Přestupná sezóna pro Patrika Flodina?

Patrik Flodin je jedním z hlavních favoritů šampionátu PWRC. Zároveň už ale vyhlíží další budoucnost.

Patrik Flodin je jedním z hlavních favoritů šampionátu PWRC. Zároveň už ale vyhlíží další budoucnost.

Prioritou je pro něj letos opět PWRC, které pro něj začne již za pár dní doma ve Švédsku. V rámci produkčních vozů tam vyhrál i loni, takže kdo jiný by měl vyhrát tentokrát? První vítězství by ho pak mělo nastartovat k celkovému triumfu PWRC. Loni sice vyhrál tři závody (kromě Švédska ještě Jordánsko a Japonsko), na vítězného Arauja to ale nestačilo. "Na letošní rok se hodně těším a naším cílem je samozřejmě ještě lepší výsledek než loni," přiznává před startem sezóny Flodin. "Jsem ale dobře připraven, lépe než kdykoliv předtím, mám výborný tým a spoustu zkušeností. Pro titul ale bude důležité bodovat v každém závodě."

A koho letos považuje za největšího soupeře? "Bude to těžké, je tam několik dobrých jezdců. Jmenoval bych ale Hayden Paddona, toho bude těžké porážet. Znám Haydena i jeho tým a je to fakt dobré spojení."

Flodin ale nechce věčně jezdit s produkčním vozem, chtěl by do vozu WRC, se kterým startoval pouze jednou, a to doma na Rally Sweden 2007, kde dojel jedenáctý. Dobře ale zná rozdíl mezi produkčním autem a WRC, a tak by letos chtěl odjet několik závodů s vozem S2000. Byla by to pro něj dobrá příprava na přechod do nejsilnější kategorie. "Pevně doufám, že na to najdu peníze, byla by to dobrá zkušenost."

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!