Roman Kresta si z Pačejova odváží stříbro a průběžné vedení

Druhé místo v absolutním hodnocení a spokojenost posádky i týmu.
Druhé místo v absolutním hodnocení a spokojenost posádky i týmu. Tak by se dalo stručně charakterizovat víkendové vystoupení dvojice Roman Kresta – Petr Gross na právě uplynulé XXXI. FUCHS OIL Rally Agropa Pačejov, která byla šestým podnikem letošního ECOSUN Mistrovství České republiky ve sprintrally. Roman s Petrem se na soutěži, vracející se do mistrovského seriálu po roční přestávce představili premiérově s vozem Škoda Fabia S2000, zapůjčeným od Antonína Tlusťáka a s cílem otestovat si vůz před nadcházející Barum Rally.

„Odzkoušeli jsme si Fabií a s tímto cílem jsme do Pačejova jeli. Podmínky byly extrémní, takže soutěž nebyla o nějaké zvlášť rychlé jízdě,“ vrací se k uplynulému víkendu Roman Kresta. „Každý odjetý kilometr byl ale dobrý. Odzkoušel jsem si nějaká nastavení, která jsem potřeboval, protože na suchu jsem již s Fabií jel, ale na mokru jsem neměl ujetý před soutěží ani kilometr. Samozřejmě jsme se v průběhu závodu nevyvarovali drobným jezdeckým chybičkám, které nás nějaký čas stály, ale OK. Z Pačejova jsme odjížděli spokojeni. Jednoduše – dobrý závod a dobrý test.“

Co bude fanoušky zajímat asi nejvíce je porovnání Peugeotu a Fabie očima zkušeného pilota. „V tuto chvíli nechci ještě žádná velká porovnání dělat,“ říká k tomuto tématu Roman, „V krátkosti mohu jen říci, že Fabia je skutečně velice povedený vůz, který perfektně funguje. S Peugeotem je potřeba jet více agresivní a dravý styl. Pro objektivnější srovnání bych ale potřeboval ještě nějaké kilometry s Fabií najet. U Peugeotu jsem věděl naprosto přesně, co mám jak dělat a dokázal jsem jej využít v mých možnostech na sto procent. To ale nemůžu v tuto chvíli tvrdit o využití Fabie v Pačejově. Byly úseky, kde se mi to líbilo, ale byla také místa, kde jsem byl jasně pomalejší, než by auto bylo schopno jet. Ale neriskoval jsem a nemohl jsem si ani žádné riskování dovolit. Potřebovali jsme testovat, zkoušet a porovnávat nastavení tak, abychom měli jasné výstupy. A to se nám dařilo,“ dodává Roman Kresta.

A co mají Roman Kresta a tým v plánu pro nejbližší hodiny a dny před Barumkou? „Dnes nás čeká týmové setkání, kde vyhodnotíme poznatky z Pačejova. Po schůzce pak budeme mít jasno o dalším programu před Barum Czech Rally Zlín. Rád bych touto cestou poděkoval partnerům a týmu za spolupráci při soutěži a také všem fanouškům, kteří i přes nepříznivé počasí přijeli do Pačejova fandit,“ uzavírá Roman hodnocení uplynulého podniku sprintového šampionátu.

Po šestém z devíti podniků se Roman Kresta dostal do čela bodování ECOSUN Mistrovství České republiky ve sprintrally. Dalším podnikem sprintrally bude v termínu 10. -11.9. Admiral Rally Vyškov.

Komentářů celkem: 29
10. 8. 2010 21:13
0 0
Jan1000: A čí tedy je? Od Kopeckých to auto koupil Jiří Tošovský, ale nepatří od letošního roku Romanovi?
10. 8. 2010 21:34
0 0
"ale nepatří od letošního roku Romanovi?" Říká kdo?
10. 8. 2010 21:57
0 0
To se tě ptám, neboť uvádíš, že je zapůjčený, tak se ptám od koho?
10. 8. 2010 22:40
0 0
...mužete Mi,vy odborníci,vysvětlit,proč by měla být Tlustákova Fabka méněcenná?.. A nebo si opravdu myslíte,že by si Kresta půjčoval nějaký vergl..?
10. 8. 2010 22:42
0 0
Na foru psal jeden mystifikátor smajlík že teď je Tlusťákova Fábie na úrovni těch továrních smajlík
10. 8. 2010 22:43
0 0
Auto je momentálně ve vlastnictví Kresta Racingu. Má i jiný značky než loni (slovenský).
11. 8. 2010 06:39
0 0
Auto je jeho vlastnictví!
To Ladis: pokud bude mít kvalitní auto tak těm nejlepším/Kopejda,Janinen.. určitě bude stačit i když oni mají s polu s Valdou auto EVOII
11. 8. 2010 17:49
0 0
SKODA, znova říká kdo? Značky nejsou podstatné, Roman sám uvedl, že je zapůjčené od Tošovského. Pokud Tošovského vyplatil, ok, čekám link s uvedenou citací od Romana, jinak budu věřit tomu, co jsem od Romana slyšel na vlastní uši já sám.
12. 8. 2010 09:51
0 0
To Jan1000:myslím,že je to zbytečná debata,v žádném případě jste nemohl od Romana slyšet ,že to má zapůjčený.Je to jeho! a musí vyřešit prodej vozu a pak si pořídí Fabii.
V každém případě a ení mu možné nevěřit,má bbýt Fabie od Tlusťáka lepší než jeho Peugeot.To by to neďál! chce titul!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!