Vlastimil Resl - eWRC.cz
21. 9. 2010 08:55 − 2607× − 6

Roto v Itálii nezklamalo

Poněkud méně na očích domácím divákům je letos západočeská posádka Jan Šlehofer – Zbyněk Soběhart.

Poněkud méně na očích domácím divákům je letos západočeská posádka Jan Šlehofer – Zbyněk Soběhart. Neznamená to však, že by zahálela – naopak. Její prioritou je působení v populárním Mitropa Cupu a vedle úspěšné reprezentace českých barev pro ni zahraniční starty znamenají cenné zkušenosti na zcela nových tratích. Její dosud poslední absolvovanou soutěží byla italská Rally del Friuli Alpi Orientali.

Do centra soutěže – šestset kilometrů vzdáleného italského Udine – odjeli Honza se Zbyňkem již v pondělí ráno. „Tým ROTO tak měl postaráno o poněkud hektický program. Ještě v neděli totiž na Barumce pilotoval druhé punto Jiří Skoupil. Soutěž měla 546 kilometrů, z toho 167 bylo rychlostních zkoušek. Čekaly nás krásné, technické tratě s velkým převýšením v horách, vzdálených asi čtyřicet kilometrů od servisní zóny,“ pochvaluje si náročné italské vložky Honza.

Samotnou soutěž výrazně ovlivnilo počasí. „Ráno v servisu jsme hleděli na zataženou oblohu, ale bylo sucho. Rovněž informace z erzet nás přiměly obout slicky. Během přejezdu na start úvodní vložky však přišla průtrž mračen. Na nevydařenou volbu se však nehodláme vymlouvat. Podobně totiž obula asi polovina startovního pole. Také zvykání na tratě tohoto typu nám trvalo déle. Zpočátku jsme tak byli od soupeřů hodně biti. Konkurence byla obrovská – startovalo 121 posádek se soudobými vozy včetně osmnácti vozů S2000 a pětaosmdesát historiků. V naší kategorii pak okolo padesáti lidí, o čemž si doma můžeme nechat jen zdát. Důležité bylo, že auto fungovalo na jedničku a vedle bodů do seriálu jsme se Zbyňdou získali obrovskou porci zkušeností. Moc děkujeme týmu ROTO za umožnění tohoto startu, který byl náhradou za původně plánované Bassano,“ netají se spokojeností Honza, který obsadil šestadvacáté místo absolutně a ve třídě A6 nestačil jen na Roberta Kubicu.

Dalším startem posádky Jan Šlehofer – Zbyněk Soběhart bude německá 3-Städte Rallye.

Komentářů celkem: 6
21. 9. 2010 12:051
0 0
Škoda, že Šlehy letos méně jezdí...Snad to bude příští sezonu s jeho programem lepší, jezdíš pěkněsmajlík
21. 9. 2010 15:112
0 0
Kdyby to měli aspoň nějak rozumně polepený. Ty plachty na bílým pozadí jsou strašný smajlík
21. 9. 2010 15:533
0 0
Honza odjel letos víc závodů než kdyby odje mmčr a na super tratích narozdíl od našich letišt. Kdo sleduje tak to ví!
21. 9. 2010 21:524
0 0
Na http://www.fiatklubtabor.cz je odkaz na video kde i Honza peláší!
22. 9. 2010 05:465
0 0
Udělal dobře at jede venku co tady na mistrákách .Aspoň se něco naučí , pozná, a má to i lacinější bez buzerace. smajlík
22. 9. 2010 10:346
0 0
Venku fajn, sleduju ho furt...Snad dobrej počin od nich, něco mu to dá..
Škoda, že aspoň na Příbrami se nevokáže, tak snad v příští sezoně.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!