Krestu s Grossem zastavil na Barumce Troják

Pouhých pět rychlostních zkoušek trvalo účinkování Romana Kresty a Petra Grosse při Barum Czech Rally Zlín.
Pouhých pět rychlostních zkoušek trvalo účinkování Romana Kresty a Petra Grosse v barvách Mogul Racing Teamu při letošním jubilejním 40. ročníku Barum Czech Rally Zlín.
Populární Barumka letos přivítala ve Zlíně kvalitní jezdecké pole, které mimo bojů o body do Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, změřilo síly také v rámci šampionátů FIA Mistrovství Evropy jezdců – ERC a Intercontinental Rally Challenge – IRC. Mogul Racing Team zvýšil po Rally Bohemia šance v boji o třetí domácí titul v řadě, proto se pro Barum rally dohodl Roman Kresta s Antonínem Tlusťákem v rámci zvýšení konkurenceschopnosti na zapůjčení jeho vozu Škoda Fabia S2000.

Roman s Petrem zahájili soutěž 11. místem na městské rychlostní zkoušce a 10. příčkou na úvodním klasickém úseku, kterým byl první průjezd RZ Biskupice, vracející se do itineráře Barumky po několikaleté odmlce. Třetí a čtvrtý úsek, kterými byly Zádveřice a Semetín, již přinesl barvám Mogul Racing Teamu dva čtvrté časy a Roman s Petrem postoupili v průběžném hodnocení na pátou pozici. V dalším postupu je však zastavil obávaný Troják, který obě sobotní sekce uzavíral.

„Podmínky na trati byly velmi náročné a já jsem udělal chybu,“ přiznal po svém odstoupení ze soutěže sebekriticky Roman Kresta. „Do místa nehody jsme najeli rychleji, než bylo únosné a dostali aquaplaning. V tom místě voda na cestě stála a já jsem hledal cestu mimo ideální stopu. Dostali jsme se na trávu a po ní jsme se blížili ke stojícím divákům. Kontaktu s nimi jsem se chtěl za každou cenu vyhnout, proto jsem musel volant znovu strhnout. Následně nás nakopl příkop a šli jsme přes střechu. Auto přitom utrpělo takové poškození, že přestože nás diváci dostali zpátky na kola, pokračovat v soutěži nebylo možné,“ popisuje Roman celý incident.

„Boj o titul je pro nás již v tuto chvíli ztracený, v Příbrami se ale objevíme. S Tondou Tlusťákem jsme se dohodli již před Barumkou, že pokud někdo z nás půjčenému autu ublíží, zajistí, aby bylo do Příbrami znovu v plné kondici. Nás tak nyní čeká spousta práce, ale dohodu dodržíme. Otázkou zůstává, s jakým vozem se objevíme na Příbrami my. To je stále otevřená záležitost,“ uzavírá Roman Kresta ohlédnutí za 40. ročníkem Barum Czech Rally Zlín.

Mogul Racing Team čeká v termínu 24. -25. září závěrečný sedmý podnik Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, kterým bude Herkul Rally Příbram.

Komentářů celkem: 47
1. 9. 2010 10:4141
0 0
každopádně je to škoda, začal jsem mu zase fandit. Ale snažil se závodit a to mě těší. Za nic se neschovává. Na Příbrami by mohl jet ještě jednou se Škodovkou, aby si spravil chuť.
1. 9. 2010 21:2342
0 0
henri hill, prosím upřimně jak dlouho máš ŘP, a kolikrát jsi boural v rychlosti nad 60km/hod, pozor RBR je virtuální realita ta se nepočítá.smajlík
1. 9. 2010 21:4543
0 0
Roman nezklamal. Typoval jsem ho do 3tí RZ. Na Barumce jede jak smyslu zbavenej.To je jeho problém.
1. 9. 2010 21:5044
0 0
Tady to vypadá...smajlíksmajlík
1. 9. 2010 22:1845
0 0
Speeder [1.9.2010 10:41:24] A Tlusťák mu to půjčí? smajlík
2. 9. 2010 00:1146
0 0
jurisek: Tlusťáka bych se vůbec neptal, až využije potenciál Pegyho, tak bych mu jí vrátil smajlík
2. 9. 2010 07:3747
0 0
Tlusťák jel ale pěkně 12. místo je slušný výsledek. Možná mu výměna prospělasmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!