Ondřej Plšek - eWRC.cz
15. 1. 2011 20:40 − 3307× − 49

Matthew Wilson má zatím jisté jen Švédsko

Britský jezdec se sice nemůže dočkat startu nové sezony, ale stále mu chybí peníze na další soutěže mistrovství světa.

Matthew Wilson je navzdory svému mládí již velmi zkušeným jezdcem. Skoro čtyřiadvacetiletý jezdec startoval na 74 soutěžích mistrovství světa, má za sebou pět kompletních sezon v nejvyšší lize rallysportu. Jenže jeho budoucnost není vůbec jistá, zatím má peníze jen na Švédskou rally, kterou pojede s Fordem Fiesta WRC za tým M-Sport Stobart Ford.

"Stále jednáme, ale zatím mám jistou účast jen ve Švédsku a i to bylo na poslední chvíli," přiznal Matthew serveru wrc.com. "Je obtížné říct, co se bude dále dít, ale snad něco postavíme na nohy." Syn Malcolma Wilsona byl intenzivně zapojen do vývoje nového vozu a u premiéry Fiesty WRC v mistrovství světa nebude chybět. "Bude to vzrušující sezona a přirozeně chci jet každou soutěž, protože znám potenciál nového vozu a skutečně jsem ho velmi rád řídil."

"V posledních letech jsem měl fantastickou podporu od skupiny Stobart a jakákoliv další podpora bude vždy bonusem. Stále diskutujeme o věcech pro letošní sezonu a snad dáme něco dohromady," dodal Matthew Wilson, který minulý rok dojel ve Švédsku na sedmém místě.

Komentářů celkem: 49
16. 1. 2011 17:2541
0 0
A kolik toho měl odjeto Honza a Latvala? A co víme o tom, jak dobrá či špatná Fabia byla. Podle výsledků Ekströma (kterrý jel jen pár závodů) či úplného nováčka v MS Aignera myslím, že to zas takový šrot být nemohl a Honzovi to auto jistě sedělo.
16. 1. 2011 17:3642
0 0
Tak já jsem jen srovnával ruce pilotů , na bankovní konto rodiny Wilsonů mají jen emiráty , a tudíž se světovými piloty jezdí ta jména vonící exotikousmajlíksmajlík a ne ta česká
16. 1. 2011 18:2043
0 0
Nojo, v ČR jsme chudáci. To si myslíme už léta, i když je to jinak.
16. 1. 2011 18:3444
0 0
Kopec by ho dal s přehledem. Vzpomináte si na začátky Kopeckého v IRC? Jel s Peugeotem (neznámým autem) jel tam kde to neznál a hned se pral o podiá s Abartem a Kronosem. Kdyby odjel to co Matěj tak je jinde. Kresta ve Fordu koncem sezony jezdil slušně je škoda že nedostal ještě jednu sezonu. Věřím že i Pech, Valda a možná i Prokop by mu dali. Matěj je vysměch všem těm mladý talentům. Oni jsou rádi že seženou prachy na dva starty s mišákem v někde mimo ČR a ten amater se vozi několik let v MS bez pokroku.

Toho Prokopa bych až tak nezatracoval myslím že S2000 mu nesedí když jezdil JWRC tak dokázal prát s Ogierem a to pan závodník.
16. 1. 2011 18:3945
0 0
souhlas s juriskem, pod to bych se klidně podepsal....a jinak, jak jezdil Roman v tom fordu, tak ford v té době byl"za zenitem" - dělal se nový model, a věřím tomu, že kdyby jel Malina další sezonu s tím novým focusem, tak by byl na tom daleko líp, jak wilson za těch 5 roků....
16. 1. 2011 19:1646
0 0
V podstatě jim Kresta ten ford udělal,ale co naplat nedá se nic dělat. Jinak o Wilsonovi si myslím že je to břídil. Je dost lepších jezdcu než je on a nato co má odježděno neumi fakt nic. Třeba P.G. by mu nandaval pořád akorát nemá peníze. Doufám že už nikdo neudělá takovou chybu aby sypal peníze do wilsona.....to je jako to házet s okna. Muj názor je že tento jezdec tam nepatří,
16. 1. 2011 20:0747
0 0
Kresta udělal Ford? To je mi novinka smajlík
16. 1. 2011 21:2848
0 0
Stoca: To snad nemyslíte vážně, tohle čecháčkovské samolibé vychloubání... Fantazírování... Jaký Ford jim Kresta udělal??? Být fanouškem je jedna věc, ale nesoudnost a zaslepenost je věc druhá a ta je hodně špatná... V roce, kdy byl řádným továrním jezdcem Fordu Motorsport (za peníze pana Charouze...), nic extra nepředvedl a šanci nevyužil... Nový model zkusil jen jednou a zúčastnil se nějakého testu... Už kdysi tady někdo blábolil, že prý připravoval auta Grönholmovi a podobně... Tomu snad nikdo soudný věřit nemůže a musí se jen pousmát... Takový jezdec, jako Marcus Grönholm, si vůz připravoval vždycky sám a byl znám i jako skvělý technik... Další roku už jezdil Kresta v Anglii Fiestu a sporadicky testoval (opět za peníze pana Charouze...)...
16. 1. 2011 22:1849
0 0
Že nic nepředvedl jsou zas docela silná slova na druhou stranu.
Diskuse byla předčasně ukončena

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!