Al-Qassimi chce v Japonsku do Top 10

Khalid Al-Qassimi zajel v Německu svůj nejlepší prozatimní výsledek v letošním roce – osmé místo.

Khalid Al-Qassimi zajel v Německu svůj nejlepší prozatimní výsledek v letošním roce – osmé místo. "Nikdy by mě nenapadlo, že bychom mohli dosáhnout na takový výsledek zrovna v Německu. Nebylo snadné získat dobrý pocit na asfaltu," řekl pilot Fordu Focus RS WRC ze Spojených Arabských Emirátů.

"Už se ale těším na návrat na šotolinu. I když to bude poprvé, co budu závodit v Japonsku, jsem přesvědčen, že můžeme skončit v nejlepší desítce. Chceme dokončit soutěž a získat několik dalších bodů do mistrovství světa. Kdo ví, může to být naše nejlepší sezóna," doufá ve zlepšení výsledku z loňského ročníku světového šampionátu Khalid Al-Qassimi. V současnosti se drží na 14. příčce celkového hodnocení

Khalid říká, že jeho největším problémem je adaptace na vůz WRC, protože na Blízkém východě se věnuje programu s Fordem Fiesta S2000. "Není to jednoduché – skočit do tohoto auta a jet rally," řekl. "Chvilku trvá zvyknout si na nové podmínky, zkušenější řidiči mají v tomhle velkou výhodu," myslí si jezdec, který se za volantem speciálu nejvyšší kategorie pohybuje od roku 2007.

Jak se povede třetímu jezdci BP Ford Abu Dhabi World Rally Teamu v nadcházejícím kole MS v Japonsku? Jako již tradičně můžete vše sledovat online na ewrc-results.com.

Komentářů celkem: 1
Ifo
6. 9. 2010 21:111
0 0
Hmm, v Japonsku bude "dokončit" a "dojet v první desítce" s WRC prakticky to samé. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!