Zástupci AJR schválili trať Valašské Rally

Petr Gross a Petr Černohorský se seznámili s tratí nadcházející Valašské Rally a Svazu Rally předali svůj zápis.

Všechny soutěže Mezinárodního mistrovství České republiky v rally a Sprintrally musí před schválením Zvláštních ustanovení (ZU) projít schválením zástupci Asociace jezdců Rally (AJR), které je následně předáno Svazu rally a ten ZU soutěže schválí. Jedná se zejména o schválení bezpečnosti tratě z pohledu jezdců a dalších věcí souvisejících s jezdci rally, jako jsou například časový harmonogram, servisní zázemí atd…

Zástupci AJR ve složení Petr Gross a Petr Černohorský se před týdnem seznámili s tratí Valašské Rally, která se 25. – 26. března odstartuje jako úvodní podnik MMČR 2011. Za pořadatele se účastnil ředitel soutěže Miroslav Hošák a hlavní činovník pro bezpečnost Martin Schönweitz. Ředitel soutěže byl zástupci AJR informován o nových standardních propozicích a časové schéma soutěže bylo díky tomu následně do značné míry změněno. Při posuzování časového harmonogramu a jízdních dob bylo ve zřetel bráno i doporučení FIA k pokutování rychlé jízdy soutěžních vozů na přejezdech mezi rychlostními zkouškami. Během celodenní prohlídky trati a předložených dokumentů soutěže se zástupci AJR seznámili s podstatnou částí trati Valašské Rally kromě několika notoricky známých úseků, které již byly schváleny v minulosti. Na základě doporučení AJR došlo k tomu, že některé technicky nezajímavé a velmi rychlé úseky byly vypuštěny zcela nebo byla trať rychlostních zkoušek zkrácena. AJR navrhla zařazení třech přírodních retardérů pro snížení okamžité rychlosti soutěžních vozů.

Na základě tlaku AJR byla na Valašské Rally změněna servisní zóna, která v minulých ročnících neodpovídala požadavkům současné rally. Nový prostor servisní zóny, který byl zástupcům AJR představen, je až na malé výjimky, které pořadatel odstraní do startu soutěže, připravený ke zbudování odpovídající servisní zóny. Pořadatel byl upozorněn na nutnost pečlivého organizování vjezdu a výjezdu ze servisní zóny, protože vjezd i výjezd je společný. Pro druhou etapu Valašské Rally bylo zástupci AJR navrženo zařazení vzdáleného servisu. Zástupci AJR také pořadatelům navrhli úsek pro pořádání oficiálního shakedownu, který je v tomto roce doporučený pro všechny soutěže. Shakedown byl zvolen tak, aby nedocházelo k velkému zdržení při odjezdu na trať a zpět do servisního zázemí.

Přístup organizátorů Valašské Rally byl k zástupcům AJR velmi vstřícný a pořadatel naslouchal požadavkům zástupců jezdců. Asociace Jezdců Rally očekává, že její námitky a doporučení budou pořadatelem soutěže zpracovány a případné nedostatky odstraněny do startu soutěže.

Zástupci AJR zvou všechny soutěžní jezdce v sobotu 5. února do Radotína, kde proběhne sraz soutěžních jezdců, volební valná hromada výkonného výboru AJR a tříhodinový závod motokár. Odkaz ZDE

Komentářů celkem: 23
31. 1. 2011 21:16
0 0
Děkuji. Zítra to sepíšu a pokud bude třeba i má pomoc, mile rád se v těchto věcech budu i angažovat. Děkuji za vstřícnost.
31. 1. 2011 22:14
0 0
MravenecZ: jo je super že se něco dělá před soutěži. Máš pravdu postup je správný tak se to má dělat. Konečně někdo kousl do kyselého jabka. Ale známe českou povahu ale teď si už po nemůžou stěžovat jako dříve.
31. 1. 2011 22:42
0 0
Novej.Musím s tebou souhlasit,že směrodatný je ofiš vydání od AČR.Do tý doby jsou všechny řeči kolem předpisů jen planý řeči a i když má Rosickej pracovní verzi,nikde není psáno že se na FAS něco nezmění.Nemyslím si že jsem sám,kdo má se strejcema tyhle zkušenosti,že se něco měnilo na poslední chvíli a nebo během sezóny.Vezměme si třeba HANS.Tak že s tebou Milane souhlas.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!