2. 12. 2010 23:01 − 2545× − 15

Někdy je třeba vzít rozhodování na sebe…

Práce šéfredaktora není někdy opravdu záviděníhodná a někdy je třeba vzít rozhodování na sebe.

Práce šéfredaktora není někdy opravdu záviděníhodná a někdy je třeba vzít rozhodování na sebe.

Kolem serveru eWRC.cz se pohybuje, i když se to možná nezdá, poměrně hodně lidí. Rozhodování o chodu a směřování serveru je ale většinou jen na užší skupině lidí, přibližně tak deseti. O tom, jakým způsobem se domlouváme a scházíme, už jsem psal minule. Prakticky pokaždé řešíme spoustu věcí a dost často dojde i nějaké rozhodování. Většinou se, řekněme demokraticky, domluvíme. Deset lidí je ale stejně dost a leckdy to vypadá tak, že co člověk, to jiný názor. Typické je to třeba při diskusi o nové grafické podobě webu. Takové diskuse většinou nikam nevedou, protože každý to vidí jinak, někdo i zcela nereálně. Několikrát jsem si tak už prosadil svou a nakonec to (snad) docela dobře dopadlo. Ostatně i tuhle sekci blogy jsem si prosadil po svém a je to zatím vidět, kolegům se zatím do toho nějak nechce :)

Delší dobu, respektive docela dlouhou dobu, jsme řešili i odpovědnosti, náplně práce i obměny v našem týmu. Práce se pomalu, ale jistě rozděluje a začíná existovat i jakýsi systém práce. Abych se ale přiznal, není jednoduché vést tým lidí. Znám to z práce, znám to i tady na serveru. Zatímco v práci ale máte několik možností, jak lidi motivovat nebo donutit k dobré práci, tady je to jiné. Pro nikoho to není obživa, každý si na práci najde jiný čas. Zcela logicky pak občas řešíme spory, že někdo dělá více a padá na hubu a někdo toho dělá podstatně méně. Zatím jsme to ale vždy nějak vyřešili.

Nedávno jsem si tu také postěžoval, že není moc mladých lidí, kteří by chtěli psát. Můžete sami hádat, kolik se na výzvu přihlásilo lidí a co z toho bude. Tenkrát jsem to ale omezil na mladé, kteří by nás měli postupně nahradit. Nějak jsem ale pozapomněl, že nás nemusí vůbec nahrazovat jen mladí, že i ti starší než my mají co předávat. Naopak několik "užmožnádědků", kteří rally věnovali pořádný kus svého života, píší čím dál víc. Podívejte se na články a fotografie od Jiřího Seligera, Bořivoje Chaloupky, Jiřího Štega nebo Ladislava Kopelenta. Téhle generaci se musím upřímně omluvit, protože svým nadšením a zapálením pro věc strčí mladou generaci hravě do kapsy. A mimochodem, gramatických chyb mají ve svých textech minimum! Navíc ze svého života mají tolik zážitků, že mají z čeho čerpat na dlouhé roky dopředu. Někdy píší tolik, že to ani nestačím nahazovat (jako třeba teď). Takže asi bude mnohem přínosnější oslovovat starší generaci, tam se snad snáze najdou ti, kteří by chtěli spolupracovat a o něco se s vámi podělit.

Dnes jsem se konečně dokopal i k aktualizaci sekce tým eWRC.cz o sekci spolupracovníků. Těch je docela dost a jsme za to rádi, všem moc děkuji za dlouhodobou spolupráci a doufám, že v ní budeme pokračovat. Každý z nich má pak i šanci stát se členem týmu, je to jen o tom, kolik času a úsilí jsou ještě schopni přidat k dosavadní práci.

Zároveň jsem musel už vyřešit "problém" zvaný Ladislav Kopelent. Jeho nadšení do psaní a vůbec do práce kolem serveru je až neuvěřitelné, což vidíte i na dnešním článku o továrním Favoritu. Takových článků má ale rozděláno nebo v plánu docela dost. Já už jsem byl dávno přesvědčen, že svým nasazením má být rovnou v našem týmu, někteří ale moje nadšení úplně nesdíleli. Důvodem bylo to, že se mezi "veřejností" objevily názory, že je u nás "překopelentováno" a že nechápou, proč mu dáváme tolik prostoru na úkor druhých. Smutné je hlavně to, že to leckdy pocházelo od jezdců, které přitom neustále vyzýváme, aby zvedli prd.. a začali něco dělat pro svou mediální propagaci. Prakticky každý jezdec si stěžuje, jak je těžké sehnat sponzory. Jenže co oni udělali pro to, aby byli vidět a sponzora tak propagovali? Copak nedokáží pochopit, že nudnými a oficiálními tiskovkami sice nikoho neurazí, ale zároveň ani nezaujmou? Problém není v tom, že Kopelent je u nás hodně, problém je, že ostatní jsou líní nebo se bojí vůbec něco napsat.

Láďa sám vycítil, že tenhle problém existuje a nabídl, že nám to nebude komplikovat a dál už psát nebude. To by ale byla škoda především pro vás, a to jsem nechtěl. Nakonec jsem tedy udělal vlastní rozhodnutí a do týmu ho zařadil. Doufám, že se díky tomu dočkáte spoustu zajímavých a někdy i kontroverzních článků. Láďa už je takový a říká vše na plnou hubu. Třeba se vám to nelíbí, třeba ano, možná s ním nesouhlasíte, ale to je asi tak všechno, co můžete dělat.

