poprvé v sezóně tak bude velmi záležet na volbě pneumatik."

Komentářů celkem: 1
7. 7. 2010 18:49
0 0
přál bych jim aby citrony porazili,ale ruku na srdce,kdo tomu věří na 100%??
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!