Marek Felt - eWRC.cz
22. 6. 2005 00:00 − 2403× − 0

Brynda Kopnou dokončil na pátém místě

Posádka Jiří Brynda a Pavel Pašek s vozem Škoda Felicia Kit Car 1600 dojala na Kopné pátá

Posádka Jiří Brynda a Pavel Pašek s vozem Škoda Felicia Kit Car 1600, který připravuje hlubošský Montcar Autosport startovala o víkendu na rallysprintu v Podkopné Lhotě. Na zdejších náročných tratích obsadila příbramsko-plzeňská posádka nakonec páté místo ve třídě.


Foto: Marek FELT eWRC.CZ

Tým Montcar Autosport však nepřipravoval vůz jen pro Bryndu. Na Kopné startovali další tři posádky. Se Škodou Felicia 1,4 startovala posádka Marek Kulda a Zdeňka Maroušková, kteří obsadili lichotivé čtvrté místo ve třídě A5. Do cíle dorazila rovněž dámská posádka Zuzka Minaříková startující s Evou Sýkorovou. Posádka obsadila páté místo v Dámském poháru. Do cíle nedorazila pouze dvojice Antonín Matys a Aleš Vaněček, kteří startovali s vozem Škoda Felicia Kit Car 1600. Posádku zastavila porucha motoru. Na závěr jsme se zeptali na pocity ze závodu Jiřího Bryndy.

Jak byste zhodnotil Rallysprint Kopná?
„Tratě byly velice náročné a těžké. Dlouho jsem nezávodil a tak byl pro mne návrat velice těžký. V úvodu, hlavně na prvních dvou RZ jsem udělal velké množství malých chyb, což nás stálo propad až na osmé místo ve třídě. Postupně jsem zrychloval, přesto na lepší než-li páté místo to nebylo. Na zdejší posádky jsem neměl, protože jely neskutečně rychle. Na poslední kolo s dvěma erzetama jsme nasadili nové pneumatiky, což se ukázalo jako správný krok. Nejen, že jsme dokázali udržet páté místo ve třídě, ale podařilo se nám předjet Skoupila s dvoulitrovou Almarou a posunout se na páté místo ve skupině A. Nakonec jsem tedy s výsledkem spokojen.“


Foto: Marek FELT eWRC.CZ

Měl jste během závodu nějaké technické problémy?
„Ne, žádné. Auto fungovalo perfektně, za což vděčí dík celému týmu Montcar Autosport v čele s mým bratrem Petrem.“

Jaký další závod pojedete?
"Měli bychom startovat na Rally Úslava Bílovice, který se jede 16.července."

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!