Jiří Šteg - eWRC.cz
30. 10. 2010 08:34 − 3441× − 46

Budoucnost továrního týmu Škoda v IRC?

Server rally-magazin.de zveřejnil v pátek na svých stránkách další spekulace o budoucnosti továrního týmu Škoda v IRC.

Server rally-magazin.de zveřejnil v pátek na svých stránkách další spekulace o budoucnosti továrního týmu Škoda v IRC.

Budoucnost nejasná – Škoda se má zřejmě opět více koncentrovat na zákaznický sport. Působí kritika sportovního ředitele Peuegeotu Oliviera Quesnela? Francouz požadoval odchod továrního teamu Škoda z IRC. Tato série měla být podle jeho názoru doménou soukromých týmů a nikoliv prostorem pro dominanci továren. Pokud by Śkoda na jeho kritiku nezareagovala, otevřeně hrozil stažením všech vozů Peugeot z IRC.

Češi prý skutečně po získání obou titulů mění postoj a redukují značně tovární starty. Důvodem ovšem nebude pouze soustředění na dodávky vozů zákazníkům, ale i kalendář IRC na rok 2011. Tento kalendář se nesetkal u výrobců s nadšením, neboť zahrnuje podniky v málo atraktivních zemích, rozuměj automobilových trzích. Podle prvních informací se má sice Freddy Loix zúčastnit Monte Carla s továrním vozem, ale další starty nejsou prozatím plánovány. Belgičan si dokáže představit pro zbytek sezony přechod k jinému výrobci. Také Jan Kopecký se pravděpodobně zúčastní pouze jednotlivých podniků. Týmový kolega Juho Hänninen bude po jezdeckém titulu v tomto roce pokoušet štěstí v SWRC a možná prý dokonce skončí u nového Mini. Fin, který se netají názorem, že tovární jezdec má pokud možno jezdit v nejvyšší lize ve voze WRC, ke všem fámám mlčí.

Anglický pilot Guy Wilks převzal po Krisu Meekovi osiřelý Peugeot 207 týmu Peugeot UK. Wilks doufá, že se změnou značky dostane možnost se zapojit do testů Citroenu, stejně jako Meeke letos. Britský dovozce Škody plánuje přes odchod Wilkse v roce 2011 nasazení jednoho vozu. Kdo bude jezdcem, by mělo být oznámeno v nejbližší době.

Je otázkou, jak moc dobře informované zdroje má německý server k dispozici. Tým Škoda Motorsport totiž stále oficiálně tvrdí, že IRC se zúčastní i příští rok.

Komentářů celkem: 46
2. 11. 2010 23:1741
0 0
MravenecZ: Já jen citoval, co jsem četl. Však uvidíme... Za pár týdnů budeme moudřejší.
3. 11. 2010 11:2842
0 0
Jasnný. Já vůbec netuším, kde je pravda. Ty informace co mám já jsou velmi příznivé, až tak, že se mi jim dokonce nechce věřitsmajlík
3. 11. 2010 12:5743
0 0
Jaké jsou ty informace?Kápni božskou at se tdy můžem bavit.Jde Škoda do WRC,co?Už od příštího roku,že jo?Tak dělej!!!!!!! smajlík
3. 11. 2010 15:3244
0 0
MravenecZ:Tak ven s tím!
3. 11. 2010 15:3645
0 0
Jsem dost zvědavý, jak to dopadne... Motorsport Aktuell doslova píše, že o vstupu VW do WRC je rozhodnuto, že na další vývoj motoru 1,6T nedostane Škoda v žádném případě koncernový souhlas a že bude muset přibrzdit své sportovní aktivity... Ale i takový týdeník, jako MSA se může mýlit... Nicméně mají ke zdroji víc než blízko! Dlouhá léta!
3. 11. 2010 16:4746
0 0
Tak budeme muset počkat na oficiální vyjádření. V nejhorším se ty věci předají a namaluje se na to logo VW.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!