Pepa Semerád se na Vysočině znovu vrátil za volant

Pro Josefa Semeráda jsou letos starty ve sprintech spíše nepravidelnými epizodami, kdy se za volantem střídá s Mácou.

Pro Josefa Semeráda jsou starty v letošním rallysprintovém mistrovství spíše nepravidelnými epizodami, kdy se za volantem střídá se svým synem Martinem. Na úvodní soutěži roku, Rally Lužické Hory vedle sebe opět posadil spolujezdce Bohuslava Ceplechu a až do poslední rychlostní zkoušky se pohyboval na pódiovém umístění. Pak ale přišel defekt, ale to už je stará a známá historie… V Krkonoších si premiéru užil Martin Semerád – s Michalem Ernstem a na úvod obsadili skvělé čtvrté místo. Chuť závodit se ze zkušeného soutěžáka Pepy Semeráda zdaleka nevyprchala, a proto jsme jej opět mohli na Rally vysočina vidět vedle Bohouše Ceplechy. Do poslední chvíle se ale vlastně nevědělo, zdali na Vysočině pojede Josef nebo Martin Semerád. „Na Vysočinu jsem se přihlásil já, ale se spolujezdcem Michalem Ernstem, abychom v případě, že bude chtít startovat Máca, mohli změnit jen jednoho člena posádka, jak dovolují řády. Nakonec jsme se dohodli, že pojedu já a Martin se bude soustředit už jen na přípravu na Finsko, které ho čeká příští týden. V Čechách by měl Máca opět závodit v Pačejově,“ vysvětluje Josef Semerád.

Nové tratě Rally Vysočina se posádce Semerád Rally Teamu líbily, i přes svůj rychlejší charakter. Tropické počasí předchozích dnů také nakonec vystřídalo mnohem příjemnější klima a v závodních vozech bylo mnohem přívětivěji, než se očekávalo. „Na rallysprintech záleží na každé drobné chybě, která se pak dá už jen velmi těžko dohnat. Nám se taková chyba stala hned na druhé rychlostní zkoušce, kdy mi při brzdění do retardéru v lese zhasnul motor. Uvnitř v autě mi připadalo, že startování trvalo snad věčnost. Nechali jsme tam asi 20 vteřin a to na sprintu znamená, že je po závodech. Až do konce rychlostní zkoušky jsem byl pak otrávený a už jsem se pořádně nedostal do tempa. Na čtvrté rychlostní zkoušce nám praskla poloosa a to znamenalo další ztrátu. Mechanici auto v servisu dali zase do pořádku a my se rozhodli i tak závod dokončit, protože se doma nejspíš delší dobu nesvezeme, a tak je potřeba si každý kilometr v závoďáku užít,“ říká Josef Semerád, který na Rally Vysočina opět bavil diváky svým atraktivním jízdním stylem plným širokých smyků.

Mitsubishi Lancer EVO IX Semerád Rally Teamu nakonec projelo přes cílovou Rampu Rally Vysočina v Kunžaku na desátém místě absolutní klasifikace. Pro spolujezdce Bohuslava Ceplechu to znamenalo opět návrat na sedadlo spolujezdce po rekonvalescenci, která byla způsobena operací nohy. Celý Semerád Rally Team teď ale drží palce šéfmechanikovi týmu a kamarádovi Františku Herbergerovi, který minulý týden utrpěl vážná zranění, když mu při jízdě na motocyklu nedalo jedno z vozidel přednost. František se již podrobil operaci a jeho stav se dál zlepšuje. Držme mu všichni palce, aby se do týmu vrátil co nejdřív.

Komentářů celkem: 3
Miloš-V
21. 7. 2010 16:441
0 0
Pepa Semerádsmajlíksmajlíksmajlík
Škoda toho doma "nejspíš delší dobu nesvezeme, a tak je potřeba si každý kilometr v závoďáku užít,“smajlík
Ale dá se to vyložit tak, že se svezou, ale v zahraničísmajlík
21. 7. 2010 18:022
0 0
Fando, drž se ! Za chvíli se dáš zase dohromady a motorka a závody na tebe zase čekají smajlík
29. 7. 2010 10:453
0 0
Držím palce celému týmu - té části co je ve Finsku i té co je doma v posteli smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!