Devět startů s Fordem Fiesta WRC pro Federica Villagru

Villagra potvrdil své starty v MS s Fiestou WRC a s Mitsubishi Lancer Evo IX v argentinském národním šampionátu.

Federico Villagra, jezdec startující v minulosti za tým Munchi´s Ford World Rally Team, má podle maxrally.com zajištěn start na devíti podnicích mistrovství světa v rally 2011. Vloni odjel Villagra osm soutěží MS s Fordem Focus WRC (modelové řady 2008), dále měl příležitost startovat na domácí argentinské rally v rámci šampionátu IRC s vozem Ford Fiesta S2000. V národním šampionátu Argentiny startoval po celou loňskou sezonu s Mitsubishi Lancer Evo IX a celkově šampionát vyhrál.


Federico Villagra s Fordem Fiesta S2000 na Rally Argentina 2010

"Stále získávám nové poznatky," řekl Villagra. "Není vždy snadné přesedat mezi dvěma naprosto odlišnými auty, ale myslím, že jsme prokázali, že si místo ve světovém šampionátu zasloužíme." Villagra s notoricky známým navigátorem Jorge Perezem Compancem se nejlépe umístil na 4.příčce na domácí Argentinské rally v roce 2009, spolujezdce oproti některým svým soupeřům neplánuje vyměňit, přestože na domácím šampionátu jej vloni navigoval Diego Curletto.

V letošní sezoně si Villagra vyjednal devět startů v MS, konkrétně v Mexiku, Portugalsku, Sardinii, Argentině, Řecku, Finsku, Austrálii, Francii a Španělsku s jedním z deseti vozů Fiesta WRC od M-Sportu. Aby byl Argentinec maximálně vytížen, hodlá se zůčastnit kompletního domácího šampionátu s Mitsubishi Lancer deváté evoluce, stejně jako v minulém roce.

Komentářů celkem: 4
2. 2. 2011 08:11
0 0
No tak se nám to docela zajímavě plní, vypadá to na lepší rok než loni.
2. 2. 2011 10:30
0 0
Kéž by jsi měl pravdusmajlík
haq
2. 2. 2011 13:11
0 0
Federico Villagra s Fordem Fiesta S2000 na Rally Argentina 2010 smajlík
2. 2. 2011 21:20
0 0
Shacki: Nejaky prehled by nebyl? Tabulka jezdu s tim, kde maji jet. Neco jsem si pokoutne vytvoril, ale mam tam hodne nejasnosti - spekulaci, treba ktere souteze nepojede Kimi atd... (na dotahnuti jsem moc liny smajlík)
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!