Pro mě z toho plyne jedno ponaučení, a to, že na hnidopichy se mám vyprdnout. Kdo chce, na psa si vždy hůl najde a nikdy se stejně nikomu nezavděčím.

P.S. Znovu opakuji, že všichni jezdci zde mají možnost pravidelně prezentovat svoje názory, prostor dostanou. Takže kdo? :)

Komentářů celkem: 15
3. 12. 2010 01:00
0 0
smajlíksmajlík Komu se nelíbí Kopelentův styl nebo frekvence psaní může sám začít psát více a lépe nebo taky může držeti hubu.
A pokud se někomu zdá, že je zde málo propagován stačí se ozvat. Navážeme spolupráci, jen prosím aby to bylo míněno vážně. Rekordman který se "moc chce" propagovat se mnou dělá rozhovor rok a to je poněkud o ničemsmajlík
3. 12. 2010 14:08
0 0
Shacki, tak to přesně je. Jen jsem vypustil nějakých pět blogů o intenzivní dostavbě auta, tak jsem na následných závodech byl několikrát terčem (z mého pohledu hloupých)připomínek typu "áá druhý Kopelent" atd.
Osobně s některými jeho názory nesouhlasím, ale vzhledem k věkovému rozdílu a porci zkušeností se není čemu divit. Na druhou stranu se právě díky stylu "na plnou hubu" na každý text od něj těším. A třeba článek o Fáčku...víc takových a od kohokoli.smajlík
3. 12. 2010 16:52
0 0
Jak říkáš, jsou to jen hloupé narážky těch, co mají buď komplex nebo závist. Ani v jednom případě ale nevím, na co. Jinak doufám, že budeš psát i dál, Alešismajlík
3. 12. 2010 18:12
0 0
Shacki smajlík Já jsem Láďův zastánce a jeho články velmi rád čtu. Poslední dobou dokonce i tvoje viz. nahoře smajlíksmajlík Jen tak dál.smajlík
Con
3. 12. 2010 21:05
0 0
Zdravim vas, jezdec sice jsem ale muj sloh po te co jsem mel jistou profesorku na prumylsovce vc meho sebevedomi šel hodně dolů tak se do toho nehrnu.
Ale názor na L. Kopelenta bych rád řekl. Jeho články byli velmi dobre a dobře se četli... ale muj názor byl že v jednu chvíli toho bylo uz moc... myslím tím vylet do německa příslo mi to uz moc křečovité jako by to bylo musí se tam neco dát aby bylo splněno.
Sice mne hromada lidí ukamenuje ale řekl jsme svuj názor. třebas dnešní článek je zase ze stare dílny který je solidní.
Pokud sem nekoho urazil tak se omlouvam psal jsme jen svuj názor.
smajlík
Con
3. 12. 2010 21:11
0 0
jo a "jezdec" spíš "crasher" :-D
4. 12. 2010 00:38
0 0
Kopelenta nebylo moc, jen nikdo jiný nepsal a výlet do německa byl naopak velice čtivejsmajlík
Je to jak píše Klemič, když píšeš každej ti závidí a rýpe do tebe. Ale ten kdo rýpe nic nevyplodí.
4. 12. 2010 07:41
0 0
Shacki,tak už nebuď pes a hoď sem informejšn,pro ty rypáky,ať konečně vědí,kolik jim za ty články solíte.smajlík
4. 12. 2010 09:43
0 0
smajlíksmajlík Baiardo nebud zvědavej budeš brzo ošklivejsmajlík
4. 12. 2010 09:54
0 0
Teda, já musel bejt v mládí zvídavé dítko smajlík
4. 12. 2010 17:22
0 0
Con: Německo byla moje první účast v roli diváka na podniku MS. Nešlo o oficielní komentář k soutěži. Jednalo se o povídání o tom, jak jsme si to užili, o zážitky a pohled na dění okolo soutěže MS, jak se říká z meze. Mohl to klidně napsat Tomáš, nebo někdo jiný, kdo tam byl, dohodli jsme se, že to napíšu já. Klidně piš, já mám slovenskou střední školu, to není překážka.
4. 12. 2010 21:34
0 0
Con: Nevadí obsah, nevadí sloh. Ale ten pravopis, to je síla. Už proto jsou podnětné články absolventa slovenské střední školy. Přiznávám, že Láďu mám ráda a považuji ho za výborného vypravěče (jezdce samozřejmě také).
5. 12. 2010 08:28
0 0
Rosťo,s tím už nic nenadělám.Učitelky z mateřský šloky,tady od nás,mi občas volají.
"Honzo,zajdi hned,děti zase zlobí".smajlík
6. 12. 2010 10:39
0 0
Pánové (dámy), nabízím korekturu komukoliv. Já sice češtinu neučím, ale přepsat článek můžu s pomocí vlastní ženy - češtinářky. Pokud toho nebude mocsmajlík Napište, pošlete na mejla, dejte zprávu na SZ a já se pokusím to přeložit do češtiny. Osobně nemám rally zážitky ani spisovatelské střevo jako Láďa, ale rád bych pomohl.
Ifo
8. 12. 2010 09:42
0 0
Láďu Kopelenta neomezovat! Píše zajímavě, vtipně, odlehčeně. Dobře se to čte. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!