Ondřej Krajča - eWRC.cz
6. 9. 2010 19:18 − 3307× − 38

Bratři Lapdavští splnili na Barum Rally svůj cíl

Lukáš Lapdavský a Julius Lapdavský dokončili Barum Rally na celkovém 25. místě.

Barum Czech Rally Zlín 2010 byla vyvrcholením motoristické sezóny u nás i na Slovensku. Svůj čtvrtý start zde letos absolvovala i rodinná posádka Lukáš Lapdavský a Julius Lapdavský. Dvakrát ze tří pokusů se posádka cíle nedočkala, takže letos byl cíl jasný. Dokončit soutěž a otestovat vůz na Rally Košice. „Naší prioritou bylo s chutí si zajezdit a dobře se připravit na následující Rally Košice. Seznamovací jízdy proběhly bez problému. Shakedown jsme z důvodu šetření pneumatik a nedostatku času vynechali,“ říká Lukáš Lapdavský před startem soutěže. I v letošním roce s bratři Lapdavští zúčastnili „Barumky“ s Peugeotem 207 S2000 a startovním číslem 44.

Celá soutěž začala v pátek večer superspeciální rychlostní zkouškou v ulicích Zlína. Lukáš s Juliusem zajeli celkový 33. čas. Hodně o tomto výsledku rozhodla také špatná volba pneumatik. „Na okruh jsme se hodně těšili, protože jsme v loňském roce zajeli pěkný 21. čas a zároveň jsme bavili diváky. Letos jsme věděli, že se nám to nejspíš nepovede. Před RZ pršelo a počasí se umoudřilo až kolem osmé hodiny. Vzali jsme do úvahy, že před námi bude startovat asi 100 aut včetně historiků, takže bylo dost možné, že trať už bude suchá. Obuli jsme tedy tvrdé slicky, ale na startu jsme zjistili, že to není dobrá volba. Pneumatiky i brzdy nebyly zahřáté, takže to v prvním kole vypadalo jako bychom jsme jeli na ledě. Postupně jsme zrychlovali, ale z 33. místa jsem nebyl spokojený.“


Foto: Pavel Janiš

Sobotní etapa začala čtveřicí rychlostních zkoušek v pořadí Biskupice, Zádveřice, Semetín a Troják. Počasí opět slibovalo velkou loterii v pneumatikách. Lapdavští zvolili suchý slick a do rezervy dva tvrdé slicky. Bohužel se to opět ukázalo jako špatná volba. „Na prvních dvou RZ auto fungovalo dobře. Na Semetíně a Trojáku začalo hodně pršet, takže jsme se to na slickách snažili opatrně projet a v servisu jsme chtěli přezout na mokré,“ říká v polovině sobotní etapy Lukáš Lapdavský. Počasí se neumoudřilo ani na druhou sekci, takže z pohledu Lapdavským byla volba pneumatik jistá. První etapu posádka bratří Lapdavských dokončila na celkovém 31. místě. „Na druhou sekci jsme pro jistotu zvolili vpředu suché a vzadu mokré, do rezervy jsme vzali dvě mokré. Na přejezdu začalo pršet a pak zase přestalo. Už jsme to radši neřešili a místo slicku vpředu jsme dali mokré a celkem se tato volba i povedla. První etapu jsme absolvovali bez nějakého riskování. Ještě na druhém průjezdu Trojáku jsme zatáhli, ale moc se nám to nepovedlo. Ale z jízdy jsme měli dobrý pocit a o to nám šlo.“


Foto: Pavel Janiš

Ve druhé etapě čekaly na posádky další čtyři rychlostní zkoušky, které se jely dvakrát. Počasí se v neděli umoudřilo a vysvytlo i sluníčko. První sekce druhé etapy znamenala pro bratry Lapdavské posun na celkové 27. místo. „V neděli ráno jsme nenechali nic náhodě a obuli jsme stejně jako konkurence, což nám celkem vycházelo. Bylo docela sucho, místama bylo trochu bláta. Takové počasí nám vyhovuje, takže jsme se snažili, ale hlavně jsme neriskovali a nepředceňovali se.“ Druhá sekce nedělní etapy začala nehodou Béreše a volným průjezdem. „Trošku nás zarazilo, že Dodi havaroval. Muselo být po první sekci hodně vytahaného bláta. A přesvědčili jsme se o tom, když jsme jeli volným průjezdem. Místama jsme jeli po šotolině a ani autocrossové pneumatiky by nestačily.“


