Tomáš Drásta - eWRC.cz
26. 11. 2010 10:20 − 3416× − 31

Statečný boj Tomáše Drásty pokračuje

Víkend s rally Berounkou a závodními legendami ve mě ještě doznívá.

Ahoj kamarádi ze soukromé planety AUTOSMOTORS.  

  Víkend s rally Berounkou a závodními legendami ve mě ještě doznívá. Prima akcička,ale dostal jsem také vynadáno od kámošů, kteří se o akci dozvěděli pozdě a nezúčastnili se ani jako diváci. Chtěli stát na startu s legendami o kterých zatím jen četli. Slíbil jsem rukoudáním, že příště se vše včas dozvědí a já se přimluvím za jejich účast. Jsou to také autozemšťani, jako mi všichni.

Pro samou zábavu a legrácky, do kterých AČR zaplaťpánbů nemluví, jsem téměř zapomněl na můj spor o licenci a řády s AČR. Připomnělo mi to předvolání k soudu Praha 1 na Ovocném trhu 14 na den 16. 12. 2010. V deset hodin dopoledne je nařízeno jednání. Beru to jako pozitivum, protože ve vyjádření autoklubu k mé žalobě uvedli právníci AČR asi pět důvodů, proč by měl soud zamítnout moji žalobu jako neoprávněnou. Soud, přesněji řečeno soudkyně, jim tyto argumenty smetla ze stolu a nařídila jednání. Předtím nás důrazně nabádala ke smíru, ovšem můj požadavek není pro AČR akceptovatelný. Chtěl bych totiž moc. Chtěl bych ve svobodné zemi svobodně závodit. Tedy u pořadatelů, kteří mi nabídnou pěkné bezpečné poježděníčko a možná bych nepohrdl taky nějakou cenou za umístění. Jo, to by se to jezdilo, jednou mistrák s licencí, jednou eddakopec anebo revival rally a la Monte Patera. O tomhle mém utopickém přání se tedy bude v prvním kole rozhodovat 16. 12. na Ovocňáku. Moc si přeji, aby v nás soudkyně neviděla kluky, znesvářené při hraní na závodníky. A přeji si, aby rozhodla po právu a také podle selského rozumu, i když po uchopení sporu právníky se z toho stává právní kličkovaná a trochu se vytrácí meritum věci.

Takže milí autozemšťané držme si palce, ať se naše planeta AUTOSMOTORS rozšíří o přátelský Autoklub České Republiky.

