Ondřej Plšek - eWRC.cz
22. 10. 2010 10:59 − 2300× − 16

Matthew Wilson testoval Fiestu s novým motorem

Britský jezdec byl prvním jezdcem, který si vyzkoušel Ford Fiesta WRC s novým motorem o obsahu 1,6 litru.

Tovární jezdci Fordu Mikko Hirvonen a Jari-Matti Latvala se s Fiestou WRC s novým turbomotorem 1,6 svezou až po skončení Španělské rally, jejich kolega Matthew Wilson tento vůz ale již v krátkosti testoval. Britský jezdec se tak stal prvním, kdo vyzkoušel kompletní vůz pro příští rok. Nový motor byl totiž dosud testován jen v dílnách. Syn šéfa M-Sportu si Fiestu projel na letišti Cumbria.

"Měl jsem pár předsudků k tomu, jaké to asi bude řídit vůz, který nemá restriktor 34, ale již jen 33 milimetrů," přiznal Matthew Wilson serveru autosport.com. "Ale abych byl upřímný – byl to zcela báječný pocit! Dobře, v pomalém vracáku do kopce se pozná, že to auto nemá takový točivý moment, ale to je prostě vlastnost tohoto restriktoru v menším motoru. Ale jakmile se ten vůz dá do pohybu, tak je to fantastické. Skutečně lze sotva poznat ten rozdíl."

Matthew Wilson je důležitým článkem ve vývoji nového vozu, dosud s Fiestou odjel přibližně 2,5 tisíce kilometrů. A mladý Brit samozřejmě doufá, že tento vůz bude řídit i v příštím ročníku mistrovství světa. "V tomto voze se cítím mnohem lépe než ve Focusu. Nevím proč, ale již po prvních pěti nebo deseti kilometrech ve Fiestě jsem věděl, že v tomto voze bude schopen jet rychleji a ještě se u toho budu cítit lépe. Bezpochyby to je fantastický vůz. Mám pocit, že tento vůz byl pro mě stvořen. A byla by škoda, kdybych veškerý ten čas, který jsem v něm již strávil, nemohl nějak využít."

Diskuse byla zablokována

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!