Mikuláš Rally Slušovice čeká druhý díl

Závěr letošní sezony rallysportu obstará opět PdTECH Mikuláš Rally Slušovice 2010, která se uskuteční v sobotu 11. prosince.

Závěr letošní sezony rallysportu obstará opět PdTECH Mikuláš Rally Slušovice 2010, která se uskuteční v sobotu 11. prosince. Jedná se o volný podnik zapsaný v kalendáři Federace automobilového sportu Autoklubu České republiky. Pořadatelé z Rallysprint Klubu v AČR Podkopná Lhota připravili pro soutěžní posádky celkem pět rychlostních zkoušek v celkové délce zhruba třicet kilometrů.

Po loňské úspěšné premiéře je připravena opět kompaktní jednodenní soutěž, jenž se odehraje na velmi malém prostoru. Soutěžící si ráno vyzvednou itinerář, dopoledne se uskuteční administrativní i technické přejímky a seznamovací jízdy. V těchto dnech se usilovně pracuje na konečné podobě tratě soutěže. Centrum Mikulášské rally bude opět u dostihové dráhy ve Slušovicích, kde se uskuteční i tři rychlostní zkoušky včetně oblíbené okruhové erzety. „Na konci letních prázdnin jsme se rozhodli, že budeme v pořádání Mikulášské rally pokračovat. Letošní start jsme stanovili na 12.11 hodin, neboť jedeme v termínu 11. prosince. Pro letošek plánuje změnu umístění startovní rampy a ředitelství soutěže. Máme vytipované dva objekty podobně jako s umístěním servisní zóny. Jako nejvhodnější pro servis se nám jeví podzemní garáže a přilehlé parkoviště u AB budovy, případně můžeme servis umístit na odbočovací cestě k Trnavě,“ uvedl Josef Minařík, hlavní organizátor podniku.

Závěrečná soutěž letošní rallyové sezony v České republice ponese i letos oficiální název PdTECH Mikuláš Rally Slušovice. „Loni se podařilo navázat spolupráci se zlínskou firmou PD Technologie s.r.o., která se stala generálním partnerem akce. Zabývá se výrobou a prodejem nářadí pro automobily. I v letošním roce pokračujeme v nastolené spolupráci,“ řekl Minařík. V itineráři soutěže najdeme celkem pět rychlostních zkoušek na třech úsecích. A to Trnava – Kašava, okruh Slušovice a Mikulášská. Rychlostní zkouška z Trnavy do Kašavy měří necelých pět kilometrů. „Start je umístěn u rodného domu Romana Kresty, erzeta dále pokračuje kolem rozcestí ve směru do Podkopné Lhoty. Po zajímavém a obtížném průjezdu obcí se nachází cíl na horizontu před obcí Kašava,“ prozradil Minařík. Pořadatelé vyřadili v letošním roce úsek ze Slušovic do Hvozdné, který byl příliš rychlý. Druhým úsekem je atraktivní slušovický okruh kolem dostihové dráhy. Posádky čekají opět čtyři náročné okruhy. „Ve srovnání s loňskem pojedeme okruh v protisměru. V těchto dnech jednáme o jeho konečné podobě. Naším záměrem je, aby byl okruh bezpečný a zároveň co nejpomalejší. V neposlední řadě jsme připravili pro soutěžící a diváky překvapení v podobě závěrečné rychlostní zkoušky s názvem Mikulášská. Ta se pojede v prostoru kolem tzv. „sudu“ a přilehlých tribun na dostihovce. Na trati bude vždy pouze jeden vůz a diváky čeká rozhodně zajímavá a atraktivní podívaná. Zařazením této erzety chceme zamezit loňským oslavným kolečkům po dojetí do cíle. Z hlediska bezpečnosti jezdců a diváků to bylo naprosto nepřípustné,“ vysvětlil Josef Minařík.

Účastnit se mohou všechna vozidla, která mají platnou homologaci, odpovídají letošním předpisům a prošla testováním před sezonou. To znamená, že i vozidla odpovídající předpisům K4 Poháru České republiky v rally nebo historici. Pořadatelé z Podkopné Lhoty jsou známi jako dlouholetí organizátoři Rallysprintu Kopná, který se již osmnáct let jezdí v okolí Slušovic. Populární Kopná začínala v roce 1993 jako exhibiční setkání regionálních jezdců a posléze se vypracovala na nejoblíbenější rallysprint českého šampionátu.

Před dokončením a následným schválením ze strany Federace automobilového sportu jsou zvláštní ustanovení soutěže. Začátkem listopadu bude zveřejněna přihláška pro soutěžící a další informace. „Propustnost tratě činí šedesát vozů. Věříme, že tento počet naplníme. Už podle předběžných telefonátů od řady špičkových českých jezdců víme, že o Mikulášskou rally je velký zájem. Zájem projevili i špičkoví jezdci z okolních států. Ve startovní poli se objeví vozy specifikace WRC, kategorie Super 2000 a další. Určitě diváky čeká na závěr sezony skvělá podívaná,“ uzavírá Josef Minařík. Další podrobnosti ohledně PdTECH Mikuláš Rally Slušovice budeme přinášet v dalších tiskových informacích.

Komentářů celkem: 25
19. 10. 2010 06:36
0 0
jurisek: Myslím,že pokud bude ze strany jezdců,pořadatelů,sponzorů,diváků zájem,tak je to tak v pořádku. Moc jich zatím není.smajlík
19. 10. 2010 06:48
0 0
Tyhle srandičky na konci roku začala Kopná a bylo tam vždy radost přijet. Pak se přidaly na začátku sezony Blovice. Praha přišla později a udělala si to jinak. Stejně tak Sosnová. Nepíšu hůř, ani líp, ale jinak. Srovnávání je nesmysl. Bavím se všude stejně i když v Praze poslední dobou čím dál míň.
19. 10. 2010 07:18
0 0
Jo hoši moc díky a pražáci ať tahnou smajlíksmajlíksmajlík
19. 10. 2010 15:50
0 0
Ty musíš bejt pekelně zakomplexovanej smajlík
19. 10. 2010 20:04
0 0
maca, si počky aspoň na startovku ať to máš kdyžtak odůvodněnésmajlík...ale ač Zlíňák, tak PR mi nikdy nevadil a už jenom kvůli těm vrcům jsem se tam chtěl vždy podívat...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!