22. 6. 2005 00:00 − 2432× − 1

Pech zvítězil v Kopné a vede oba šampionáty

Přesvědčivým vítězstvím plzeňské posádky EuroOil teamu skončilo klání soutěžních posádek na rallyesprintu v Kopné

Tisková informace EuroOil teamu, Plzeň, 21.6.2004

Přesvědčivým vítězstvím plzeňské posádky EuroOil teamu skončilo klání soutěžních posádek na rallyesprintu v Kopné. Václav Pech jun. se spolujezdcem Petrem Uhlem si připsal plný počet bodů a posunul se do čela Mistrovství ČR ve sprintrallye.


Foto: Marek FELT eWRC.CZ

V polovině roku vévodí Václav Pech jun. oběma tabulkám průběžného pořadí domácích mistrovství v rallye i ve sprintrallye. Získat plný bodový příděl v Kopné ale vůbec nebylo jednoduché. „Těžké tratě v okolí Slušovic, kde se rallyesprint uskutečnil dokonale prověřili všechny posádky a my jsem to měli velmi těžké. Na startu se objevilo hned pět vozů WRC a řada dalších velmi zkušených posádek. Sprint mnoho možností na taktizování nedává, a tak jsem nastoupili do soutěže hned od začátku naplno. Podařilo se nám vyhrát úvodní páteční prolog, kde jsme porazili našeho letošního největšího rivala Štěpána Vojtěcha o jednu sekundu. A stejně úspěšný jsme měli vstup i do sobotní etapy, kdy jsem opět zvítězili na úvodní rychlostní zkoušce. Na třetí RZtě náš pronásledovatel Štěpán Vojtěch udělal defekt a opakovala se tak situace z předchozí soutěže v Českém Krumlově, kde to ovšem bylo přesně naopak. My jsme tehdy defektem ztratili, ale podařilo se nám vůz nepoškodit a po výměně kola jsme mohli pokračovat. Vojtěch v Kopné tolik štěstí neměl a po třetí rychlostní zkoušce odstoupil. My jsme v té době měli na druhého Valouška náskok téměř 40 sekund, a tak jsme se od této chvíle soustředili na udržení vedoucího místa a tento značný náskok nám dával prostor na to, abychom svou jízdu učinili jistější a bezpečnější. Řadu náročných míst jsme již nemuseli jet zcela na hraně a snažili jsme se neublížit autu a v klidu udržet naše vedení a také předvést nějakou tu parádičku pro diváky,“ komentuje průběh soutěže Václav Pech jun.


Foto: Petr SAGNER eWRC.CZ

Ten byl také nadmíru spokojen s výběrem tratě rychlostních zkoušek a z celkovou připraveností soutěže. „Moc se mě rallye líbila. Zde v Kopné se opravdu jede soutěž na těch správných úzkých cestičkách, a tak by měly rychlostní zkoušky automobilových soutěží vypadat. Úzké asfaltky plné technických pasáží, prostě paráda, krásně jsme se svezli. Navíc pořadatelé opět při přípravě zapracovali na jedničku a například zařazení nočního prologu, kde jsme projížděli nasvícenou diváckou zónou, bylo zcela ojedinělým zážitkem pro davy diváků kolem trati. Ve zdejší oblasti má rallye dlouhou tradici a velké množství fanoušků, kteří samozřejmě přišli i v sobotu a jejich přítomnost kolem trati RZ byla hodně znát,“ říká ještě Václav Pech jun. a pokračuje: „Náš team zde má také řadu příznivců a to i mezi nejmladší generací. Zcela mě dojalo vystoupení naší snad úplně nejmladší fanynky, které je šest roků, a která nám oblečená v našich teamových barvách přišla na cílovou rampu zarecitovat svoji básničku, kterou si pro nás složila.“

Rallyesprint v Kopné přinesl teamu nejen mistrovské body, ale také možnost odzkoušet nový motor. „Nový agregát našeho speciálu fungoval bezvadně. Bylo dobře, že jsme ho před náročnou Bohemkou měli možnost vyzkoušet v maximální zátěži při této sprintrallye. Nyní se již naše pozornost upírá k blížící se Rallye Bohemia, která se jede za 14 dní v okolí Mladé Boleslavi,“ dodal Václav Pech jun.

Komentářů celkem: 1
22. 6. 2005 11:05
0 0
Ášín jel fakt skvěle, byl jsem na Prologu v osvícené zóně a mohu to jenom potvrdit. Myslím ovšem, že kdyby Valda na Prologu odstartoval jak má a následně neudělal hodiny, tak by měl Vašek koho dohánět. Valda byl na Kopné prostě jednička.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!