Kimi před Bulharskou rally

Kimi Räikkönen svým poněkud chladným přístupem k fanouškům vzbuzuje mezi příznivci rally často nevoli.

Kimi Räikkönen svým poněkud chladným přístupem k publicitě resp. fanouškům vzbuzuje mezi příznivci rally často nevoli. O to zajímavější je skutečnost, že poskytuje poměrně často rozhovory německému portálu Motorsport-Total.com. Tak tomu bylo i před Rally Bulgaria. Přestože pojede WRC poprvé na asfaltu, nepovažuje tuto skutečnost za nevýhodu. Absolvoval řadu testů a startoval na italské Lanterna rally, kde podlehl těsně Sebastienu Ogierovi. Z krátkého rozhovoru vyplývá, že Kimi nemá v plánu „maximum attack“.

MT: Jak si rozumíš s C4 WRC na asfaltu?

KR: Už od začátku sezony se těším na start na asfaltu. Od prvních asfaltových testovacích kilometrů jsem měl z auta opravdu dobrý pocit. Tento pocit se potvrdil v Itálii, kde jsme se s velkým potěšením zúčastnili jedné soutěže. Přestože jsme v posledním rychlostní zkoušce přišli o vítězství, můžeme být s naším výkonem jenom spokojeni. Celý tým nám byl při našem asfaltovém debutu velkou podporou. Zkušenosti, které od počátku sezony sbíráme, se začínají zúročovat.

MT: Je pro Tebe výhodou jet na asfaltu?

KR: Strávil jsem sice několik let ve F1, ale asfalt okruhů nelze vůbec srovnávat s asfaltem v rallysportu. F1 a Rally jsou dvě naprosto odlišné disciplíny. Ve WRC se jede řada rozličných asfaltových rally a každá z nich má vlastní úplně odlišnou charakteristiku. Nelze srovnávat Rally Bulharsko ani s Rally Catalunya ani s tratěmi ve Francii nebo Německu. Během jedné zkoušky se zde charakter může změnit ze širokých a plynulých silnic do úzkých nebo nerovných úseků. Stejně tak se mění přilnavost v každé zatáčce. Bude velmi důležité důvěřovat spolujezdci a rozpisu. A k tomu všemu je nutné umět dobře vybalancované auto využít…

MT: Co očekáváš od Rally Bulharsko?

KR: Jistě to bude zase úplně něco jiného a to je to, co mám na rally nejraději. Nevýhodou je, že rally je pro všechny nově příchozí velmi těžký sport. První asfaltová rally sezony bude hrát v mém učebním procesu velmi důležitou roli. Zjistil jsem, že je velmi důležité se vždy naučit něco nového a ne se pokoušet závodit předtím než jsi všechno zvládl. Mým cílem je dokončit rally a plně porozumět mé C4. Na konci prvního dne uvidíme, jak si stojíme a pak se pokusím zmenšit odstup k soupeřům.

Komentářů celkem: 6
7. 7. 2010 20:20
0 0
Hodně štěstí smajlík
7. 7. 2010 20:28
0 0
fandim mu smajlík je to fín smajlíksmajlík na asfaltu už budou snad časy lepší smajlík
7. 7. 2010 20:55
0 0
jj přál bych mu takové 5.místo ale nevím nevím ale stejně !!!GO Kimi GO!!!smajlíksmajlíksmajlík
8. 7. 2010 00:30
0 0
Finským jezdcům jsem vždy fandil, takže ať to Kimi pořádně rozjedesmajlík
8. 7. 2010 09:57
0 0
maca300: Já bych mu přál první místo, ale nevím nevím smajlík
Ale snad mu to půjde, rád bych ho viděl na rally i příští rok.
8. 7. 2010 11:22
0 0
Pokud nebude nějaký defekt tak to do 5 místa vidím reálně, proč ne.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!