Petr Pančocha - eWRC.cz
26. 1. 2004 00:00 − 2411× − 0

Co týden dal – 5. týden

Dnes vám začínáme přinášet pravidelný seriál, který ve stručnosti shrnuje nejdůležitější události předchozího týdne.

Dnes vám začínáme přinášet pravidelný seriál, který ve stručnosti shrnuje nejdůležitější události předchozího týdne.

Středa
Do továrního týmu Škoda Motorsport se po dvouleté pauze vrací německý pilot Armin Schwarz, který s týmem uzavřel dvouletou smlouvu a již tento týden se má zapojit do testování Fábie WRC.

Čtvrtek – Neděle
Uplynulé dny byly zcela ve znamení prvního podniku mistrovství světa 72. Rally Monte Carlo. Sébastien Loeb potvrdil roli favorita a s přehledem zvítězil před Markko Martinem a Francoisem Duvalem.
Srdce českého fanouška bezesporu potěšil Roman Kresta, který v páteční etapě předvedl vynikající výkon a zdatně sekundoval továrním posádkám. Soutěž však pro něj skončila předčasně kvůli technické závadě na voze Hyundai Accent WRC.
Letošní Monte bylo dějištěm premiéry nových speciálů WRC. Mnohem lépe vyšel debut posádkám na vozech Peugeot 307 WRC, když Marcus Gronholm dokončil soutěž na čtvrtém a Freddy Loix na pátém místě. Mitsubishi WRC svými výkony sice nijak neoslnilo, ale ani nezklamalo. Gilles Panizzi si po obrovských technických problémech dojel pro bodované šesté místo, jeho týmový kolega Galli havaroval a soutěž nedokončil.
Historického úspěchu pro slovenský rallysport dosáhla posádka Jozef Béreš a Petr Starý, která v konečném hodnocení skončila na 9.místě v absolutním pořadí.
V kategorii JWRC si pro vítězství zaslouženě dojel Nicolas Bernardi na voze Renault Clio.

Sobota – Neděle
O víkendu se konal XXIX. ročník "Valašského Monte" Ve stopě Valašské zimy. Vítězi soutěže se stalo duo Jaroslav Orsák a Miroslav Štěpančík na voze Subaru Impreza.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!