Ondřej Plšek - eWRC.cz
30. 7. 2010 18:43 − 3255× − 22

Juha Kankkunen: Rozdíl jak noc a den

Po deseti letech startuje v MS znovu Juha Kankkunen. Jaký je rozdíl mezi tehdejšími a současnými vozy WRC?

Juha Kankkunen je bezesporu jednou z hvězd letošní Finské rally. K 60. výročí této soutěže se bývalý čtyřnásobný mistr světa znovu posadil do vozu WRC a svým výkonem ukazuje, že rozhodně do starého železa ještě nepatří. Momentálně je na sedmém místě a odpoledne již zajížděl stabilní časy mezi nejrychlejší desítkou.

"Byl jsem celkem opatrný a hodně času jsem ztratil při hledání správných brzdných bodů," přiznal v poledne jednapadesátiletý jezdec. "Možná jsem měl i příliš nízko nastavený podvozek, ale odpoledne pojedu s tím samým vozem, protože se mi s ním v zásadě jede dobře."

Naposledy startoval Juha v MS v roce 2002 za tovární tým Hyundai, jaký je tedy rozdíl mezi tehdejším a současným vozem WRC? "I když se z pohledu motoru toho moc nezměnilo, tak ovládání a brzdy nové generace vozů WRC jsou znatelně jiné. Pomalu si v autě zvykám, ale chce to svůj čas. Rozdíl mezi současnými a tehdejšími vozy WRC je tak velký jako rozdíl mezi dnem a nocí," vysvětlil Juha Kankkunen.

Komentářů celkem: 22
2. 8. 2010 14:4321
0 0
Gill: Ale já jsem nenapsal, že Loeb by dostal čočku a byl by třeba pátej smajlík Já jsem napsal, že by mě zajímalo, kolik titulů by měl. Nehledej v textu něco, co tam není smajlík
3. 8. 2010 20:4722
0 0
SkunnY: Já to beru tak, že jak jsi si jistej, že ti za Loebem jsou horší jezdci než jezdci tenkrát. Že je totiž dost možný, že by dostali čočku od Loeba i oni stejně. smajlík Ale jak jsem psal, tyhle úvahy jsou nesmyslné.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!