Ondřej Plšek - eWRC.cz
13. 2. 2011 22:14 − 2564× − 8

Pospěšte si, máte čas jen do úterý

Veřejná soutěž v podání Pošumavského auto moto klubu Klatovy v AČR je fraškou pro veřejnost.

Jeden ze čtenářů našeho serveru mě dnes upozornil na zajímavou kuriozitu. Švédská rally je v plném proudu, většina fanoušků sleduje na internetu časy svých oblíbenců a na jednom lokálním serveru se objevuje nepatrná noticka o vyhlášení veřejné soutěže na návrh loga. V tom by nebylo nic až tak zvláštního, kdyby tuto veřejnou soutěž nevyhlásil Pošumavský auto moto klub Klatovy v AČR, který je zároveň i pořadatelem nejstarší české soutěže – Rallye Šumava Klatovy. Hledá se nový symbol, znak nebo maskot PAMK, který bude použit na veškerých materiálech této organizace v letošním roce. Vítěz si odnese částku dvou tisíc korun a jeho jméno bude zveřejněno v tisku a v programech akcí PAMK.

Můžete si říct, že na tom není nic zvláštního, v dnešní době se loga mění velmi často a je třeba jít s dobou i po stránce designu. Jenže celá věc začíná být zajímavá, když se podíváme na datum zveřejnění veřejné soutěže v Klatovském deníku – 13. února v 09:34. Návrh sice může podat kdokoliv, ale je třeba ho doručit do sekretariátu PAMK v Klatovech nejpozději do 15. února. Není mi sice známo, dokdy bude někdo na sekretariátu PAMK přijímat v úterý návrhy (na svých webových stránkách informaci o hodinách pro veřejnost nemají), ale i kdyby tam někdo seděl do dvacáté hodiny, tak od vyhlášení soutěže do konce podávání návrhů běží lhůta 58 hodin. Sama doba 58 hodin je na vytvoření skutečně kvalitního návrhu nepřiměřeně krátká, ale ruku na srdce – kdo z případných zájemců o vytvoření loga sleduje v neděli ráno stránky Klatovského deníku, aby měl k dispozici co nejvíce času na přípravu? Nemluvě o tom, že PAMK o vypsané veřejné soutěži nemá na svém webu dosud ani zmínku.

Jenže čas se krátí ještě o dobu nutnou k doručení návrhu do sekretariátu této organizace. I pokud již máte překrásný návrh touto dobou hotov doma na stole, tak když nejste z Klatov a blízkého okolí, tak na poštu se dostanete nejdříve v pondělí ráno a doručení zásilky do Klatov do úterka vám Česká pošta nezaručí. Můžete návrh zaslat i nějakou zásilkovou službou, ale to vás nějakou tu stokorunu bude stát – a to nemluvím o možnosti dopravit návrh na místo osobně, to se v případě, že pocházíte z východu naší republiky, pohybují náklady již v tisících.

Přirozeně přeji PAMK Klatovy v AČR kvalitní a hezké logo, které si tato organizace ke svému 85. výročí zcela jistě zaslouží, ale zároveň je mi líto, že se o soutěži nedozvěděla široká veřejnost, která by mohla o dodání návrhu projevit zájem. Nebo to snad byl záměr již od začátku?

Komentářů celkem: 8
DaveRallyMen
14. 2. 2011 13:301
0 0
smajlík ach jo smajlík smajlík smajlík smajlík
14. 2. 2011 15:102
0 0
Mě spíš šokuje, že na jejich stránkách (http://www.pamk.cz/) o té soutěži není žádná zmínka.
14. 2. 2011 16:243
0 0
Gill tomu se celkem nedivím. Spatřuji jistou paralelu v tom jak informuje PAMK a jak informuje AČR, je to v podstatě stejné. Pokud jde o PAMK tak se osobně divím, že to tam těch několik nadšenců s panem Babkou vydrží. A zrovna tady je to škoda, více informované veřejnosti rovná se více návrhů a prospělo by to jen a jen PAMK.
14. 2. 2011 16:434
0 0
Já to vidím jinak. O autorovi návrhu je již dávno rozhodnuto ve stylu veřejných zakázek v naší politice. smajlík
14. 2. 2011 17:125
0 0
Myslíš, že by se někdo zahazoval pro 2000? To se mi nezdá, kdyby pro 20000. No těžko říci do hlavy předsedovi PAMK nevidím a ani vidět nechci.
14. 2. 2011 19:456
0 0
Jednou se taky přidám do diskuze smajlík Návrhem grafiky se zabývám. Měl jsem chuť se soutěže účastnit a udělal jsem si i nějaké prvotní návrhy. Ale s takhle smrtelně krátkou dobou na vypracování a doručení za poměrně dost nízkou výtěznou částku jsem to vzdal. Je to škoda... smajlík
Zajímalo by mě, proč jsou ty podmínky takhle "zvláštně" nastavené...
14. 2. 2011 20:147
0 0
Tak to je asi mysleny pro domaci (klatovskou) amaterskou verejnost a neni zajem o ucast profesionalu... Treba jim jde prave o ten nacrt kterej pak nechaji profesionalne "doladit". Proste bych v tom nevidel tak hrozny problem...
15. 2. 2011 11:538
0 0
Mě nejvíc šokuje, že je mi to úplně ukradené.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!