27. 5. 2005 00:00 − 2775× − 1

V Krumlově za RSP i rakouský rychlík

Jednou z posádek RSP je pro většinu fanoušků rallye známá, úspěšná rakousko německá posádka Achim Mörtl s Detlefem Rufem.

33. ročník populární českokrumlovské SEAT Rallye je přede dveřmi. Tým Rallye Sport Promotion má připraveny na páteční start tři vozy. Ludvíka Otta s Toyotou Celicou, jehož manželku Renátu pro tentokrát zastoupí navigátor Jan Paulik.

Druhou posádkou bude Ladislav Belinger s Martinem Rérychem opět se Škodou Felicií. Ta je již po Pelhřimovském karambolu opravena a ve skvělé kondici. Belingerovo zraněné rameno se již také zdá být v pořádku a stejně jako Otto s Paulikem se na krumlovskou soutěž velmi těší.

Třetí dvojicí je pro většinu fanoušků rallye známá, úspěšná rakousko německá posádka Achim Mörtl s Detlefem Rufem. Čtyřiatřicetiletý Mörtl patří k nejlepším rakouským jezdcům a před třemi lety byl dokonce angažován pro dvě asfaltové soutěže továrním týmem Subaru. Po krátké odmlce se Achim Mörtl – mistr Rakouska skupiny N z roku 1996 a absolutní mistr z roku 1999 s vozem Subaru Impreza WRC opět vrací na tratě rychlostních zkoušek a chce znovu bojovat o rakouský titul. Do letošního mistrovství vstoupil skvěle. Vyhrál úvodní Jänner rallye a druhé místo vybojoval na dubnové Pirelli Lavanttal Rallye.

Poprvé u nás jsme rychlého „ Akima“ Mörtla mohli spatřit při letošní Rally Šumava, kde ho však v boji o Winter Cup zradilo řadící táhlo převodovky.

O výsledcích našich posádek na 33. Seat rallye Český Krumlov Vás budeme průběžně informovat během soutěže na stránkách týmu Rallye Sport Promotion, www.rallyesport.cz.

Komentářů celkem: 1
27. 5. 2005 16:22
0 0
Go RSP Go
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!