29. 5. 2005 00:00 − 2388× − 0

TISKOVÁ ZPRÁVA č. 2

Organizátoři rally navazují na velice dobře hodnocený loňský ročník, který se obešel bez větších problémů a jeho znakem byla kvalitní organizace celého podniku, stejně jako obtížná a technická trať.

Vážené dámy, vážení pánové,
předkládáme Vám druhou tiskovou zprávu, kterou vydáváme u příležitosti konání XXXII. ročníku RALLY BOHEMIA – FIA Evropský pohár v rally – Východ (koeficient10), jejímž pořadatelem je z pověření Federace automobilového sportu AČR, Běla MOTORSPORT ve spolupráci s dalšími autokluby a organizacemi podél tratě rally.

Před více než třiceti lety se začala odvíjet historie soutěže, která se v průběhu času stala jednou z nejprestižnějších nejen u nás doma, ale i v zahraničí. Od prvních okamžiků svého života byla mladoboleslavská soutěž spojována s automobilkou Škoda a až do roku 1985 nesla v názvu i její jméno. Novodobým předělem je rok 2001, kdy se firma Škoda Auto a.s. opět stala po několika letech odmlky hlavním partnerem RALLY BOHEMIA – FIA Evropský pohár v rally – Východ (koeficient 10). Bude tomu tak i v letošním roce, kdy Škoda Auto a.s. poskytne soutěži špičkové zázemí, vozový park i finance. Nesmírně důležitou úlohu v RALLY BOHEMIA – FIA Evropský pohár v rally – Východ (koeficient 10) zastávají také další sponzoři – firmy Matador, Construct a ŠkoFIN.

RALLY BOHEMIA – FIA Evropský pohár v rally – Východ (koeficient 10) je i v letošním roce podporována také mladoboleslavskou radnicí v čele s jejím primátorem panem Mgr. Svatoplukem Kvaizarem. Nad první etapou soutěže převzal záštitu hejtman Libereckého kraje pan Petr Skokan a nad druhou etapou hejtman Středočeského kraje Ing. Petr Bendl. Nadregionální význam tohoto sportovního podniku stvrzuje svou záštitou Ing. Milan Šimonovský místopředseda vlády ČR, ministr dopravy. Poděkování patří i všem regionálním podnikům a firmám, které se nějakým způsobem podílejí na uskutečnění letošního ročníku.

RALLY BOHEMIA – FIA Evropský pohár v rally – Východ (koeficient 10) má velký vliv na region, do kterého zasahuje. Trať zavede jezdce vedle Mladé Boleslavi také do Libereckého a Středočeského kraje. Měsíc před soutěží je v okolí trasy soutěže prakticky nemožné sehnat ubytování, jelikož je veškeré ubytování v termínu rally zamluvené. V průběhu rally se zvyšují tržby všem podnikatelům, kteří dokáží využít více než dvěstětisícovou návštěvnost příznivců rally. Ekonomický vliv tohoto motoristického podniku je pro zmíněné oblasti nezanedbatelný.

RALLY BOHEMIA – Evropský pohár v rally – Východ (koeficientem 10) je zařazena do Global Assistance Mezinárodního mistrovství České republiky, Mitropa Rally Cupu 2005, Škoda Fabia Rallye Cupu, zcela nově pak do Mistrovství ČR historických automobilů v rally a Mitropa Rally Historic Cupu 2005. Na startu lze tedy právem očekávat bohaté a rozmanité startovní pole s lídry všech zmíněných šampionátů.

Organizátoři rally navazují na velice dobře hodnocený loňský ročník, který se obešel bez větších problémů a jeho znakem byla kvalitní organizace celého podniku, stejně jako obtížná a technická trať. Tyto atributy přisoudily mladoboleslavské soutěži koeficient deset a organizátoři věří, že to není poslední stupínek.

Vedle tradičních a oblíbených úseků rychlostních zkoušek v okolí centra soutěže, Skalsko – Vinec, Bezdědice – Březovce zavítá trať soutěže do podhůří Jizerských hor, Krkonoš a do Pojizeří. Zde čekají na posádky rychlostní zkoušky Rýnovice – Liberec, Jenišovice – Rychnov u Jablonce nad Nisou, Jablonec nad Nisou – Plavy a Vysoké nad Jizerou – Železný Brod. Testovací rychlostní zkouška (shakedown) se pojede mezi obcemi Dneboh – Březina nedaleko Mnichova Hradiště. Také v letošním roce je připravena divácká lahůdka paralelní super RZ v areálu Autodromu Sosnová. Velká pozornost bude znovu věnována otázce bezpečnosti. Trať bude zajišťovat přes 100 příslušníků Policie ČR a více jak 1300 pořadatelů. Nebezpečná místa na rychlostních zkouškách a prostory zakázané pro diváky budou zataženy bezpečnostní páskou, jejíž délka bude přesahovat 100 km. Sportovní příznivci znovu naleznou záchytná parkoviště, která se osvědčila a výrazně se podílela na zvládnutí velkého počtu diváků.

Z následujících stránek se dále dozvíte veškeré potřebné informace týkající se programu, časového harmonogramu, důležitých míst, doprovodných akcí, činovníků a údajů o trati letošního ročníku RALLY BOHEMIA – FIA Evropského poháru – Východ (koeficient 10).

Pevně věříme, že tyto informace jsou pro Vás zajímavé a že o RALLY BOHEMIA – FIA Evropský pohár v rally – Východ (koeficient 10) budete informovat širokou motoristickou veřejnost. Zároveň Vás tímto zveme na tiskovou konferenci před soutěží, slavnostní představování posádek a i samotnou RALLY BOHEMIA – FIA Evropský pohár v rally – Východ (koeficient 10).

Úplné znění tiskové zprávy č.2 – pdf soubor

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!