Nashle Tomáš Drásta

Komentářů celkem: 31
27. 11. 2010 17:18
0 0
Novej:ale já s Tebou přeci souhlasím,stejně jako se sbírkou na všeobecně prospěšnou věc.Zajímá to i lidi,kteří si pro licenci na FAS už nepůjdou a může jim to být celkem jedno,ale protože se závody žijou jedno jim to není.
27. 11. 2010 21:12
0 0
Ano, jak říká Zdeněk Vrátníček, tito lidé se dobrovolně nikdy nezmění. Už samotný fakt, že si za naše peníze (ať již z příspěvků, licencí nebo státní dotace) najmou snad nejdražší právní kancelář proti sportovci, kterého by měli podle stanov podporovat, to je neuvěřitelná lumpárna. Navíc ten právník současně předsedá jejich disciplinární komisi... Takže když už jsme se vlastně složili na právního zástupce autoklubu, jako morální povinnost vidím složit se i na protistranu.
Když se podívám do stanov autoklubu a vidím, že proti Tomášovi vlastně stojí organizace, která "plní poslání společenské a humánní na principech svobody, vlastenectví a demokracie", tak se musím štípnout do ucha abych se ujistil, že neblouzním.
28. 11. 2010 10:47
0 0
Držím palce Tomáši Drástovi, když už se nám začíná bortit i notoricky nespravedlivý zákon o určení otcovství (např. http://www.blesk.cz/clanek/pro-muze-rozzlobeni-muzi/139161/zakon-pomahal-nevernym-manzelkam.html ), tak by to ještě chtělo narovnat tuto patrně největší nesrovnalost páchanou v rámci autosportu a bude to OK. Zároveň bych to tu moc nepersonifikoval, nejde o nějaké defenestrace, ale o nápravu stanov a konání občanského sdružení, které jde, jistě pouze nějakým "nedopatřením" smajlík , proti duchu zákona, na jehož základě se tato organizace zakládá. Nic víc, nic míň.
28. 11. 2010 12:27
0 0
Tak co se týče stanov, já osobně vidím dva problémy:
1. "...plní poslání společenské a humánní na principech svobody, vlastenectví a demokracie. Ve své činnosti je vázán zákonnými předpisy..." - toto ve stanovách je, jen to začít dodržovat.
2. "AČR je na základě rozhodnutí příslušných mezinárodníchorganizací jediným nositelem národní sportovní autority v daných oblastech motoristického a nemotorového sportu" - tato formulace naopak ve stanovách nemá co dělat.
Co to je "rozhodnutí příslušných mezinárodníchorganizací"? Kterých? Kolik jich je? Dvě, tři, sto? Kdy, kde a na základě čeho rozhodují ty neurčité organizace? Spadá mezi ty organizace i Al-Káida?
Já tvrdím, že pokud si chce autoklub do svých stanov zakotvit svoji výlučnou pozici, pak to může být jedině na základě konkrétních a jasně specifikovaných rozhodnutí (FIA, FIM) a pro jasně specifikované oblasti sportu, nikoli jakousi obecnou frází, která v představitelích autoklubu vyvolává dojem ničím neomezené moci, dojem, že mohou cokoli, co si usmyslí.
28. 11. 2010 12:38
0 0
Samozřejmě je jedním z hlavních problémů to, že obč.sdružení-Autoklub- nařizuje nečlenům tohoto obč. sdružení/ držitel licence motoristického sportovce nemá za povinnost být členem Autoklubu/ zcela stupidní a nepochopitelné povinnosti a zákazy.Toto se děje prostřednictvím FASu, což je dle stanov Autoklubu jeho sportovní komise na základě jakéhosi článku FIA, která mimochodem sídlí ve Švycarsku mimo pravomoc EU.
Takže v praxi mi nějaké OS, s jehož činností já osobně nemám nic společného,omezuje sportovní aktivitu, ač jsi vše platím sám a navíc svými poplatky za licence,školení,testování a startovné dle mne skoro 100% uhrazuji náklady OS,omezuje a zakazuje činnost .A to se vůbec nezmiňuji o statátních financích, proudících do Autoklubu.
Navíc tvorba FASu je zcela nedemokratická,členové jsou vyvolováni a jmenováni a samozvolováni úzkou skupinou několika činnovníků Autoklubu,bez zastoupení těch, kterých se to hlavně týká a kteří to vše financují, tedy jezdců, spolujezdců,soutěžících.
