10. 1. 2011 18:30 − 2643× − 3

FAST/SAFE rally academy vstupuje do druhé sezony

V loňském roce vznikl ve Zlínském kraji projekt FAST/SAFE rally academy.

V loňském roce vznikl ve Zlínském kraji projekt FAST/SAFE rally academy. Po zimní přestávce je tady nová sezona a s ní také další kurzy této netradiční rally školy, ve které se přímo od jezdců jako je Jan Jelínek, Jaromír Tarabus nebo Miroslav Jandík dozvíte o rally, rozpisu, technice a jak v praxi řídit závodní Mitsubishi Lancer Evo VII.

„Loni jsme začali volněji a čekali jsme, jaký bude zájem. Nakonec skoro předčil naše očekávání a uspořádali jsme 6 dvoudenních kurzů a k tomu jeden jednodenní. Jezdili k nám zájemci z celé republiky, několik jich bylo i ze Slovenska. Jsou mezi nimi rally nadšenci, mladí jezdci, ale i manažeři, kteří mají rádi auta a chtěli vyzkoušet něco nového. Měli jsme tu dokonce i jednu začínající závodnici nebo několik šťastných chlapů, kterým dala kurz jako dárek jejich žena nebo přítelkyně,“ říká ke startu projektu jeden z jeho iniciátorů, Ondřej Carda. „Po zimním spánku se teď i naše škola rozjíždí do druhé sezony, takže pokud máte zájem, stačí se podívat k nám na web na nové termíny. Ty jsme stejně jako loni vypsali tak, aby se nekryly se závody u nás a na Slovensku. První dvoudenní kurz je v březnu a už tam máme obsazená 4 místa.“

A co na své dosavadní působení ve FAST/SAFE rally academy říká jezdec a instruktor Jan Jelínek? Byly nějaké krizovky a pomačkané plechy?

„Na začátku se mi pár lidí divilo, že jen tak sednu jako spolujezdec vedle někoho cizího. Navíc do ostré sedmičky. Ale máme to postavené tak, že se z 99% procent opravdu není co stát. Samozřejmě byly nějaké ty výlety mimo trať, hodiny a další chyby, ale končilo to maximálně trochu víc zašpiněným autem, takže úplně v klidu. A myslím, že i Mira Tarabus a Mirek Jandík to vidí úplně stejně. Hlavní je, že se od nás zájemci za ty dva dny v servisu i za volantem snad i něco dozvěděli a máme od nich dobré ohlasy. Někteří hned přemýšleli, že si ke dvoudennímu kurzu dají jako bonus ještě jednodenní. Takže z mé strany spokojenost a jsem rád, že jsem u toho.“

V roce 2011 má zatím rallyškola vypsáno 8 dvoudenních a 3 jednodenní kurzy. První se koná už 17. a 18. března. Pokud vás projekt zaujal, více info najdete na webu www.rallyskola.cz.

Pro připomenutí projektu tu máme i reportáž z jednoho loňského kurzu (druhý den kurzu, letiště Biskupice):

Komentářů celkem: 3
10. 1. 2011 22:571
0 0
Kucí pojďte, složíme se na mněsmajlík
10. 1. 2011 23:372
0 0
Ty jo ja chci taky ..... smajlíksmajlík
11. 1. 2011 12:183
0 0
Safra to stojí za to vyzkoušet,asi přišetřím a dám si dárek k narozeninám smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!