Černý s Vilímkem si odváží z Jesenice pohár za třetí místo

První listopadový víkend patřil poslední soutěži Rallye Cupu – XI. Rallye Střela.

První listopadový víkend patřil poslední soutěži Rallye Cupu – XI. Rallye Střela. V okolí Jesenice nechyběla ani posádka M-K motosportu ve složení Michal Černý – Petr Vilímek se Subaru Impreza WRX STi A12. Ve třídě A4 na ně čekala početná konkurence 14 vozů. Ve třídě našli nakonec pouze dva přemožitele, ale o tom později.

Hned první sekce ukázala, že se bude posádka modrého Subaru pohybovat na špici průběžného pořadí, když si připsala třetí a druhý čas (Druhá RZ – Oráčov byla kvůli dešti zrušena). Na prvního Šikla ztráceli necelých deset vteřin.

Při druhém průjezdu nejkratší erzetou první etapy je však čekala jízda na třech gumách a jednom disku, protože hned po startu měli defekt. To mělo za následek ztrátu 45 vteřin a pád na sedmé místo. Druhý průjezd rychlostní zkouškou Oráčov byl opět zrušen, tentokrát kvůli havárii Pavla Sikory, při které se zranil jeho spolujezdec Petr Novák. Na poslední rychlostní zkoušce soutěže zajeli druhý čas a celkově poskočili na čtvrté místo.

Začátek druhé etapy poznamenala hned na první rychlostní zkoušce těžká havárie Tomasze Harczuka po které byla rychlostní zkouška zrušena a čas se nezapočítával ani těm posádkám, které zkoušku již absolvovaly. Druhá rychlostní zkouška se již odjela podle plánu a Černý s Vilímkem si na ní připsal třetí čas a posun na třetí místo před Aleše Moravce. Na poslední rychlostní zkoušce Michal Černý zabral a zajel nejrychlejší čas což ho i díky Šiklově ztrátě dostalo na druhé místo.

Druhý průjezd rychlostní zkoušky Zdeslav byl také zrušen. Na jedenácté rychlostní zkoušce si posádka Imprezi A12 připsala druhý čas, ale Šikl začal nebezpečně stahovat svojí ztrátu. Totéž se opakovalo i na poslední rychlostní zkoušce této sekce.

Série druhých míst pokračovala i v poslední sekci soutěže. Ovšem na poslední rychlostní zkoušce soutěže začalo pršet a z toho plynoucí opatrnější jízda na slikách se projevila a ve výsledku to znamenalo až devátý čas a ztráta necelých patnácti vteřin na Šikla zapříčinila propad na konečné třetí místo jak ve třídě A4 tak i celkově.

Poslední letošní soutěží M-K Motorsport bude příští týden Rallye Show Erpužice, kde se opět představí Michal Černý s Petrem Vilímkem, ale tentokrát s Mitsubishi Lancer Evo IX, protože se Subaru pojede Štěpán Zabloudil, kterého bude navigovat Pavel Bartoš.

Komentářů celkem: 1
14. 11. 2010 20:16
0 0
gratuluji
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!