Co bude další rok s Räikkönenem?

Sezóna se pomalu blíží ke konci a vyjednávání o té nové už probíhají.

Sezóna se pomalu blíží ke konci a vyjednávání o té nové už probíhají. Největší spekulace se již delší dobu týkají budoucnosti Kimi Räikkönena.

Možností je zatím hodně a žádná není úplně vyloučená, včetně jeho návratu do F1. Pokud by se tak stalo, tak by to asi bylo jedině do týmu Renault. Návrat do F1 ale asi není to, na čem by Kimi trval. Podle toho, co zatím prozradil, by rád zůstal u rally. A tady se naskýtá několik variant.

Logicky se nabízí možnost zůstat u Citroenu s podporou Red Bullu. Tady bude ale důležité, jak dopadnou vyjednávání mezi Citroenem a Red Bullem o další spolupráci. Proto Kimiho manažer raději rozjel další oťukávací rozhovory u jiných týmů.

Jednou z variant je "výměna" energetického nápoje. Dosavadní Red Bull by vyměnil za Monster a spolu s Kenem Blockem by vytvořili tým pro příští rok, samozřejmě s vozy Fiesta WRC. Překvapivé, ale logické.

Další variantou je čekání na vůz Mini WRC. I v tomto směru probíhají jednání, pravděpodobně jde ale o poslední možnou variantu. V žádném případě by ale nešlo o místo továrního jezdce, ale vyloženě o komerčně zaměřený tým.

Vyloučeno ani není to, že se Kimi z motorsportu stáhne úplně. To by nastalo v případě, že by nesehnal velkého sponzora nebo konkurenceschopný vůz.

Komentářů celkem: 25
28. 9. 2010 19:19
0 0
Snad nečekáte,že bude ve svý učnovský sezoně Kimi kroužit smyky jako kdysi za časů Peugeota Panizzi?To jste asi trošku na hlavu,ne?
28. 9. 2010 20:46
0 0
Také souhlas s oifovo...Pere se s rally statečně a myslím, že za dva-tři roky to bude top liga. btv. docela rád bych viděl Loeba v F1, jak by vypadalsmajlík Myšleno obojí je naprosto o něčem jiném a o jezdcích F1 je známo, že v plecháčích se jim moc nedaří, přeci jen se více hraje na mechanický přítlak než aerodynamiku.... A nastavené není tak specializované na pár zatáček, kdežto v rally nevíte, co je za "rohem"
28. 9. 2010 23:13
0 0
Raikonnen v rally nikdy neuspěje, prostě na rally nemá. Loeb má závodění v krvi a v F1 by Raikonnena taky setřel. Někdo se hold jako závodník narodil a někdo si myslí že na to má a pak se jen trápí.
29. 9. 2010 12:00
0 0
Souhlas s oifovo.Jen jsem od něj v průběhu sezony očekával trochu větší progres.Nějak zvlášť jsem to nezkoumal,ale mám pocit,že odstup na špičku je pořád zhruba stejný.
29. 9. 2010 12:08
0 0
Prostě se potřebuje vyjezdit. Rally je hodně o zkušenostech. Věřím, že až nějaký nasbírá, půde nahoru. A v jednom týmu s Kenym to by bylo pro mechaniky fakt maso :D
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!