Foto: Pavel Janiš

Za celou soutěž neměla posádka bratrů Lapdavských žádné problémy a v cíli to byl nejlepší výsledek této posádky na Barum Rally. Jubilejní 40. ročník dokončil Lukáš Lapdavský s Juliusem Lapdavským na celkovém 25. místě. „Ve druhé sekci opět začalo pršet, ale jeli jsme si svoje tempo. Neriskovali jsme a pěkně jsme si zajezdili. Autu jsme neublížili a viděli jsme cílovou rampu. Neměli jsme za celou soutěž žádné problémy, žádný defekt, což jsme si pochvalovali, akorát jsme měli menší krize, ale štěstí nám přálo. Jsme velmi rádi, že jsme takto náročnou soutěž konečně dokončili a udělali i celkem pěkný výsledek. Jsme opět o něco zkušenější a myslím si, že jsme na Rally Košice dobře připraveni. Ještě bych chtěl všem velmi poděkovat za jejich podporu na Barum Rally. Na trati jsem viděl slovenské vlajky, že jsem je ani nespočítal, ale velmi nás potěšilo, že přijelo tolik fanoušků ze Slovenska podpořit svoje posádky,“ dodává pilot Lukáš Lapdavský.

Další start čeká posádku bratrů Lapdavských na Rally Košice 17.-19.9 2010.

Komentářů celkem: 38
7. 9. 2010 17:36
0 0
willy2.0: už jsme několikrát uvažovali nad tím, že diskuse pod články zarazíme. Naposledy kvůli tobě. Nezlob se, ale proč například o tomto diskutuješ tady pod článkem a nejdeš do fora? Proč někomu vyčítáš neco, co sám neděláš? Máš pocit, že tvé příspvky jsou to, co ostatní musí 100% zajímat a že ty jako jediný máš patent na rozum?
Myslíš, že máme špatnou zpětnou vazbu s týmy a jezdci? Za poslední táden jsem měl dva telefonáty od jezdců z TOP 10 a ti se mě ptali, co že je ten willi 2.0 zač (ptali se trochu jinak, ale nechci dostat ban za sprostá slova). Zpětná vazba tedy funguje velmi dobře, věř mi. Kdo o ni má zájem tomu se dostane. Nikdy jsme nikomu tiskovou zprávu neodmítli, nikdo nám za uveřejnění tiskové zprávy neplatí.
Shacki ti tady velmi polopaticky vysvětlil, že nejsme server jako každý druhý, kde je jen záplava fotek a lepších či horších tiskových zpráv, ale máme vlastní redaktory, kteří píší jen pro nás, či jezdce, kteří dají zprávu jen k nám. Toho jezdce samozřejmě zvýhodníme tím, že mu dáme lepší prostor než tomu, kdo vychrlí zprávy na všechny strany kolem sebe. Ty si to přeložíš, jako že nás ty tiskovky nezajímají...zvláštní překlad. Tiskovky tu máme, a budou tady ale bude odděleno to, co čtenář najde i jinde od toho, co je jen naše. Jak sis určitě dobře všimnul, tak ewrc děláme ve svém volném čase a jsme moc rádi, že někteří jezdci si na oplátku dají na svá auta samolepku ewrc, proto pak takové jezdce zase nějak zvýhodníme.
Takže brachu, zkus se prosím řídit našimi radami zejména ty a třeba můžeš jít s úrovní svým příspěvků příkladem ostatním. Začít by se mělo hlavně u sebe.
7. 9. 2010 17:47
0 0
willy2.0 Taky plně nechápu, co je na prvním diskuzním příspěvku tak špatného? A už vůbec na stylu ewrc.cz, že Tě to tak rozčílilo. Každý si tu najde to své, diskuze jsou poměrně často o něčěm - ne ničem, ale vždycky se může najít nekdo, kdo to pokazí. Myslím, že týmy to až tak neřeší, nebo ano Shacki? Snad je trochu více článků o technice... Ale to už se opakuji.
7. 9. 2010 18:27
0 0
Mravenec
Nepovídej....koho pak jsem z jezdců top 10 urazil, negoval jsem tady dříve akorát Prokopa, názory nic víc...a čas mi dal lehce za pravdu, prostě nemlčím občas, nejsem ovce.
Tak si nech tyhle výmysly prosím tě ano, na mě to dojem nedělá...Tos mi mohl napsat do SZ...a nedělat tady ze mě vocáska. Jakou to má mít vypovídající hodnotu? Mohu ti říct to samé, také některé znám a tleměj se našim diskuzím tady, sami se tomu zasmějem občas...to je fakt.

