Český zástupce v Young Driver Excellence Academy

V roce 2010 spustil FIA Institute akademii pro mladé jezdce s názvem FIA Young Driver Excellence Academy. Stojí za tím mimo jiné Robert Reid.

V roce 2010 spustil FIA Institute první ročník akademie pro mladé jezdce, celým názvem FIA Young Driver Excellence Academy. Za tímto projektem stojí Alex Wurz, bývalý pilot F1 a současný člen továrního týmu Peugeot Sport a Robert Reid, spolujezdec legendárního rallymana Richarda Burnse.

Odměnou pro deset talentovaných finalistů bude šest plánovaných akcí během roku 2011, kde jim v rámci Young Driver Excellence Academy budou tito dva profíci předávat své bohaté zkušenosti. Absolvent Akademie by pak měl být schopen se uplatnit v těch nejvyšších patrech motoristického sportu jako naprostý profesionál. Každá země mohla vybrat dva reprezentanty, které přihlásila do základního rozřazovacího kola. Zde se sešlo přes 70 přihlášek z celého světa a bylo na hlavních dvou aktérech, aby vybrali finální devatenáctku. Mezi devatenácti nejlepšími se objevilo i české jméno. Jan Skála, pilot sbírající v posledních letech úspěchy na rallycrossových tratích a od minulého roku i úspěšný pilot formulového závodění, byl vybrán pro úvodní rozstřel v Rakousku.

Výběr v Melku se bude skládat nejen z různých testů jízdy na trati, ale i z fyzických schopností, týmové spolupráce, umění prezentace v médiích v angličtině atd. Konkurenci zde bude Honzovi tvořit například ostřílený rallyový jezdec Andreas Mikkelsen, či Kevin Abbring nebo Adam Gould. Z okruhového závodění stojí za zmínku například Alexander Rossi či Philipp Eng (oba mají zkušenosti s F1).

Jan Skála okomentoval nominaci slovy "Postup mezi finální devatenáctku je pro mě opravdu velkým překvapením. Stejně tak velkým překvapením jsou pro mě i osobnosti, se kterými budu mít šanci se setkat. Tento postup beru jako velký úspěch a cokoliv dalšího už může být spíše jen překvapení z říše snů. Pokusím se předvést to nejlepší, co umím, a uvidíme, na co to bude stačit."

O stejné překvapení se jednalo i pro šéfa týmu FormulaSTAR, Josefa Křenka "Po shlédnutí jmen vybraných jezdců jsem byl velmi překvapen, mělo se jednat o začínající jezdce a přitom je v soupisce jedno zvučnější jméno než druhé. V každém případě jsem velmi rád, že byl Honza vybrán a i že je v tak silné konkurenci. Nemá sice takové zkušenosti ze závodů jako ostatní, zato má zkušenosti ze soutěže FormulaSTAR, která je v zásadě velmi podobná této a tu jak víme s přehledem vyhrál."

Držme tedy Honzovi palce při finálovém výběru 5.–8. února!

Více info na www.skalaracing.com / www.rallymedia.cz

1">

Komentářů celkem: 3
4. 2. 2011 11:21
0 0
Super!Ať se daří...!!!smajlík
4. 2. 2011 18:24
0 0
To nemůže bejt špatnej pilot. Uřídit auto v rallyecrossu i formulku, to chce talent i hlavu. Honza má obojí, takže klobůček důlek a palec horesmajlíksmajlík
5. 2. 2011 18:36
0 0
Honza je obrovskej talent a hlavně stojí nohama pevně na zemi. Na rallycrosse sem snim nejednou mluvil a vždy byl uplně v poho...smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!