Wilson: Jari-Matti Latvala je připraven na boj o titul

Týmový šéf BP Ford Abu Dhabi WRT došel k názoru, že finský mladík je připraven na boj o titul mistra světa.

První soutěže s Fordem Focus RS WRC odjel tehdy osmnáctiletý Jari-Matti Latvala v roce 2003. Od té doby si ho tým Malcolma Wilsona pěstuje a nyní došel týmový šéf k názoru, že finský mladík je připraven na boj o titul mistra světa.

"To, že se Jari dostal na druhé místo v šampionátu je výjimečný výsledek pro tým a především pro něj, zvláště k roku jaký jsme měli. Ano, zažili jsme několik zklamání, ale tento rok přešel do toho správného věku. Vyzrál a nyní je v té roli, v jaké jsme ho chtěli: je schopen řídit rychle a konzistentně," raduje se vedoucí týmu BP Ford Abu Dhabi World Rally Team.

Malcolm Wilson je přesvědčen, že jistotu získal Latvala po prvenství v domácím podniku. Celkově to byla jeho čtvrtá vyhraná soutěž v rámci MS. "Je to o tom, co už jsem řekl. Výhra ve Finsku byla zlomem v jeho kariéře. Zvítězil tam, pak mohl vyhrát v Japonsku, na to zajel čtyři nejrychlejší časy ve Francii a klidně mohl vyhrát i ve Walesu. To je všechno velice pozitivní."

Nebyl by to Malcolm Wilson, aby nepřidal svůj názor na sezónu 2011 z pohledu Latvaly: "Jari bude rozhodně na začátku příští sezóny udávat tempo. A nepochybuji o tom, že příští rok to bude velmi těsná a zajímavá bitva." Bude mít anglický nestor týmu Ford pravdu nebo budou nové fiesty i s Latvalou za volantem hrát druhé housle?

Komentářů celkem: 28
17. 11. 2010 17:33
0 0
...zatímco opravdový fanoušek shifty tvrdí, že je mu jedno kdo v jistém autě jezdí, jen když nebude vyhrávat ten, koho nemá rád.
Víc asi nejsi schopen ze svého mluvícího otvoru vyprodukovat.
17. 11. 2010 18:39
0 0
smajlík už to nebudu řešit
17. 11. 2010 19:32
0 0
Jestli chce porazit Loeba musí mít výrazně lepší autosmajlík Jestli to Malcom dokáže a zjíská Pettera a Sorda tak příští sezona bude opak te letošní.
17. 11. 2010 19:55
0 0
Já myslím, že JML má veliký potenciál - poslední sezóny si procházel svá rozbíjecí léta, ale v posledních měsících šel hodně nahoru. Dokud bude jezdit Loeb, tak to na titul nevidím, ale až odejde, budou jeho šance velmi vysoké... Každopádně příští sezóna bude velmi zajímavá a jeho souboje s Loebem, Ogierem a snad i Sordem a Solbergem budou velmi zajímavé...
17. 11. 2010 21:13
0 0
Docela živě si vzpomínám na loňský rok, kdy ho zde téměř všichni hanilismajlík Jak jsem již tehdy psal. Bude prní mistr po Loeboj, a doufám že během jeho éry. Nyní budou mít všichni prázdné ruce a ukáže se jak na tom které auto bude. Myslím, že Ford by mohl mít po zkušenostech s S2000 trochu navrch, ale záleží hlavně na motoru a sladění auta, ale držím jim palce a hlavně ať už někdo ty žabožrouty strestá:-DDDDDDDDsmajlík
17. 11. 2010 21:45
0 0
ANo,Latvala nestačí an Hirvonena,Solberga či Ogiera a právě proto je v MS porazil...gratuluju
18. 11. 2010 08:09
0 0
Na titul bude mit jedine diky teamovy taktiky...Ve Walesu neverim,ze mel na Hirvonena...v poslednim dnu a dat mu cocku?...to musel Hurvajs bejt opilej...tam slo dostat Jarriho pred Pettera...Petter je jedinej ferovej jezdec,nema odkoho cekat pomoc...Go Petter Go...smajlík
18. 11. 2010 11:31
0 0
Ale to přece není o férovosti. Petter jezdí sám za sebe a nemusí se nikomu podřizovat. Jedině, kdyby začal být nebezpečný pro Loeba možná by mu začalo trochu hůře jezdit auto.smajlík Miko a Jari-Matti jsou tovární jezdci a i kdyby na Hirvouše ve Walesu JML neměl, je jasné, že stáj po odpadnutí Ogiera řekla Mikovi logickou věc: nežeň se před Jariho, on má ještě šanci na vicemistra, ty už ne. Přestože souhlasím s tím, že Dani Sordo je stále lepší pilot než JML, vždy jsem říkal, že Jarri je velmi, velmi rychlý, navíc hlavně letos už tolik neboural a pokud se nestane jedničkou Fordu 2011, tak v r.2012 jsem o tom naprosto přesvědčen.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!