Před startem Qatar International Rally

Šampionát Středního východu začne již koncem týdnem první soutěží v Kataru.

Šampionát Středního východu (MERC) začne již koncem týdnem první soutěží v Kataru. Pro českého fanouška je jistě zajímavé, že se tam objeví i dva vozy Škoda Fabia S2000.

S jedničkou odstartuje do soutěže Misfer Al-Marri, který bude obhajovat loňský titul. Ten získal ještě s Imprezou, letos usedne do vozu Škoda Fabia S2000 připravovaného týmem BRR Raimunda Baumschlagera.

S dvojkou vyrazí do závodu čerstvý vítěz Dakaru Nasser Al-Attiyah, který sezónu začne s vozem, se kterým skončilo loňskou – s Fiestou S2000.

Naopak Khalid Al-Qassimi se závodu nezúčastní. Letošní prioritou jsou pro něj starty v MS s Fiestou WRC a šampionát středního východu možná celý vynechá. Fiestu S2000, se kterou loni jezdil, si na úvodní soutěž nakonec zajistil jeho jmenovec Abdullah Al-Qassimi, původně přihlášený s Imprezou.

S číslem 16 se pak na startu objeví druhá Fabie S2000, se kterou pojede nepříliš známý Jordánec Ammar Hijazi podporovaný Rogerem Feghalim. V plánu má nejen Qatar, ale kompletní šampionát MERC. "Škoda je se skvělé a konkurenceschopné auto a náš tým už se velmi těší na premiéru v Kataru," uvedl před startem Hajizi.

Qatar International Rally se koná v termínu 3. – 5. února.

Komentářů celkem: 2
3. 2. 2011 12:262
0 0
se divím,že to Al-Attiah jezdí...mohl by skočit třeba do IRCsmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!