No a kdo si stejným způsoben "vybrané" vedení Svazu rally trochu prostuduje a je aspoň zběžně seznámen se stavem motorsportu a zájmovými skupinami v něm zapojenými,jistě může pojmenovat tyto skupiny schované za některými členy SR.
Za jezdce tam není nikdo.
28. 11. 2010 16:12
0 0
Ano, realita je taková, že členové Prezídia AČR Ječmínek, Babka, Minářík, Novák a Regner jmenovali sami sebe do VV FAS, který řídí veškerý automobilový sport v ČR, a jmenovali svaz (komisi) rally. „Profesní“ zastoupení v těchto dvou prezídiem jmenovaných orgánech je následující:
Jezdci: NIKDO
Pořadatelé: Zlín 2x (Regner, Svoboda), Klatovy 2x (Babka, Pospíšil), Jeseníky 2x (Kunc, Smolík), Bohemia 1x (Mochan).
Pospíšil a Regner musejí dokonce pracovat ve dvou komisích (Pospíšil = předseda komise historiků + člen rally, Regner = předseda slalom + člen rally).
Asi neexistuje v branži nikdo jiný, kdo by byl odborně i morálně schopný ve svazu pracovat...
28. 11. 2010 16:22
0 0
Já tam mimo jiné vidím Barum Zlín s.r.o.,BPA,ONI,Mediasport....
28. 11. 2010 17:02
0 0
Pěkně to v té Opletalce prolíná,prorůstá,dosazuje.......něco jako Pražský magistrát nebo Severní Korea a to buďme rádi,že zdaleka nevíme všechno.
VAZ
28. 11. 2010 20:05
0 0
Ahoj,všem tady díky za názory a podněty.Moc díky i redakci za zveřejnění a umožnění diskuze.Opravdu jsem si kousnul do velkého a kyselého sousta.Prostě jsem se naštval.Ti co mne znají,tak vědí,že tyto stavy mívám často.V tomto případě mi jde o vyjasnění a upřesnění pravomocí AČR.Nechci anarchii v závodění,systém a řád pro tak složitou oblast motorismu je nutný.Ovšem nikoliv za cenu omezování druhých,jak předvádí AČR.V jejich argumentech uvádějí,že AČR je garantem bezpečnosti sportu od školení licencovaných jezdců,bezpečnostních plánů,zdravotního zabezpečení,proškolených činovníků,kvalitní otestované tachniky,zdravotních prohlídek jezdců až po antidopingové kontroly.To je jejich hlavní argument.Uvádějí,že na závodech mimo ně není tohle všechno realizováno a tudíž jsou nebezpečné.Jistě,jsou možná pořadatelé nějakých závodů,kteří nezabezpečí ani to základní.To musí posoudit jezdci,kteří tam chtějí startovat a protože to nebývají imbecilní blbečkové,tak se velmi brzo oddělí zrno od plev a kvalitní závody mají kvalitní a hojnou účast.Že by tohle vadilo AČR? Že by šlo přeci jen o prachy a ne o bezpečnost?No nic to jen tak dloubu,jak je mým zvykem.Jinak je to velmi složité po právní stránce a jak to posoudí paní soudkyně nemám představu.A pravdu mají ti,že je to tak trochu boj s větrnými mlýny.A to i proto,že moje finanční situace je tak trochu napjatá,tedy víc než trochu.Sbírka by bodla,ale také je mi jasné,že bych okamžitě upadl do podezření,že jsem vybral hromadu peněz a šel si koupit novou televizi,nebo v lepším případě nové Michelinky.Uvidíme po 16.12.Pak se poradíme a rozhodneme co dál,třeba už nebude sbírka potřeba.Strašně si vážím,všech co pomáhají,fandí a nabízí pomoc.Je Vás spousta,díky.
Ještě perla:ve vyjádření AČR k mé žalobě uvedl jejich právník,že v podstatě stejného přestupku jako já,se dopustil krasobluslař Pljuščenko a mezinárodní výbor ho teda potrestal,stejně jako mě.Ovšem on nepožádal o povolení jet placenou exhibici.Jejda, zase prachy?Jen teda nevím kdo naprášil tu částku,kterou mě vyplácí pan Patera jako promotér, za mou účast na Eddacupu.smajlíkAhoj
30. 11. 2010 12:23
0 0
No Tomáši za moji maličkost máš litr určitě jistý. Jen to prosím nevzdávej. Pokud bude poslední jskřička naděje tak bojuj. Nejen morální ale i finanční podporu tady určitě najdeš. smajlík
30. 11. 2010 13:06
0 0
Konečně se Tomáš přiznal,že pojede všude ,kde mu za to zaplatí.To je sympatické gesto a několik svých stokorun bych do hry také vložil smajlík
Argumenty Svazarmovců nejsou překvapením a jenom potvrzují jejich odtržení od reality.Připomenu slova jednoho sekretáře"problémy jsou jenom s těma,co jedou vzadu"smajlíkTakžesmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!