1. 6. 2005 00:00 − 2340× − 0

Souboj Sedláček – Hughes pokračuje v Chorvatsku

Letošní ročník Škoda Fabia Rallye Cupu se odehrává ve znamení souboje Josef Sedláček – Simon Hughes. Před Rallye Krumlov měli oba shodný počet bodů.

Letošní ročník Škoda Fabia Rallye Cupu se odehrává zcela ve znamení souboje Josef Sedláček – Simon Hughes. Před Rallye Krumlov měli oba shodný počet bodů za jedno vítězství a jedno 2. místo a jejich duel v Českém Krumlově sliboval opět řadu napínavých okamžiků. Jenže nakonec bylo všechno jinak – Sedláček se první den dlouho potýkal s problémy a přenechal vedení skvělému Antonínu Novákovi, Hughes měl po defektu na 1. RZ také problémy a byl průběžně dokonce až šestý!

Sedláček se nakonec na vedoucí pozici dostal a připsal si na své konto dalších dvacet bodů, Hughes musel odstoupit a hodlá si vše vynahradit při nadcházející INA Delta Rallye v Záhřebu (10. a 11. června). Jak oba favorité s časovým odstupem hodnotí své vystoupení na SEAT Rallye Český Krumlov a jak se chystají na neznámé chorvatské silnice?


Foto: Dan PORAZIL eWRC.CZ

Josef Sedláček, vedoucí jezdec Fabia Cupu: „Na Krumlově sál motor našeho auta v prvních zkouškách páteční etapy horký vzduch a neměl potřebný výkon, nad 7000 otáček jsme se nemohli dostat. Změnili jsme sání a už v závěrečné vložce prvního dne jsme se prokousali do vedení. Druhý den musel odstoupit Hughes a problémy měl i do té doby výborně jedoucí Novák, a tak jsme mohli trochu zvolnit. Soutěž se pro nás vyvíjela docela dobře, podařilo se nám vyhrát a máme na čele poháru solidní náskok. Jenže Hughes i Novák už jednou nedojeli, nás to samozřejmě může potkat také, navíc jeden výsledek se bude na konci sezóny škrtat, zdaleka není o ničem rozhodnuto. Už příští týden jedeme soutěžit do Záhřebu, na sedadlo spolujezdce se vrátí Roman Vorel. Nevíme co, nás tam bude čekat. Asfaltové povrchy jsou prý v Chorvatsku hodně kluzké, takové tratě mi příliš nevyhovují a mám z nich respekt. A pokud by mělo ještě zapršet…“

Simon Hughes, druhý muž poháru: „Krumlov je pro nás velké zklamání. Už defekt na zadní pneumatice v úvodní vložce nás stál více než půl minuty a měli jsme štěstí, že vlající guma nerozbila auto úplně. Ale problémy přesto vznikly – pneumatika poničila brzdovou pumpu a na třetí zkoušce jsme se ocitli asi na dvě minuty mimo trať. Druhý den jsme měli jednoduchý plán – být nejrychlejší na každé RZ. Ale už na druhé zkoušce sobotní etapy jsme museli odstoupit. Do chorvatského Záhřebu kvůli svým závazkům v Anglii nemůže odcestovat můj spolujezdec Glenn Patterson, takže mi bude tentokrát navigovat Craig Parry, se kterým už jsme několik soutěží absolvoval. Velice rád bych výpadek z Krumlova odčinil. Je stoprocentně jisté, že porazit Josefa Sedláčka bude letos nesmírně těžké. Ale určitě se o to ze všech sil pokusím, třeba právě teď v Chorvatsku.“

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!