14. 10. 2010 09:21 − 2432× − 1

Hájek historic rally team jede okusit příchuť Maďarska

Již třiačtyřicáté pokračování své bohaté historie napíše o tomto víkendu maďarská Allianz Mecsek Historic Rallye.

Již třiačtyřicáté pokračování své bohaté historie napíše o tomto víkendu maďarská Allianz Mecsek Historic Rallye, devátý díl FIA Mistrovství Evropy v rallye historických automobilů. Tradiční soutěž jedoucí se v zemi vína, klobás, gulášů a termálů má centrum ve městě Pécs na jihozápadě země. Poměřit síly s evropskou konkurencí se opět vypravila posádka Hájek historic rally teamu – novopečení mistři republiky historiků – Miroslav Janota a Pavel Stráský s Opelem Kadett C GTE.

Harmonogram historické Allianz Rallye, která je zároveň součástí regionálního evropského šampionátu soudobých aut a maďarského národního mistrovství, zahrnuje kromě deseti asfaltových rychlostních zkoušek také páteční 1,2 kilometru dlouhý prolog. Ten však nebude do celkových výsledků započítán. O pořadí v cíli se na trati dlouhé přes 157 závodních kilometrů popere šestačtyřicet soutěžních posádek. Tolik přihlášek se sešlo v sekretariátu soutěže do řádné uzávěrky.

„Tratě jsou velmi podobné českému charakteru, ale jsou podstatně rychlejší a čistější. Po Alpi Orientali, kde jsme dostali pořádně za vyučenou, jedeme podat důstojný výkon a neudělat ostudu. Všechny soupeře bereme naprosto vážně a budeme se maximálně soustředit na to, abychom zajeli slušný výsledek,“ uvedl jezdec Mirek Janota. „Lidé tady navíc opelům fandí, tudíž bychom na ně chtěli udělat dobrý dojem.“

Týmové ambice a plány odhalil těsně před odjezdem do Maďarska majitel soutěžní stáje Ctirad Hájek: „Mirkova ruka není po zranění z Pačejova ještě úplně doléčena a má ji zafixovanou ortézou. Až úvodní soutěžní kilometry ukážou, zda jej bude tento hendikep nějak omezovat. Pokud ne, byl bych rád, kdyby kluci bojovali o další body do tabulky evropského šampionátu. Tratě jsou údajně podobné těm, které máme v Čechách, tudíž by jejich umístění mezi elitou nemuselo být nereálné.“

Průběžné pořadí 43. Allianz Mecsek Historic Rallye 2010 můžete průběžně sledovat na internetové adrese www.mecsekrallye.hu/historic. Miroslav Janota s Pavlem Stráským mají startovní číslo 7.

Komentářů celkem: 1
14. 10. 2010 20:10
0 0
Ať to jede pánové smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!