Martin Semerád vede Švédskou rally v PWRC

Martin Semerád s Michalem Ernstem dnes absolvovali druhou etapu Švédské rally a mají před sebou poslední třetinu soutěže.

Martin Semerád s Michalem Ernstem dnes absolvovali druhou etapu Švédské rally a mají před sebou poslední třetinu soutěže. Česká posádka bodující do mistrovství světa produkčních vozů PWRC odstartovala do etapy na čtvrtém místě s cílem dostat se zpět na třetí pozici, kde se od počátku soutěže pohybovali.

O posunu zpět na třetí místo se rozhodlo prakticky už před startem do etapy, protože dosud druhý Švéd Flodin byl ze soutěže vyloučen. Jeho vůz techničtí komisaři shledali v rozporu s technickými předpisy. Už v průběhu první rychlostní zkoušky dne se bílo modré Mitsubishi týmu Semerád Rally dostalo na druhé místo, když před nimi jedoucí Rus Tagirov chyboval a skončil na dlouhé minuty v lese. Semerád s Ernstem se rozhodli skvělé druhé místo držet a dokončit etapu bez chyb na pozici, která zajišťovala slušný bodový příděl. „Hned na první rychlostní zkoušce jsme míjeli v lese ležícího Tagirova a věděli jsme, že jsme druzí. Mohli jsme si dovolit zvolnit a jet na jistotu,“ říká Martin Semerád.

Martin Semerád dobře ví, že v rally je potřeba i jistá dávka štěstí, které mu v mnoha předchozích případech v minulosti chybělo. Tentokrát se přiklonilo na jeho stranu, když v průběhu etapy vypověděl službu motor dosud vedoucího Nora Grondala. „Dnes to nebylo příliš o závodění. Se štěstím jsme se dostali na první místo, z čehož máme všichni samozřejmě radost. Je dost složité neztratit koncentraci a neudělat žádnou chybu. Snažím se jet hodně v klidu a maximálně šetřit auto. I zítra v tom chci pokračovat a jet naprosto takticky na dojetí,“ dodává Martin Semerád, který s Michalem do závěrečné etapy odstartuje v roli vedoucí posádky mistrovství světa produkčních vozů. Před druhým v pořadí, Ukrajincem Protasovem, navíc mají bezpečný náskok čtyř a půl minuty. Během třetí a závěrečné etapy Švédské rally musí posádka týmu Semerád Rally ještě absolvovat 7 rychlostních zkoušek v délce přes 90 kilometrů, což odpovídá zhruba jeden a půl závodům v České republice. Vše je tedy ještě otevřené a bude třeba udržet koncentraci a nechybovat.

Komentářů celkem: 7
12. 2. 2011 22:411
0 0
Věřím, že to udržíš, Máco smajlík
12. 2. 2011 22:442
0 0
Já se přidávám k Shackimu. To dáš Máco!!! Máš na to!!smajlíksmajlíksmajlík
12. 2. 2011 23:073
0 0
taky doufam ze to Maca udrzi :D hlavne v klidu zitra smajlíksmajlík
DaveRallyMen
12. 2. 2011 23:174
0 0
V klidu ale neslevovat. To udrzis!!! Věříme ti.
12. 2. 2011 23:475
0 0
Martine jen tak dál, hlavně to udržet smajlíksmajlík
13. 2. 2011 11:526
0 0
Martine, to dáš. GOOOOOOO!!!smajlíksmajlíksmajlík
DND
13. 2. 2011 13:107
0 0
V rádiu jsem slyšel, že prý Martinův tajný cíl je první pětka v PWRC. Zatím to vypadá i na tajný tajný cílsmajlík Držím mu palce, ať to dnes dotáhne do konce.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!