Ondřej Plšek - eWRC.cz
12. 9. 2010 10:49 − 2490× − 11

Další vítězství Sebastiena Ogiera

Petter Solberg se vytouženého vítězství opět nedočkal, letos podruhé vyhrál Sebastien Ogier.

Ve třetí etapě Japonské rally čekalo na jezdce osm rychlostních zkoušek, ale mezi nimi ani jeden servis. Obětí tohoto systému se stal Mikko Hirvonen, který kvůli poškozené převodovce propadnul z druhého na šesté místo. "Máme malý problém s převodovkou," přiznal finský jezdec. "Není to tak špatné ve zkouškách, které jsou rychlé. Ale jakmile je na trati trochu víc zatáček, tak kvůli použití manuálního řazení ztrácíme hodně času."

Celkově tak skončil za Sebastienem Loebem. Ten nebyl ani v neděli spokojen s nastavením svého vozu, ale i tak vyhrál tři rychlostní zkoušky. "Po výměně diferenciálu v sobotu večer to vlastně bylo ještě horší. Vůz je hrozně nedotáčivý," stěžoval si Francouz, kterému páté místo k přečasnému zisku titulu nestačilo.

Po problémech Mikko Hirvonena měli šanci na vítězství jen Sebastien Ogier a Petter Solberg. Budoucí tovární jezdec Citroenu zajel tři nejrychlejší časy a protože norský jezdec poškodil tlumič svého vozu, tak Ogier mohl slavit své druhé vítězství. "Je to neuvěřitelné, jsem velmi štastný," radoval se vítěz. "Když jsem sem přijel, tak mi bylo řečeno, že to pro mne bude těžká soutěž. Takovéto rychlostní zkoušky nemám rád a k tomu jsem zde jel úplně poprvé. Ale měl jsem dobrý pocit, dostal se do dobrého tempa a nyní jsem vyhrál. Je to perfektní."

Druhý dojel do cíle Petter Solberg, který si po poškození tlumiče stěžoval na ovládání svého vozu. "Řízení má vůli, chvíli trvá než vůz zahne. Není to lehké, ale jsem rád že vůbec pokračuji a chci udržet své umístění," řekl v průběhu nedělní etapy norský jezdec. To se bývalému mistru světa povedlo a v cíli měl na třetího Jari-Matti Latvalu náskok deseti sekund. Ten si v neděli s přehledem poradil s v Danim Sordem, když v této etapě byl o pětadvacet sekund rychlejší.

Sedmé místo si na svoje konto připsal Henning Solberg, posledním vozem WRC v cíli byl osmý Federico Villagra, který ale na vítěze ztratil již přes deset minut. Soutěž nedokončil Kimi Raikkonen – ten na první nedělní zkoušce se svým vozem skončil mimo trať poté, co špatně porozuměl svému spolujezdci. Posádka ale naštěstí zůstala nezraněna.

Mistrovské body si z Japonska odvezl i vítěz SWRC Jari Ketomaa, který dojel půl minuty před druhým jezdcem této kategorie Martinem Prokopem. Do cíle SWRC ale dojely jen dvě posádky.

Kompletní výsledky Japonské rally najdete jako vždy na serveru eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 11
12. 9. 2010 11:161
0 0
Škoda Latvalových problémů v závěru druhé etapy, možná by vyhrál on. Ale celkově zajímavá soutěž, po hodně dlouhé době to Loebovi nesedlo, z hlediska MS jen dobře.
12. 9. 2010 11:282
0 0
Možná dobře ve smyslu boje o zbylé místa na bedně. Citroen už Ogimu nic víc nepovolí. smajlík
12. 9. 2010 11:293
0 0
to SWRC je opravdu hrůza, kdyby aspoň mezi sebou závodili ti 2 :_D, tak uvidíme jak Prokop ve Francii, tam jich jede podstatně více ...
Jinak škoda Pettera, fandil jsem mu a přál jsem mu po dlouhé době vítězství !!
Ten je jediný kdo celé MS opravdu oživuje. Teď už tedy i Ogier smajlík
12. 9. 2010 12:074
0 0
Veliká gratulace Ogierovy,vypadá to,že z něj roste opravdový závodník.smajlík
12. 9. 2010 12:095
0 0
Kdyby Latvala nemel v sobotu problemy tak jel v nedeli jako prvni a ztracel by. Nejblize vitezstvi byl jednoznacne Petter, nebyt 10s penalizace a tech problemu...
12. 9. 2010 12:166
0 0
Zajímavé závody.Ford se tentokrát překvapivě držel,nebýt technických problémů,mohli oba jezdci bojovat o vítězství.Zajímalo by mě,zda něco vylepšili na autě nebo to bylo profilem tratí či něco ještě jiného.Myslím,že to byl po Švédsku a Finsku jediný závod,kdy Ford rychlostně stačil.Pro Loeba nejhorší výsledek někdy od roku 2003,pokud nepočítám závody,kde měl technické či jiné problémy.
12. 9. 2010 13:017
0 0
klídek, velký Seb dojel schválně blbě aby mohl slavit po "neznámých technických problémech" malého Seba u sebe doma ve Franciismajlík
12. 9. 2010 13:218
0 0
Buď vyhraje malý nebo velký žabožrout to není žádna spása pro MS smajlík Petter byl kousek od vítězství škoda přal bych mu to.
12. 9. 2010 17:289
0 0
Péťovi jsem hooodně držel palce. Opravdu Škoda.smajlík Na druhou stranu gratulace mlíčňákovi Sebovi. Jen se bojím, aby z něj nerostl dalšin nepřekonatelný ufon. Škoda, že jsou oba Sebové v jednom týmu. Určitě jejich souboj by v příštích letech udělal z MS opět zábavu.
12. 9. 2010 21:0210
0 0
To pačes smajlík
.... plně souhlas.
Vím, že se mi to nikdy nezadaří, ale chtěl bych vidět stav RZ v Japonsku.
Všichni říkají, že je to masakr, jak pro jezdce a hlavně pro techniku.
Vzpomínám si, že před několika lety si jezdec Subaru p. Hrdinka stěžoval na stav RZ při Rallye Příbram. Pak jsme seděli s Emilem TRINEREM ( v době kdy jezdil MS) a ten prohlásil, že by měl vidět stav RZ např. při Rallye v Řecku. V té době to byl p. KING a pro mě stále v rally zůstává.
Pozdravy všem a nezapomeňte........ o titulu se rozhodne na uranovém podloží v okolí Příbrami......smajlík smajlík
12. 9. 2010 21:3511
0 0
knight- kdyby kdyby....
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!