16. 9. 2010 20:58 − 2656× − 1

Petrovo ano i ne ve Vyškově

Na vyškovskou rally odjížděly posádky a mechanici z Hluboše s několika úkoly a předsevzetími.

Na vyškovskou rally odjížděly posádky a mechanici z Hluboše s několika úkoly a předsevzetími. Hlavním úkolem Petra Bryndy bylo dojet. Dojet bezpečně a rychle. Rovnost bodů s Honzou Dohnalem před soutěží slibovala zajímavý souboj. Nikdo se také netajil tím, že hlavní snahou pro letošní sezónu je odveta za rok 2009. To znamená vyhrát „áčka“. Tomu byla podřízena i příprava na Rally Vyškov. Kromě tradičních spolubojovníků, poradců a pomocníků se do příprav zapojili nezanedbatelnou pomocí i Jarda Palivec s Uzim, kterým patří veliký dík. Výprava Montcar Autosportu a XTG Rally Teamu byla opět početná, tedy výjezd v plné síle. Technika O.K., nálada dobrá, bojovná.

V samotném závodě pak nelze nikomu nic vytknout. Petr jel tak, jak se očekávalo, vyvaroval se zbytečných chyb a Zdenda Pekárek ukázal, že sezóna na místě spolujezdce není marná. Poslední závod naznačil, že team vychovává solidního mitfáru. Ale ani to nestačilo na velmi rychlého Honzu Dohnala, který se lepší a zrychluje závod od závodu. Druhé místo v „áčkách“ je sice krásné, ale na čelo kreslí vrásky. Doufejme, že Petra nebudou na konci sezóny mrzet nevyužité šance, které nám v jejím průběhu nabídla Honzova často stávkující technika. Rozhodnutí o mistru republiky se tak posouvá dále a celý Petrův tým doufá, že se o něm nerozhodne jako vloni v Jeseníkách. Snad tam ukáže R3 všem záda. Ve Vyškově zůstalo náplastí za druhé místo v „áčkách“ vítězství ve třídě.

Ostatní posádky také nezklamaly. Míla Jirsa s Tomášem Střeskou si vystoupali na druhou pozici v SA2 jako jediná Škodovka. Trocha smůly postihla posádku Fiala – Palivec ml.. Ta se první dvě RZ potýkala s elektrickými problémy, které se pak již velmi těžko v nabité třídě doháněly. Velmi významná však byla Rally Vyškov pro populární dámskou posádku Vykydalová – Vyštejnová. Děvčata stižena defektem mohla zúročit hodiny dřiny při pravidelné nácviku výměny kola. Zároveň si dámy ověřily, že rada Jirky Bryndy – zaklínovat v první řadě auto, není zcela od věci.

Závěrem se dá konstatovat, že z Vyškova odjížděl team vcelku spokojen. Spokojenost podpořil i příjezd kamaráda Bejka s jeho novou ozdobou. Tou tentokrát nebyla růžolící blondýna, ale svěže zelený Ford Focus. Posádky ještě jednou děkují všem, kdo pomáhali. Gratulují vítězům – především Honzovi a všechny zvou na Rally Jeseníky, která slibuje, především v Petrově podání, pěknou palbu.

Komentářů celkem: 1
17. 9. 2010 07:25
0 0
Tak at ti to vyjde Petane,Kvildaci ti take drzi palcesmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!