1. 2. 2011 08:33 − 2542× − 0

Finové dominovali na Monte

Virtual World Rally Championship začne již brzy svojí první soutěží ve Švédsku.

Virtual World Rally Championship začne již brzy svojí první soutěží ve Švédsku, na kterou je uzávěrka přihlášek 31.ledna. Okolo 190 jezdců se ale zúčastnilo Rallye Monte Carlo, která sloužila jako test před ostrým zahajovacím podnikem.

VWRC

Nejvyšší třídu šampionátu ovládli na Monte Finové. Tommi Hirvela se svým Fordem Focus RS WRC 06 německé stáje TeamFRC si dojel pro první místo a ukázal tak své ambice na letošní sezonu. S minutovou ztrátou ho následoval rychlý Antti Kalhola, který se však potýkal se špatným nastavením a nakonec byl s druhým místem spokojený. Podium doplnil s těsným odstupem od druhého Tommi Mäkinen.

SVWRC

Bratři Mejakové dominovali ve třídě SVWRC a obsadili první dvě pozice, kdy první z nich, Matej, za sebou nechal bratra Marka o 34 vteřin. Oba startovali na vozech Peuegot 207 S2000. Třetí dojel do cíle Milan Ostrovský s Fordem Fiesta Mk VI S2000. Zklamáním byl opět výsledek Fabií S2000, ze kterých byla nejlepší na šestém místě, pilotována Wojciechem Talagou.

PVWRC

Ve třídě produkčních vozů se první místa dělila mezi již známé jezdce z uplynulé sezony. Robi Grgurina po velkém souboji nakonec zvítězil a to o pouhých 7 vteřin před Repem Kimmu. Loňský vítěz Torsten Stein vybojoval třetí místo po neméně zajímavém duelu s Otou Paskerem.

Podobným způsobem jako Finové opanovali nejvyšší třídu, tak VWRC-Academy se stala kořistí jezdců z Polska. Tomek Natanek si dojel pro suverénní vítězství s náskokem 1:47min. Piotr Malczewski a Dawid Swiezy závod dokončili na druhém a třetím místě.

Rally Monte Carlo tak bylo úspěšným testem před novou sezonou. Jezdci a teamy se teď mohou těšit na Švédskou Rally.

Všechny informace o VWRC naleznete na http://www.VWRC.net nebo na Facebooku

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!