Vždycky, když se snaží někdo poukázat na chybky, je jasný, že to nebude těm co se jich to týká, at už je to pravda nebo ne... po chuti...Hodil jsem jen názor a čekal normál odpověd, ne to jakej jsem nebo ne, neznáš mě tak nekritizuj!

Co se týče diskuzí...Vím, že jsem se do toho nechal párkrát zatáhnout a i to přehnal, mohl spíš mlčet... ale neboj něco s tím udělám.
Rozhodně si nadále myslím, že byť jste tady sami párkrát holedbali nad úrovní diskuzí...a zavedli pak povinně jméno a další registarční údaje..Nejlepším řešení by bylo, žádné diskuze pod články...To bylo merito mého příspěvku a dotaz...nepotřebuju za to sklidit psychologický rozbor...Já totiž vím, že jsem párkrát sklouzl na stejnou úroveň některých, přiznám to a pojďmě to nějak přenastavit...neboj hodně o věcech přemýšlím a věřím, že spousta věcí jde změnit, když člověk chce. Věřím, taky na to, že ne každej...byt mi jeho příspěvky tady neseděj může bejt hned idi..ot!
Jsem poměrně spokojenej člověk...Jen občas rebel lehce to je pravda...
Rozhodně si nehraju na chytrýho, jen jsem upřímnej a říkám co mám na jazyku...Je fakt, že po internetu je hrozně lehký si plno věcí vyložit fatálněji...
Já si prostě myslím, že ty diskuze tady na hlavní straně...jsou občas jak na novinkách.cz a jde to změnit, jde to bez nich dle mě. Od toho je diskuzní forum.
Je to jen můj názor nikomu to necpu....
Pic
7. 9. 2010 18:42
0 0
Začal jsem s tím tady, protože jsem viděl...že to tady zas sklouzává k něčemu co mě trošku mrzí poslední dobou...Tak jsem to nahodil, nic víc. Vlastně by mi to mohlo být volný, ale já pitomec si myslel...že, ikdyž si tady budu muset posypat i já popel na hlavu, protože sám sem někdy napsal koninu...tak třeba něco změníme.
Nic víc.
7. 9. 2010 18:48
0 0
Mravenecz: To by mě zajímalo co si šuškají jezdci o jiných lidech často přispívajících. I kritika se dá napsat tak ať nikoho nenaštvé a někdo to umí a jiný ne.
7. 9. 2010 19:57
0 0
Přestaňte tady mluvit blbosti!
7. 9. 2010 20:25
0 0
Tady se nemluví!! tady se píšesmajlíksmajlík
7. 9. 2010 20:39
0 0
hujer, máš můj neskonalý obdiv. Já jsem si napsat netroufnul smajlík
7. 9. 2010 21:23
0 0
Můj obdiv tolik nemá, ale to je jedno. Když willimu vadí ta diskuze, tak ať jde na forum a nepíše sem.
8. 9. 2010 10:22
0 0
Viléme, připomínáš mi mojí tchýni. Jak do ní někdo píchne, hned je to problém. Sama ale každýho pomlouvá a uráží.
8. 9. 2010 18:08
0 0
...Předsudky a někoho odsoudit, aniž bych ho znal, to je typicky český viď.
Laskavě si to, už nechte a radši běžte něco užitečnýho dělat, třeba psát o rally.
8. 9. 2010 18:12
0 0
Willíku oprav mě, pokud se pletu: Nejsi autorem přezdívky Dojížděč určené mistru světa? Nejsi velký propagátor přezdívky Vrkačka určené mistru Evropy?
8. 9. 2010 18:22
0 0
Že by předsudky a odsuzování? To jsou věci...
8. 9. 2010 18:46
0 0
Nebudu pokračovat v téhle výživné debatě, kopněme si do Willyho fakt nesmajlík
Co mají přezdívky a v jednom případě z nich recese" společnýho s tím, že se tady navážíte a děláte psycho rozbory jednoho diskutujícího to fakt nevím a zkoumat to, už nebudu.
Novej nech mě už, jak slepice po flusu jdeš po měsmajlík
Za mě vše už, faktsmajlík
8. 9. 2010 18:47
0 0
Novej ještě něco snad...Zmíš hezky mluvitsmajlík
8. 9. 2010 18:51
0 0
Edit: Umíš hezky mluvit.
8. 9. 2010 18:58
0 0
Novej, willy: Vy dva ste opravdu závislí. Neni jedinej článek, pod kterej byste nenapsali nějaká svá moudra.
8. 9. 2010 19:10
0 0
Nejhorší je, že máš pravdu Martine...Poslední dobou fakt grafomaniesmajlík
Pokusím se vyléčit.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!