12. 10. 2010 13:50 − 2856× − 5

FAST/SAFE rally academy – poslední letošní kurz rally

Projekt rallyškoly FAST/SAFE rally academy odstartoval v dubnu a má za sebou první půlrok ostrého provozu.

Projekt rallyškoly FAST/SAFE rally academy odstartoval v dubnu a má za sebou první půlrok ostrého provozu. Proběhlo šest úspěšných dvoudenních kurzů, do Zlína a Biskupic zatím přijelo na teorii a jízdu v ostré Evo VII na třicet zájemců. Byli mezi nimi začínající jezdci, kteří sbírají zkušenosti ve sprintech a K4 poháru, ale i motorističtí nadšenci, kteří chtěli vyzkoušet něco nového a probrat svou jízdu se zkušenými závodníky jako je Jaromír Tarabus, Jan Jelínek a Miroslav Jandík. A protože hodné manželky a přítelkyně mají pochopení pro slabost svých partnerů, několik chlapů dostalo kurz jako dárek k narozeninám. Rallyškola má za sebou i premiéru v podobě první dámské účastnice – tímto zdravíme sympatickou Martinu, která si jako první zástupce něžného pohlaví sedla za volant Evo VII.

„Největší zájem je zatím o dvoudenní kurzy, které ve čtvrtek před samotným pátečním ježděním zahrnují i teorii rally a techniky přímo na dílně, vysvětlení spolupráce jezdce a spolujezdce, obsáhlejší instruktáž ohledně pneumatik, kterou perfektně vede Henrich Řeháček z českého zastoupení BF Goodrich. A v rámci prvního dne si účastníci odpoledne najíždějí stopu a kontrolují rozpisy v tréninkových autech přímo s našimi instruktory.“ říká Ondřej Carda z rallyškoly. „Rádi bychom vás pozvali na poslední dvoudenní kurz, který letos chystáme na konci tohoto měsíce a jsou tam ještě tři volná místa. Do konce roku zároveň vypíšeme termíny na příští sezonu a pokud nám bude přát počasí, chystáme i speciální extra kurz v zimě na sněhu pro naše absolventy. Byla by to sice hurá akce ze dne na den, ale určitě bude stát za to.“

Poslední letošní kurz FAST/SAFE rally academy se koná 28. a 29.října 2010. Kompletní program najdete na webu www.rallyskola.cz.

foto: rallyeskola.cz

Komentářů celkem: 5
12. 10. 2010 16:001
0 0
No nevím mno, ale asi nejlevnější způsob jak se projet v Evolušnovi. Sice dáte 15.000,- poslechnete si cenné rady od zkušených jezdců, ale stejně v situacích při případném závodu se zachováte jinak. Ty zkušenosti získáte až postupným absolvováním ostrých km RZ. Co?
12. 10. 2010 16:272
0 0
vrco: S první větou nesouhlasim. Ale nedá se srovnávat pučení auta s rallyškolou. Cena je asi ok, jinak by se jim to ani nemuselo vyplatit.
12. 10. 2010 18:523
0 0
A proč nesouhlasíš? Kde si za patnáct klacků svezeš se závodním plnokrevním lancerem?
12. 10. 2010 19:004
0 0
no možná rallye cup ale to nevím určitě.
13. 10. 2010 20:175
0 0
Je možno se zúčastnit kurzu v Biskupicích pouze jako divák (s foťákem)?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!