Ondřej Krajča - eWRC.cz
31. 12. 2010 13:05 − 2849× − 24

Vrátí se Rallye Monte Carlo do MS?

Organizátoři Rallye Monte Carlo říkají, že pokud se nezmění situace v MS, tak zůstanou v IRC.

Slavná Rallye Monte Carlo je od roku 2009 součástí šampionátu Intercontinental Rally Challenge. Na rok 2011 se plánoval návrat této soutěže do mistrovství světa. Jednání se nezdařila a Monte Carlo bude opět zahajovat novou sezónu IRC. Stý ročník Monte Carla se pojede prakticky celý v přímém přenosu Eurosportu. Organizátoři se také snaží, aby na Monte startovalo co nejvíce amatérských posádek, což v MS není v současné době možné. "Naší filozofií je, aby na Monte startovalo co nejvíce amatérských posádek," říká René Isoart.

"V současné době prostě není možné, aby v mistrovství světa startovaly amatérské posádky. Pokud se situace změní a pořadatelé společně s posádkami budou mít více svobody, tak budeme uvažovat o návratu do MS. Chtěli bychom, aby soutěž končila vždy v pátek večer, aby se nedostala do kontaktu s ostatními televizními pořady, které se přes víkend vysílají. Eurosport odvedl perfektní práci, kterou využil ve svůj prospěch," dodává člen organizačního týmu, René Isoart.

Prezident FIA Jean Todt už několikrát vyzýval organizátory Rallye Monte Carlo k návratu do mistrovství světa. Bohužel bez úspěchu. "Samozřejmě, že jsme hrdí na to, co říká. Ovšem já mám takový dojem, že on neposlouchá to, co chceme my. Chce jen, aby se Rallye Monte Carlo vrátilo do MS, nic víc," říká René Isoart.

Zdroj: maxrally.com

Komentářů celkem: 24
1. 1. 2011 19:52
0 0
Pořadatelé Monte dobře vědí,co dělají,nejsou to mudrlanti,jako my tady.Musí dělat rozhodnutí a zřejmě dobře ví,proč IRC a ne MS.Navíc jsem přesvědčen,že jsou v pozici,kdy nic neriskují,protože když budou chtít do MS,tak tam prostě budou.
1. 1. 2011 20:46
0 0
Takze uz pochybujeme i o uorvni a kvalitach Monte Carla....Hruza!
1. 1. 2011 21:13
0 0
pochybují jen ti co neznají pravé Monte(hvězdicové jízdy atd)Mimochodem:Kdo udělal z Monte cca 300km sprint?I obyč Barumka mívala v základech řádnou porci km.Nebyl to náhodou princip rally?Dnes je ten princip trochu jinde.A jsem velmi potěšen,že se Monte snaží o návrat k principu!Jen by to chtělo víc pořadatelů a přeju jim ať se jim to podaří!I KDYŽ TO REÁLNĚ STEJNĚ NEVIDÍM.
2. 1. 2011 11:04
0 0
..proboha jaké návraty ke kořenům tady máte na mysli? Při nákladech na 1 kilometr rychlostní zkoušky dnes a tehda se není o čem bavit. To už by MS jezdil opravdu jen Citroen a Ford a to ještě jen po jednom autě aby ušetřili náklady..
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!